Näin löydät hyvät imetysliivit – Miten valitsen oikeat?

Hyvät imetysliivit ovat tärkeät jokaiselle imettävälle äidille. Tästä vinkit kuinka löytää juuri oikeanlaiset imetysliivit tarpeisiisi.

Rintaliivien valinta on usein vaikeaa ja oikeanlaisten liivien löytäminen on erityisen kinkkistä kun imetät. Rintasi ja kehosi kun on ihan erilainen kuin normaalisti, joten hyviltä imetysliiveiltä vaaditaan monenlaista. Millaiset on hyvät imetysliivit ja miten juuri oikeiden liivien löytäminen onnistuu parhaiten?

Suositut imetysliivit ja imetystarvikkeet
(Artikkeli jatkuu tarjousten jälkeen…)
Babyshop
 • Babyshop
  Verkkokaupasta löydät vauvan- ja lastenvaatteet, kengät, lelut, lastenvaunut, turvaistuimet, äitiysvaatteet, lisäasusteet ja paljon muuta 0-10 -vuotiaille lapsille.
  Katso kaupan valikoima!
  SUOSITELTU!
MerittaBra
 • Meritta Bra
  Meritta Bra on suomalainen perheyritys, jonka elämäntehtävä on yhdistää hyvin istuvat rintaliivit ja alusasut sekä asiakkaat yhteen.
  Katso kaupan valikoima!
CDON.com
 • CDON.com
  Pohjoismaiden suurin tavaratalo netissä. Tavoitteena on tarjota sinulle kaikki mitä haluat, parhaisiin hintoihin. Laaja valikoima imetystyynyjä.
  Katso kaupan valikoima!

Osta imetysliivit oikeaan aikaan

Kuten todettu, kehosi ja rintasi muuttuvat raskauden aikana ja imettäminen muuttaa tämän lisäksi rintojesi kokoa. Imetysliivien ostoa harkitessa kannattaakin pitää mielessä kaksi sääntöä:

 • Osta aivan raskauden lopussa.
 • Valitse normaalia suurempi kuppikoko.

Imetysliivejä ei siis kannata ostaa heti raskauden alkuvaiheessa, sillä ostat silloin todennäköisesti vääränkokoiset liivit. Yleensä imetysliivit kannattaa hankkia vasta raskauden loppuvaiheessa, noin 2-4 viikkoa ennen laskettua aikaa.

Voi olla hyvä ostaa aluksi vain muutamat liivit ja hankkia lisää sitten, kun vauva on syntynyt. Rintasi nimittäin kasvavat todennäköisesti heti kun aloitat imettämisen ja maidonnousu alkaa. Tämän lisäksi rinnat muuttuvat kun vähennät imettämistä, joten haluat vältellä monien imetysliivien ostoa kerralla.

Jos haluat hoitaa imetysliivien oston ennen lapsen syntymää, ovat hyvät imetysliivit usein noin yhdestä kahteen kuppikokoa suuremmat kuin mitkä tuntuvat ennen maidonnousua sopivilta.

Oslo Skin Lab

Hyvät imetysliivit: kiinnitä huomiota näihin seikkoihin

Imetysliivit eivät toki ole välttämättömiä, mutta ne tekevät imettämisestä huomattavasti miellyttävämpää. Kun sinulla on haussa hyvät imetysliivit, kannattaa huomiota kiinnittää seuraaviin seikkoihin:

Kaarituet

Imetysliivit kaarituella eivät ole monesti hyvä valinta alkuun. Rinnat ovat aivan synnytyksen jälkeen melko herkät ja kaarituet voivat painaa inhottavasti. Valitse siis imetysliivit kaarituella käyttöön vasta kun herkkyys on hävinnyt.

Materiaali

Hyvät imetysliivit voivat olla mitä materiaalia tahansa. Niitä löytyy markkinoilta niin puuvillaisena kuin silkkisenäkin. Voit huoletta valita ihoasi miellyttävimmän materiaalin.

Olkaimet

Olkaimettomat imetysliivit ovat hieman harvinaisempia, sillä olkaimet antavat normaalista tukea liiveille. Niitä on kuitenkin olemassa ja ne kannattaa ostaa mikäli imetys sijoittuu juuri kesän lämpimille kuukausille.

Yöliivit

Monet suosittelevat yöliivien hankintaa. Yöliiveille ei periaatteessa ole tarvetta, mutta ne ovat usein todella pehmoiset ja soveltuvat siksi kotikäyttöön. Yöliivit ovat etenkin juuri imetyksen alkuvaiheessa mukava valinta ja moni nainen tykkää käyttää yöliivejä päivisinkin.

Monetko imetysliivit tarvitset?

Kuinka monet imetysliivit sitten kannattaa hankkia? Kuten todettua, ensimmäiset imetysliivit kannattaa hankkia vasta aivan raskauden loppuvaiheessa. Tällöin voit ostaa esimerkiksi yhdet tavalliset ja yhdet yöliivit. Kun maidon tuotanto sitten alkaa, voit hankkia kahdet muut imetysliivit käyttöösi.

Edulliset imetysliivit voi löytää netistä. Liivejä ei aina ole pakko kokeilla, kunhan vain pidät huolen, että mittaat liivin koon huolellisesti ja valitsemasi merkin ohjeiden mukaan. Varsinkin hyvät imetysliivit isorintaisille löytyvät usein helpoiten netin avulla. Tutustu esim. MerittaBran valikoimaan, josta löytyy runsaasti eri kokoja. Imetysliivien valikoimaan pääset tästä.

BioBalance
BioBalance

Muista lisäksi hankkia hyvät liivinsuojat

Hyvät imetysliivit tarvitsevat kaveriksi tehokkaat liivinsuojat. Irrotettavia liivinsuojia voi ostaa netistä ja niiden avulla voit suojata liiviäsi maitotahroilta. Näin imetysliivit kestävät puhtaana pidempään, eikä sinun tarvitse pelätä kiusallisia tahroja.

Liivinsuojia valittaessa sinun kannattaa:

 • Valita villainen suoja, sillä se on iholle hellävarainen.
 • Suosi pestäviä ja uudelleenkäytettäviä.
 • Varaa aina muutama kertakäyttöinen suoja mukaan, esimerkiksi silloin kun olet liikkeellä kodin ulkopuolella.

Hyvät imetysliivit pysyvät puhtaina liivinsuojien ansiosta. Tämä vähentää pesukertoja ja varmistaa, ettei sinun tarvitse ostaa jatkuvasti uusia imetysliivejä. Muista lisäksi pesuohjeet ja pese kaarituelliset imetysliivit mieluiten käsin.

Oslo Skin Lab
Oslo Skin Lab