Toimiiko ruokasooda hampaiden valkaisuun?

Hampaiden valkaisu kotikonstein onnistuu helposti ja turvallisesti. Varsinkin ruokasooda hampaiden valkaisuun on keino saada valkea ja säihkyvä hymy hetkessä!

Hampaiden tummuminen on luonnollista ja tummumista tapahtuu meillä kaikilla, olimmepa ahkeria hampaanpesijöitä tai emme. Ikääntyminen ja ruoka aiheuttaa tummumista ajan saatossa, mutta onneksi hampaiden valkaisu kotikonstein on mahdollista. Luonnollisista keinoista ruokasooda hampaiden valkaisuun on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen!

Suositut tuotteet hampaiden valkaisuun näistä verkkokaupoista
(Artikkeli jatkuu tarjousten jälkeen…)
Dentaworks
 • Dentaworks
  Valkaise hampaat kotona turvallisesti ja yksinkertaisesti! Dentaworks käyttää samaa hampaidenvalkaisumenetelmää kuin hammaslääkärit.
  Katso kaupan valikoima! SUOSITELTU!
ShytoBuy
 • ShytoBuy
  Tuotevalikoima kattaa yli 500 laadukasta tuotetta erilaisiin tarpeisiin, kuten hampaiden valkaisuun.
  Katso kaupan valikoima!
Swiss Clinic
 • Swiss Clinic
  Korkealaatuisia kauneustuotteita. Swiss Clinicin hampaiden valkaisutuotteilla kaunis valkoinen hymy.
  Katso kaupan valikoima!
Hehku
 • Hehku
  Laaja ja monipuolinen valikoima kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin liittyviä tuotteita ja palveluita.
  Katso kaupan valikoima!
Fashiongirl
 • FashionGirl
  Keskittynyt tarjoamaan kauneustuotteita markkinoiden alhaisimmilla hinnoilla ja parhaalla asiakaspalvelulla.
  Katso kaupan valikoima!
Shopping4Net
 • Shopping4Net
  Suosituimmat sekä myös harvinaisemmat kauneudenhoitotuotteet todella edulliseen hintaan.
  Katso kaupan valikoima!

Kuinka ruokasooda voi auttaa tummentumia vastaan?

Ruokasooda toimii hampaiden valkaisijana siten, että se sitoo hampaan kiillepinnalla olevat liat ja plakin. Tämä mineraali poistaa tummentumat kiinnittämällä sen itseensä ja kun huuhtelet ruokasoodan pois, häviävät tummentumat samalla.

Ruokasooda ei siis itsessään valkaise hammasta ja hampaan pintaa, vaan sen valkaisevan tehokkuuden taustalla on juuri sen kyky puhdistaa pintaa tavallista hammasharjaa ja –tahnaa tehokkaammin. Saat ruokasoodalla hampaat valkoisiksi hyvinkin tehokkaasti, mutta omaa hampaan väriäsi ne eivät juuri vaalenna. Mikäli haluat siis todella paljon valkoisemmat hampaat, voivat erilaiset kemialliset hampaanvalkaisu keinot olla parempi vaihtoehto. Näitä ovat muun muassa hampaanvalkaisukynät.

Bank Norwegian

Ruokasooda hampaiden valkaisuun on kuitenkin todella turvallinen. Ruokasooda ei ole ihmiselle vaarallinen, vaikka sitä ei toki kannata alkaa syömään lusikoittain. Ruokasooda valkaisee hampaat kuitenkin ilman sivuoireita ja se soveltuu siten useasti paremmin herkistä hampaista tai ikenistä kärsiville.

Ruokasooda hampaiden valkaisuun on helppo käyttää

Turvallisuutensa lisäksi on ruokasooda hampaiden valkaisuun todella helppoa ja edullista käyttää. Ruokasoodaa löytyy tälläkin hetkellä todennäköisesti keittiöstäsi ja sillä on muitakin käteviä käyttötapoja, mikäli joudut purkin ruokasoodaa ostamaan.

Tässä ohje, jonka avulla ruokasooda ja vesi saa aikaan tuloksia nopeasti:

 • Sekoita lusikallinen ruokasoodaa veden kanssa.
 • Lisää vettä tipoittain, sillä haluat koostumuksesta tahnamaista.
 • Levitä seos hampaisiin kevyesti harjaamalla. Voit halutessasi sivellä sen hampaisiin sormillasi.
 • Jätä seos hampaisiin muutamaksi minuutiksi.
 • Huuhtele seos vedellä pois.

Ennen seoksen levittämistä hampaat kannattaa pestä hammastahnalla. Älä pese ruokasoodaa pois, vaan huuhtele suu vain huolellisesti käytön jälkeen. Kun harjaat ruokasoodaa hampaisiisi, älä harjaa liian voimallisesti. Ruokasooda on melko tehokas ja liika hankaaminen voi vain vahingoittaa kiillettä tai ikeniä, eikä se paranna ruokasoodan tehokkuutta.

Yllä olevaa keinoa voi käyttää huoletta pari kertaa viikossa. Älä siis käytä ruokasoodaa hampaiden valkaisuun joka päivä ja muista, että parhaiden tulosten saavuttaminen voi kestää muutaman viikon.

Tehosta hampaiden valkaisua hyvällä hoidolla

Ruokasooda hampaiden valkaisuun on tehokas, turvallinen ja edullinen keino varmistaa säihkyvä hymy. Muista kuitenkin, ettei ruokasooda yksistään ole avain onneen. Sen vaikutus ja kesto riippuu pitkälti siitä, kuinka huollat hampaitasi normaalisti.

Kun haluat hampaat valkoisiksi kotikonstein on tärkeä vältellä hampaan kiillettä ohentavien ja värjäävien ruokien syöntiä. Tällaisia ovat muun muassa:

Dentaworks
 • Alkoholi
 • Sitrushedelmät
 • Sokeripitoiset ruuat kuten karkit
 • Tee ja kahvi

Tämän lisäksi tupakointi värjää hampaita, joten sitä kannattaa vältellä. Yllä olevia ruokia ja tupakointia kannattaa vältellä muutamia päivä ruokasoodan käytön jälkeen. Kiille on tällöin alttiina värjäytymille.

Hampaat tulee pestä vähintään kaksi kertaa päivässä. Hampaita valkaiseva hammastahna voi olla hyvä apu hampaiden valkaisuun. Ruuan jälkeen suun voi huuhdella vedellä, jotta tummumia ei pääse syntymään.

Hampaat valkoisiksi kotikonstein onnistuu siis ruokasoodan avulla ilman suuria haittavaikutuksia. Jos siis haluat kauniin hymyn, kokeile yllä olevaa valkaisukeinoa!

Oslo Skin Lab
Oslo Skin Lab