Näistä vinkeistä apua miesten hiustenlähtöön

Etusivu » Näistä vinkeistä apua miesten hiustenlähtöön
Sisältö ei ole tarkoitettu korvaamaan lääkärin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen neuvoja. Sinun ei tule käyttää tällä sivustolla julkaistua sisältöä sairauden tai terveysongelman diagnosoimiseksi. Sivu saattaa sisältää mainoslinkkejä.

Miehen hiustenlähtö on vieläkin monesti vitsailun aihe, huolimatta siitä kuinka yleistä se on. Onneksi apua miesten hiustenlähtöön on saatavilla helposti.

Miehet kaljuuntuvat naisia yleisemmin, mutta kaljuuntumisesta revitään silti vielä vitsiä. Se voi olla hyvinkin haitallista, sillä hiustenlähtö on monelle miehelle kova paikka. Mutta miten pysäyttää hiustenlähtö? Apua miesten hiustenlähtöön on olemassa runsaasti, eikä hiustenlähtöön tarvitse tottua.

Mistä miehen hiustenlähtö johtuu?

Miesten hiustenlähdön taustalla voi olla monia tekijöitä. Näitä ovat muun muassa:

  • Erilaiset sairaudet
  • Eräiden lääkkeiden käyttö
  • Stressi
  • Ympäristötekijät

Yleisin aiheuttaja on kuitenkin perinnöllinen miestyypin kaljuuntuminen, eli androgeeninen alopecia. Tämä näkyy varsinkin ohimojen ja päälaen kaljuuntumisena, sen ollessa ylivoimaisesti yleisin syy miesten kaljuuntumiseen.

Androgeeninen alopecia aiheuttaa hiustuppien yliherkkyyttä dihydrotestosteronille eli DHT:lle. DHT aiheuttaa muutoksia päänahassa ja hiusten karvatupeissa, jonka johdosta hiustuppien määrä vähenee ja lopulta ne jopa surkastuvat, aiheuttaen kaljuuntumisen.

Apua miesten hiustenlähtöön

Kuinka pysäyttää hiustenlähtö, jos ongelma on juuri perintötekijöissä, sillä geenejään on vaikea vaihtaa? Lääketiede on onneksi kehittänyt avuksi monia keinoja, miten estää hiustenlähtö juuri näissä tapauksissa. Kaljuuntuminen ei todellakaan ole väistämätöntä.

Tässä kaksi tehokkainta vaihtoehtoa, joilla voit saada apua miesten hiustenlähtöön:

Lääkevalmisteet

Lääkevalmisteet ovat hyvä ensisijainen hoito, josta saada apua miesten hiustenlähtöön. Saatavilla on niin reseptilääkkeitä kuin reseptittömiäkin lääkevalmisteita. Reseptilääkkeistä finasteridi on tutkitusti tehokkain valmiste kaljuuntumisen estämiseen.

Reseptilääkkeet voivat kuitenkin aiheuttaa erilaisia haittavaikutuksia, eivätkä ne välttämättä sovellu kaikille miehille. Lääkkeen käyttöönotosta on tärkeää keskustella lääkärin kanssa ja varmistaa niiden soveltuvuus sinulle.

Mutta mikä avuksi miesten hiustenlähtöön jos et halua käyttää reseptilääkkeitä? Markkinoilla on lääkeaineiksi luokiteltavia tuotteita, jotka eivät vaadi reseptiä, mutta estävät silti kaljuuntumista.

Esimerkiksi Provexin on tuote, jota on tutkittu runsaasti hyvin lopputuloksin. Se sisältää patentoitua siitepölyuutetta, pentandiolia, e-vitamiinia, biotiinia ja sinkkiä, jotka irrottavat ja poistavat päänahkaan pinttynyttä likaa, edistäen hiustenkasvua.

Toinen reseptitön vaihtoehto on kokeilla erilaisia minoksidiilia sisältäviä tuotteita. Provexinin tavoin ne ovat yleisesti ulkoisesti käytettäviä tuotteita, joita tulee hieroa päänahkaan säännöllisesti ja useiden kuukausien ajan.

Lääkevalmisteiden käyttö tulee aloittaa heti kun kaljuuntumista alkaa esiintyä. Ne voivat tuoda apua miesten hiustenlähtöön ehkäisemällä kaljuuntumista, mutta tuotteet eivät yleensä tehoa jo hyvin pitkälle edenneeseen kaljuuntumiseen. Lääkevalmisteita tulee lisäksi käyttää pitkäjänteisesti ja säännöllisesti, jotta niistä saadaan oikeanlaista apua miesten hiustenlähtöön.

Hiussiirrot

Hiussiirrot ovat ehkäpä se tehokkain tapa silloin, kun hiustenlähtö on jo johtanut kaljuuntumiseen. Hiussiirtojen avulla menetetyt hiukset voivat kasvaa takaisin. Hiussiirrot voivat kuitenkin olla melko kallista, eikä siirrot kannata silloin kun hiustenlähtö voidaan vielä ehkäistä muiden keinojen avulla.

Pidä huolta hiuksistasi

Yllä mainittujen hoitokeinojen lisäksi hiustenlähdön pysäyttäminen onnistuu oikeanlaisella hiustenhoidolla. Jatkuva hiustenlaitto sekä niiden näprääminen voivat vahingoittaa hiusta ja estää sen normaalia hyvinvointia.

Jos hiuksesi ovat ohuet ja elottomat, voi hiustenhoitotuotteiden vaihtaminen olla hyvä ajatus. Hiuksia voi helliä ja päänahkaa hoitaa erilaisten hiusnaamioiden avulla.

Tässä vinkit oikeanlaiseen hiustenhoitoon:

  • Vältä turhaa hiusten kuumentamista esimerkiksi suoristusraudoilla
  • Valitse sulfaatittomia shampoita ja hoitoaineita
  • Käytä hiusöljyä puhdistamiseen
  • Vähennä hiustenpesua vain noin 2-3 kertaan viikossa, mutta pese kuitenkin hiukset aina jos päänahkasi hikoaa runsaasti

Apua miesten hiustenlähtöön on siis saatavilla runsaasti. Kokeile yllä olevia vinkkejä ja voit pian ehkäistä tai ainakin vähentää hiustenlähtöä.

Jätä kommentti