Hampaiden valkaisu kotona – Tuotteet valkoisiin hampaisiin

Kauniit valkeat hampaat ovat jokaiselle tärkeä asia. Valkoisen ja sädehtivän hymyn voi saada kuka vain, sillä hampaiden valkaisu kotona ei ole mahdoton tehtävä.

Valkeat hampaat eivät ole vain kosmeettinen toive, vaan ne ovat aina myös merkki terveestä ja hyvinvoivasti suusta. Hampaiden tummentuminen on kuitenkin varsin luonnollinen asia ja tietyt ruuat sekä elämäntavat aiheuttavat tummumista hampaiden säännöllisestä pesusta huolimatta. Valkoinen hymy ei kuitenkaan ole mahdottomuus, sillä hampaiden valkaisu on mahdollista meille kaikille. Tässä kattava katsaus miten hampaiden valkaisu kotona onnistuu parhaiten.

Hampaiden valkaisu – taistele hampaan tummentumista vastaan

Hampaiden valkaisuun on olemassa monta eri keinoa ja hammasvalkaisu onnistuu niin hammaslääkärissä kuin kotonakin. Hampaat pysyvät valkoisina ja terveinä tietenkin aina oikean hammashuollon avulla, mutta kuka vain meistä voi haluta kokeilla hampaiden valkaisua kotona. Hampaiden tummuminen on hyvinkin luonnollista, jolloin tummentumat eivät aina kerro huonosta suuhygieniasta.

Hampaat voivat tummentua pääasiassa kahdesta eri syystä:

 • Hampaan kiille ohenee. Hampaan kiille antaa hampaille niiden valkean värin ja kiilteen ohentuessa sen alla oleva keltaisempi väri alkaa paistaa läpi. Kiilteen ohenemiseen voi vaikuttaa niin ruuat kuin oman hampaan laatukin.
 • Hampaat tahriintuvat. Erilaiset ruoat kuten kahvi ja punaviini, voivat värjätä hampaan pintaa ja tämä tummentaa hampaita.

Molemmat syyt ovat hyvinkin luonnollisia, sillä ne ovat seurausta niin ikääntymisestä kuin syömästämme ruoastakin. Siksipä hampaiden tummentumista on varsin hankala estää.

On kuitenkin mahdollista saada valkoiset hampaat turvallisesti ja helposti puhdistamalla hampaan pinta värjäytymistä ja valkaisemalla hampaan pintaa erilaisilla valkaisuaineilla. Tässä oppaassa neuvotaan muun muassa hampaiden valkaisuliuskojen ja valkaisevan hammastahnan käytöstä. Näiden lisäksi voit saada valkoiset hampaat luonnollisesti käyttämällä ruokasoodaa, hiiltä tai jopa kookoöljyä. Hampaiden valkaisu ei siis jää keinoista kiinni!

Suositut tuotteet hampaiden valkaisuun näistä verkkokaupoista
(Artikkeli jatkuu tarjousten jälkeen…)
Dentaworks
 • Dentaworks
  Valkaise hampaat kotona turvallisesti ja yksinkertaisesti! Dentaworks käyttää samaa hampaidenvalkaisumenetelmää kuin hammaslääkärit.
  Katso kaupan valikoima! SUOSITELTU!
ShytoBuy
 • ShytoBuy
  Tuotevalikoima kattaa yli 500 laadukasta tuotetta erilaisiin tarpeisiin, kuten hampaiden valkaisuun.
  Katso kaupan valikoima!
Swiss Clinic
 • Swiss Clinic
  Korkealaatuisia kauneustuotteita. Swiss Clinicin hampaiden valkaisutuotteilla kaunis valkoinen hymy.
  Katso kaupan valikoima!
Hehku
 • Hehku
  Laaja ja monipuolinen valikoima kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin liittyviä tuotteita ja palveluita.
  Katso kaupan valikoima!
Fashiongirl
 • FashionGirl
  Keskittynyt tarjoamaan kauneustuotteita markkinoiden alhaisimmilla hinnoilla ja parhaalla asiakaspalvelulla.
  Katso kaupan valikoima!
Shopping4Net
 • Shopping4Net
  Suosituimmat sekä myös harvinaisemmat kauneudenhoitotuotteet todella edulliseen hintaan.
  Katso kaupan valikoima!

Hampaiden valkaisun hinta vaihtelee valitsemasi tavan mukaan

Paljonko hampaiden valkaisu maksaa? Hampaiden valkaisun hinta riippuu pitkälti siitä, mitä valkaisumuotoa haluat kokeilla. Hampaiden valkaisu kotona on hammaslääkärissä tehtyä valkaisua huomattavasti halvempaa ja hinta vaihtelee muutamasta eurosta kymmeniin euroihin.

Hampaiden valkaisu ei kuulu Kela korvattaviin hoitoihin, joten sen teettäminen yksityisellä puolella voi olla varsin kallista. Hampaiden valkaisu hammaslääkärissä voi maksaa satoja euroja.

Hampaiden valkaisu kotona on hyvinkin edullista, eivätkä valkoiset hampaat ole pankkitilin loppu! Tässä hieman keskihintoja erilaisille valkaisumuodoille:

 • Valkaiseva hammastahna alle 10 euroa.
 • Valkaisukynät noin 20-90 euroa.
 • Hampaiden valkaisusetit alkaen noin 30 euroa.

Se, paljonko hampaiden valkaisu maksaa riippuu siis paljon siitä, millaisen hoitomuodon valitset. Kalliimmat hinnat eivät välttämättä takaa tuotteiden tehokkuutta, mutta toki monesti laadukkaammista tuotteista kannattaa maksaa.

Dentaworks

Hampaiden valkaisu kotona onnistuu keneltä vain

Hampaiden valkaisu kotona on siis se halvempi vaihtoehto tavoitella säihkyvää hymyä. Hampaiden valkaisu kotikonstein on tämän lisäksi varsin turvallista ja helppoa. Tästä oppaasta löydät kaikki tehokkaaksi todetut keinot hampaiden valkaisuun.

Hampaiden kotivalkaisu onnistuu niin kemiallisten valkaisuaineiden kuin luonnon omien ainestenkin avulla. Valkaisuaineita ei tarvitse vältellä kunhan muistat noudattaa valmistajan käyttöohjeita ja ostat vain hyväksi todettuja tuotteita – tunnettujen valmistajien ja hammaslääkärien suosittelemia tuotteita löytyy runsaasti. Näitä niin sanottuja kemiallisia hampaan valkaisukeinoja ovat muun muassa hampaanvalkaisuliuskojen ja valkaisukynän käyttö.

Mikäli haluat vältellä valkaisuaineita, on olemassa luonnollisia keinoja, joilla hampaiden valkaisu kotona on tehokasti. Näitä ovat muun muassa:

 • Hiili
 • Ruokasooda
 • Kookosöljy

Kotihoito on tehokasta ja toimivaa, kunhan vain teet hampaiden kotivalkaisun säännöllisesti. Hampaiden valkaisu kotona ei aina tuo tuloksia yhdessä yössä, joten ole kärsivällinen ja tuloksia tulee taatusti!

Hampaiden valkaisu hiili

Hampaiden valkaisu hiili on tehokas ja turvallinen keino

Hampaiden valkaisu hiilellä on yksi tämän hetken kuumimmista kotikonsteista hampaiden valkaisuun. Itse asiassa, hampaiden valkaisu hiili on löytänyt tiensä jo hammastahnoihinkin, sillä tätä ainesosaa on lisätty moniin valkaiseviin hammastahnoihin. Mutta saako hiilellä valkoiset hampaat ja onko keino turvallinen?

Kuinka hampaiden valkaisu hiilellä toimii?

Hampaiden valkaisu hiili toimii sitoutumalla hampaiden karkeimpiin pintoihin. Näitä ovat yleisesti juuri hampaan tummentumat ja plakki. Hampaiden valkaisu kotona hiilen avulla voi siis poistaa tummentumat poistamalle ne hampaiden pinnalta.

Hiilen käyttö

Hiiltä on mahdollista ostaa apteekista ja nettikaupoista. Hiili kannattaa jauhaa hienoksi jauheeksi ja sekoittaa muutaman vesitipan kanssa, jotta siitä tulee sakean hammastahnan oloista koostumukseltaan.

Hiiltä lisätään hampaiden pintaan ja sen annetaan sitten vaikuttaa muutamia minuutteja. Älä hiero hiiltä kovin hampaan pintaan, vaan levitä se vain hellästi. Huuhtele suusi lopuksi useita kertoja veden avulla.

Onko hiili turvallista käyttää?

Hiili on turvallista käyttää, eikä sen nielaisemisestakaan ole vaaraa, kunhan et syö hiiltä runsaita määriä. Tämä mineraali on harvinaisen tehokas sitomaan likaa ja tummentumia, joten sitä ei tule käyttää, jos hampaasi eivät ole ehjät tai suussasi on runsaasti haavautumia. Hampaiden valkaisu hiilellä on turvallista niin kauan kunhan et hankaa hiiltä voimalla tai käytä hiiltä liian usein.

Osta hampaiden valkaisuun tarkoitettua hiiltä
(Artikkeli jatkuu tarjousten jälkeen…)
Charcoal Toothpaste
 • Oralgen
  Aktiivihiili hammastahna koostuu luonnollisista raaka-aineista, kuten laadukas luomukookosöljy.
  Katso tuotteen tarkemmat tiedot! SUOSITELTU!
Natural hampaiden valkaisu hiili
 • Natural Teeth
  Whitener

  Teeth Whitening aktiivihiilijauhe on markkinoiden johtava, 100% luonnollinen tuote hampaiden valkaisuun.
  Katso tuotteen tarkemmat tiedot!
Warpaint hiili
 • Warpaint
  Tämä 100% luonnollinen jauhe valkaisee hampaiden värjäytymiä hellävaraisesti sekä vahvistaa hampaita ja ikeniä.
  Katso tuotteen tarkemmat tiedot!
MyMagic hiili
 • MY MAGIC MUD
  My Magic Mud Whitening -hammastahna on vain luonnollisia raaka-aineita sisältävä hammastahna, joka valkaisee ja puhdistaa hampaat.
  Katso tuotteen tarkemmat tiedot!
Jolie
 • Jolie
  Jolie on Suomen suurin luonnonkosmetiikkatalo, kauneuden ja hyvinvoinnin edelläkävijä.
  Katso kaupan valikoima!

Hampaiden valkaisuliuskat

Hampaiden valkaisuliuskat takaavat valkoisemmat hampaat

Kuten todettua on markkinoilla runsaasti kemiallisia valkaisuaineita käyttäviä tuotteita, joiden avulla hampaiden valkaisu kotona onnistuu helposti. Näistä hampaiden valkaisuliuskat ovat nousemassa monen suosikiksi.

Valkaisuliuskat hampaille ovat suunniteltu värjäämään hampaan pintaa valkoisemmaksi. Toisin kuin hiili, ne eivät siis vain poista tummentumia ja likaa, vaan ne myös vaalentavat hampaitasi.

Markkinoilla on runsaasti erilaisia tuotteita ja hampaiden valkaisuliuskat netistä voi löytää varsin kätevästi ja halvalla. Tuotteiden käyttö ja tehokkuus vaihtelee tietysti tuotteen mukaan ja on tärkeä lukea käyttöohjeet ja noudattaa niitä, jotta hampaiden valkaisuliuskat antavat varmasti parhaan lopputuloksen. Yleisesti ottaen, valkaisuliuskat asetetaan juuri harjattujen hampaiden päälle kevyesti painaen. Liuskojen annetaan vaikuttaa, jonka jälkeen ne irrotetaan hellävaroin. Irrottamisen jälkeen hampaat tulee huudella huolellisesti.

Hampaiden valkaisuliuskat eivät saa koskettaa ikeniä, eikä niiden käyttöä tule jatkaa mikäli suutasi kirvelee, kutittaa tai sattuu. Valkaisuliuskat ovat jaksoittainen tuote, eikä niitä tule käyttää jatkuvasti.

Osta hampaiden valkaisuun tarkoitettuja valkaisuliuskoja
(Artikkeli jatkuu tarjousten jälkeen…)
DentaWorks
 • Dentaworks
  Dentaworkin hampaidenvalkaisupakkaus on merkin suosituin tuote, joka sisältää kaiken mitä tarvitset hampaidenvalkaisuun kotona.
  Katso tuotteen tarkemmat tiedot! SUOSITELTU!
Oralgen liuskat
 • Oralgen
  Uusi Advanced Teeth Whitening System 32x on geelimuotoinen hampaiden valkaisuhoito
  Katso tuotteen tarkemmat tiedot!
Swiss Clinic valkaisuliuskat
 • Whitening System
  Whitening System on hammaslääkärien kehittämä ammattimainen hampaiden valkaisu.
  Katso tuotteen tarkemmat tiedot!
Beaming White
 • Beaming White
  Beaming White® Deluxe hampaiden valkaisusetti kotikäyttöön. Setin avulla pääset helposti eroon hampaiden tummentumista ja saat jopa 3-10 astetta valkoisemmat hampaat.
  Katso tuotteen tarkemmat tiedot!
Rapid White
 • Rapid White
  Rapid White Hampaiden valkaisupaketti sisältää muotoiltavan hammaskiskon, puikon hampaiden pintaan siveltävää ainetta, valkaisugeeliä sekä valkaisevaa hammastahnaa.
  Katso tuotteen tarkemmat tiedot!

Hampaiden valkaisukynä

Hampaiden valkaisukynä on nopea tapa valkoisiin hampaisiin

Kun haluat valkoisemmat hampaat nopeasti, voi hampaiden valkaisukynä olla hyvä valinta. Tämä tuote toimii samoin kuin hampaiden valkaisuliuskat. Valkaisukynä sisältää valkaisuainetta, joka vaalentaa hampaiden omaa väriä ja poistaa siihen kertyneet tummentumat.

Hampaiden valkaisukyniä on markkinoilla useita ja se paras valkaisukynä löytyy kokeilemalla eri tuotteita. Esimerkiksi Colgate valkaisukynä voi olla hyvä valinta, sillä se on helppokäyttöinen ja tutkitusti tehokas. Valkaisukynä on monen mielestä helppokäyttöisempi kuin valkaisuliuskat ja se soveltuu varsinkin heille, jotka haluavat paikallistettua hampaiden valkaisua.

Hampaiden valkaisukynän käyttöohje sisältää ohjeet tuotteen yksityiskohtaiseen käyttöön ja näitä ohjeita tulee aina noudattaa. Tässä kuitenkin muutamia vinkkejä, jotta hampaiden valkaisu kotona valkaisukynälle onnistuu varmasti:

 • Pese hampaat aina ennen käyttöä.
 • Vältä syömistä ja juomista vähintään tunti tuotteen käytön jälkeen.
 • Käytä tuotetta säännöllisesti.

Tehokas hampaiden valkaisukynä toimii usein jo muutamassa päivässä. Tuote on helppo ja nopea käyttää, sillä valkaisuaineen levittämiseen kynällä ei mene kuin muutama sekunti. Tuotetta ei myöskään tarvitse pestä tai huuhdella pois (lue aina pakkauksen käyttöohjeet).

Löydä itsellesi paras valkaisukynä
(Artikkeli jatkuu tarjousten jälkeen…)
Dentaworks kynä
 • Dentaworks
  Tuote on nopea ja helppokäyttöinen jad poistaa uusia värjäytymiä, valkaisee yksittäisiä hampaita ja ylettyy vaikeimpiinkin paikkoihin.
  Katso tuotteen tarkemmat tiedot! SUOSITELTU!
Oralgen kynä
 • Oralgen
  Perfecting Teeth Whitening Pen 32x on helppokäyttöinen ja mahtuu kätevästi joko laukkuusi tai taskuusi ja on siten käyttövalmis aina kun sitä tarvitset.
  Katso tuotteen tarkemmat tiedot!
Beaming White kynä
 • Beaming White
  Beaming White® hampaiden valkaisukynä on helppo tapa valkaista hampaat missä ikinä oletkin.
  Katso tuotteen tarkemmat tiedot!
Yotuel
 • Yotuel
  Tehokkaasti valkaiseva valkaisukynä, joka valkaisee hammasluun sävyä hammaskiillettä vahingoittamatta. Sisältää myös fluoria ja ksylitolia.
  Katso tuotteen tarkemmat tiedot!
BeConfident valkaisukynä
 • BeConfident
  Vaalennusgeeli kuivuu n. 50 sekunnissa ja vaalennus alkaa välittömästi. Kynä riittää n. 40 hoitoon.
  Katso tuotteen tarkemmat tiedot!

Hampaiden valkaisu ruokasoodalla

Ruokasooda hampaiden valkaisuun – vaalentaa kevyesti

Ruokasooda hampaiden valkaisuun on ehkä niitä tunnetuimpia luontaisia kotikonsteja. Hampaiden valkaisu ruokasoodalla on edullista, sillä monen keittiöstä löytyy ruokasoodaa jo valmiiksi. Hampaiden valkaiseminen ruokasoodalla on turvallista, mutta tulokset eivät aina ole yhtä tehokkaat kuin esimerkiksi hampaiden valkaisukynällä. Ruokasooda hampaiden valkaisuun voi kuitenkin toimia, varsinkin jos sinulla on vain vähän tummentumia.

Saat ruokasoodalla hampaat valkoiseksi tekemällä ruokasoodasta veden avulla hammastahnamaista tahnaa. Tämä onnistuu näin:

 • Ota lusikallinen ruokasoodaa ja lisää siihen pari tippaa vettä.
 • Sekoita seosta kunnes se on sakeaa ja tahnamaista.
 • Lisää seosta hampaisiin esimerkiksi hammasharjan avulla.
 • Anna seoksen vaikuttaa muutamia minuutteja.
 • Huuhtele seos pois.

Hampaiden pesu ruokasoodalla on turvallista, mutta aivan kuten hiilen kanssa, ruokasoodaa ei kannata harjata liian voimallisesti. Ruokasooda hampaiden valkaisuun toimii parhaiten kun peset hampaat kerran tai kahdesti viikossa seoksella.

Hampaiden valkaisu kookosöljyllä

Hampaiden valkaisu kookosöljyllä puhdistaa suuta

Hampaiden valkaisu kookoksella ja siitä johdetuilla öljyillä on yksi historian vanhimmista valkaisukeinoista. Hampaiden valkaisu kookosöljyllä on joidenkin mielestä vain vanha kansansatu, mutta tämä keino toimii lian ja tummumien poistoon varsin tehokkaasti eikä se ole humpuukia.

Coffee Zero

Sen teho perustuu siihen tieteelliseen tosiasiaan, että öljy poistaa toisia rasvoja vetämällä niitä niin sanotusti puoleensa. Monet hampaan pinnalla olevat tummentumat ovat usein rasvapitoisia, joten hampaiden valkaisu kookosöljyllä onnistuu tehokkaasti.

Tämän lisäksi hampaiden valkaisu kotona kookosöljyllä on erityisen turvallista. Kookosöljyn nielemisestä kun ei ole mitään haittaa, vaan kookosrasvan on tutkitusti todettu olevan hyvin terveellinen tuote. Kookosöljy on puhdistava, joten sen käyttö voi itse asiassa parantaa suun terveyttä. Jos sinulla on herkät ikenet tai suussasi on tulehdus, voi kookosöljyä silti käyttää hampaiden valkaisuun juuri sen puhdistavan vaikutuksen vuoksi.

Hampaiden valkaisu kookosöljyllä onnistuu monin eri tavoin. Tässä kolme keinoa, jotka ottaa kokeiluun.

Kookosöljyllä purskuttelu

Voit ottaa sitä lusikallisen suuhun ja purskutella öljyä ympäriinsä muutaman minuutin ajan. Sylkäise öljy sitten ulos suustasi. Voit käyttää kookosöljyä säännöllisesti hampaiden purskutteluun sen turvallisuuden takia.

Hampaiden pesu kookosöljyllä

Hampaiden valkaisu kookosöljyllä onnistuu tämän lisäksi öljyllä pesemällä. Harjaa hampaat kerran päivässä öljyllä tai tee siitä ja ruokasoodasta valkaisevaa tahnaa.

Kookosöljyllä hieronta

Käytä öljyä puhdistamiseen hellästi hampaita ja ikeniäsi hieromalla. Varmista vain, että sormesi ovat puhtaat ja huuhtele ylimääräinen öljy pois vedellä.

Osta itsellesi kookosöljyä näistä kaupoista
(Artikkeli jatkuu tarjousten jälkeen…)
Fitnesstukku
 • Fitnesstukku
  Pohjoismaiden johtavana lisäravinteiden ja terveysalan verkkokauppa. Suuri valikoima kookosöljyjä.
  Katso kaupan valikoima! SUOSITELTU!
FitnessFirst
 • FitnessFirst
  Suomen suurin luomuruuan ja superfoodien verkkokauppa. Monipuolinen valikoima kookosöljyjä.
  Katso kaupan valikoima!
Aminopörssi
 • Aminopörssi
  Aminopörssi toimittaa laadukkaat lisäravinteet, vaatteet, varusteet, superfoodit ja luontaistuotteet. Katso kooosöljyjen valikoima.
  Katso kaupan valikoima!
Tokmanni
 • Tokmanni
  Suomen suurin halpakauppaketju. Laaja tuotevalikoima edulliseen hintaan, myös kookosöljyjä.
  Katso kaupan valikoima!

Valkaiseva hammastahna

Muista myös valkaiseva hammastahna

Hampaiden valkaisu kotona onnistuu tehokkaasti ihan vain hampaiden säännöllisellä harjaamisella. Ihan mitä tahansa hammastahnaa tähän tarkoitukseen ei voi käyttää, vaan sinun tulee ostaa valkaiseva hammastahna avuksi.

Paras valkaiseva hammastahna puhdistaa hampaiden pinnan sekä kiillottaa kiilteen pinnoitetta. Valkaisevia hammastahnoja löytyy markkinoilta runsaasti ja hammaslääkärien suosittelemat Colgate ja Pepsodent hammastahnat ovat tutkittuja ja hyväksi todettuja.

On tärkeää ymmärtää, että valkaiseva hammastahna ei toimi samalla tavalla kuin monet yllä olevat hampaanvalkaisu keinot. Tämä tarkoittaa sitä, että se paras valkaiseva tahna ei itse asiassa valkaise hammasta, vaan puhdistaa hampaan pintaa pigmenttivirheiltä. Kun esimerkiksi liuskat voivat vaalentaa hampaasi, valkaiseva hammastahna poistaa tummumia, mutta säilyttää luonnollisen hampaan värin. Mikäli siis tavoittelet todella valkeaa lopputulosta, eivät valkaisevat hammastahnat välttämättä tuota haluttua tulosta.

Valkaiseva hammastahna toimii kuitenkin tehokkaasti kun haluat poistaa hampaan tummumia. Käytä valkaisevaa hammastahnaa säännöllisesti, sillä ne tehoavat usein vasta viikkojen käytön jälkeen.

Osta valkaiseva hammastahna näistä kaupoista
(Artikkeli jatkuu tarjousten jälkeen…)
Hehku
 • Hehku
  Laaja ja monipuolinen valikoima kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin liittyviä tuotteita ja palveluita.
  Katso kaupan valikoima! SUOSITELTU!
Apteekkituotteet
 • Apteekki
  tuotteet.fi

  Apteekki verkossa - parhaat edut ja aina ajankohtainen laaja valikoima.
  Katso kaupan valikoima!
Tokmanni
 • Tokmanni
  Suomen suurin halpakauppaketju. Laaja tuotevalikoima edulliseen hintaan, myös valkaisevia hammastahnoja.
  Katso kaupan valikoima!
Jolie
 • Jolie
  Jolie on Suomen suurin luonnonkosmetiikkatalo, kauneuden ja hyvinvoinnin edelläkävijä.
  Katso kaupan valikoima!

Hampaiden kotivalkaisu – muista säännöllisyys

Hampaiden valkaisu kotona on siis mahdollista yllä olevien keinojen avulla. Voit valita luonnollisia keinoja kuten hiilen käytön avuksesi tai tehostaa valkaisua esimerkiksi hampaiden valkaisukynän avulla. Tärkeintä on, että noudatat yllä olevia vinkkejä ja tuotteen käyttöohjeita, sekä säännöllistä käyttöä. Tehokas hampaiden kotivalkaisu ei onnistu yhdessä yössä.

Hampaiden valkaisu kotikonstein ei toimi ilman hampaiden hyvää huoltoa. Kotikeinojen lisäksi on tärkeä vierailla säännöllisesti hammaslääkärissä. Hammaslääkäri voi puhdistaa hampaat tehokkaasti ja varmistaa, ettei suussasi ole erilaisia tulehduksia, jotka voivat aiheuttaa ongelmia.

Valitse siis yllä olevista keinoista suosikkisi ja kokeile kuinka hyviä tuloksia hampaiden valkaisu kotona voi tuoda.

DreamWell

Oikeanlainen hoito on tärkeää hampaiden valkaisun jälkeen

Hampaiden valkaisu kotona ei takaa kiiltävän valkoisia hampaita loppuiäksi, vaan hampaita pitää jatkossakin hoitaa säännöllisesti. Hampaathan eivät tummene ilman syytä ja siksi hampaiden huoltoon tulee kiinnittää huomiota, jotta hampaat säilyvät säihkyvinä mahdollisimman pitkään.

Hampaiden pesu ja hoito

Hampaat tulisi pestä säännöllisesti ja vähintään kaksi kertaa päivässä. Hammaslangan käyttö on suositeltavaa ja hammaslääkärin tarkistuksessa on hyvä käydä säännöllisesti. Hampaiden vihlonta valkaisun jälkeen on yleistä ja siihen voi varautua vihlontaa estävällä hammastahnalla. Hampaiden harjaus valkaisun jälkeen kannattaa tehdä hieman valkaisun jälkeen, jotta hampaan pinta saa rauhoittua.

Hyvät ja huonot ruuat ja juomat

Hampaiden valkaisun jälkeen ei saa syödä tiettyjä ruokia, sillä ne voivat värjätä hammasta entisestään. Valkaisu altistaa hampaan kiilteen värjääntymiselle, sillä siihen kertyneet tummuudet on poistettu. Siksi ruoka hampaiden valkaisun jälkeen kannattaa valita tarkasti. Hyviä ruokia ovat muun muassa:

Dentaworks
 • Banaanit
 • Kanamunat
 • Juusto
 • Kookosjugurtti
 • Riisi
 • Kana

Pääasia on vältellä hyvin happopitoisia ruokia, kuten sitrushedelmiä, sekä värjääviä ruokia, kuten vaikkapa salmiakkia ja punaviiniä.

Hampaiden valkaisun ja terveyden kannalta kannattaa vältellä sokeria ja ruuan jälkeen hampaat voi huuhdella aina vedellä, mikäli et voi niitä pestä. Tämä estää haitallisten jäämien jäännin hampaan kiillepintaan.

Tämän lisäksi hampaiden valkaisun jälkeen tupakointia kannattaa vältellä, sillä se voi vahingoittaa hampaan pintaa. Tupakointi tummentaa hampaita, joten siitä luopumalla voit nauttia valkoisista hampaistasi pidempään!

Mitkä ovat hampaiden valkaisun haitat?

Entäpä sitten ne haitat? Onko hampaiden valkaisu turvallista? Yleisesti ottaen hampaiden valkaisu kotona on turvallista ja harmitonta, varsinkin kun noudatat yllä olevia ohjeita hampaiden valkaisuun. Kaikki mainitut tuotteet ja ruoka-aineet ovat ihmisille turvallisia käyttää, eikä niihin sisälly vaarallisia sivuoireita oikein käytettynä.

Hampaiden valkaisu kotona yllä mainituin keinoin ei vahingoita hampaan pintaa, joten siitä ei ole haittaa hampaiden terveyden ja kunnon kannalta. On kuitenkin mahdollista, että joidenkin tuotteiden, kuten valkaisuliuskojen käyttö, voi aiheuttaa eräitä hampaiden valkaisun haittavaikutuksia. Yleisimmät hampaiden valkaisun haittavaikutukset ovat:

 • Hampaiden vihlonta ja herkkyys kuumalle tai kylmälle.
 • Hammassärky.
 • Ienkipu
Lendo

Kipuilu on kuitenkin melko harvinaista ja sen pitäisi mennä ohi muutamassa tunnissa. Kipuun on mahdollista ottaa särkylääkettä ja voi olla hyväksi vaihtaa hammastahna herkille hampaille ja ikenille tarkoitettuun tuotteeseen. Mikäli hammaskipu jatkuu pitkään tai ikenet vuotavat verta, kannattaa sinun olla yhteydessä hammaslääkäriisi ja tarkistuttaa hampaiden kunto.

Onko hampaiden valkaisu turvallista, mikäli sinulla on paikkoja tai esimerkiksi hammaskruunu suussa? Hampaiden valkaisun haitat eivät sisällä vahinkoja käsitellyille hampaille. On kuitenkin hyvä pitää mielessä, että käsitelty alue ei muuta väriä  – paikat pysyvät siis sen värisenä kuin ne tälläkin hetkellä ovat.

Hampaiden valkaisun haitat voivat olla vaikutukseltaan suuremmat mikäli käytät tuotteita ja yllä mainittuja keinoa väärin. Hampaita ei kannata valkaista joka ikinen päivä kuukausia putkeen. Tämänkaltainen jatkuva hampaiden valkaisu kotona voi vahingoittaa hammasta. Ajoittainen valkaisu on kuitenkin täysin turvallista.

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Oslo Skin Lab
Oslo Skin Lab