Toimiiko ruokasooda hampaiden valkaisuun?

Hampaiden valkaisu kotikonstein onnistuu helposti ja turvallisesti. Varsinkin ruokasooda hampaiden valkaisuun on keino saada valkea ja säihkyvä hymy hetkessä!

Hampaiden tummuminen on luonnollista ja tummumista tapahtuu meillä kaikilla, olimmepa ahkeria hampaanpesijöitä tai emme. Ikääntyminen ja ruoka aiheuttaa tummumista ajan saatossa, mutta onneksi hampaiden valkaisu kotikonstein on mahdollista. Luonnollisista keinoista ruokasooda hampaiden valkaisuun on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen!

Suositut tuotteet hampaiden valkaisuun näistä verkkokaupoista
(Artikkeli jatkuu tarjousten jälkeen…)
Dentaworks
 • Dentaworks
  Valkaise hampaat kotona turvallisesti ja yksinkertaisesti! Dentaworks käyttää samaa hampaidenvalkaisumenetelmää kuin hammaslääkärit.
  Katso kaupan valikoima! SUOSITELTU!
ShytoBuy
 • ShytoBuy
  Tuotevalikoima kattaa yli 500 laadukasta tuotetta erilaisiin tarpeisiin, kuten hampaiden valkaisuun.
  Katso kaupan valikoima!
Swiss Clinic
 • Swiss Clinic
  Korkealaatuisia kauneustuotteita. Swiss Clinicin hampaiden valkaisutuotteilla kaunis valkoinen hymy.
  Katso kaupan valikoima!
Hehku
 • Hehku
  Laaja ja monipuolinen valikoima kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin liittyviä tuotteita ja palveluita.
  Katso kaupan valikoima!
Fashiongirl
 • FashionGirl
  Keskittynyt tarjoamaan kauneustuotteita markkinoiden alhaisimmilla hinnoilla ja parhaalla asiakaspalvelulla.
  Katso kaupan valikoima!
Shopping4Net
 • Shopping4Net
  Suosituimmat sekä myös harvinaisemmat kauneudenhoitotuotteet todella edulliseen hintaan.
  Katso kaupan valikoima!

Kuinka ruokasooda voi auttaa tummentumia vastaan?

Ruokasooda toimii hampaiden valkaisijana siten, että se sitoo hampaan kiillepinnalla olevat liat ja plakin. Tämä mineraali poistaa tummentumat kiinnittämällä sen itseensä ja kun huuhtelet ruokasoodan pois, häviävät tummentumat samalla.

Ruokasooda ei siis itsessään valkaise hammasta ja hampaan pintaa, vaan sen valkaisevan tehokkuuden taustalla on juuri sen kyky puhdistaa pintaa tavallista hammasharjaa ja –tahnaa tehokkaammin. Saat ruokasoodalla hampaat valkoisiksi hyvinkin tehokkaasti, mutta omaa hampaan väriäsi ne eivät juuri vaalenna. Mikäli haluat siis todella paljon valkoisemmat hampaat, voivat erilaiset kemialliset hampaanvalkaisu keinot olla parempi vaihtoehto. Näitä ovat muun muassa hampaanvalkaisukynät.

Ruokasooda hampaiden valkaisuun on kuitenkin todella turvallinen. Ruokasooda ei ole ihmiselle vaarallinen, vaikka sitä ei toki kannata alkaa syömään lusikoittain. Ruokasooda valkaisee hampaat kuitenkin ilman sivuoireita ja se soveltuu siten useasti paremmin herkistä hampaista tai ikenistä kärsiville.

Ruokasooda hampaiden valkaisuun on helppo käyttää

Turvallisuutensa lisäksi on ruokasooda hampaiden valkaisuun todella helppoa ja edullista käyttää. Ruokasoodaa löytyy tälläkin hetkellä todennäköisesti keittiöstäsi ja sillä on muitakin käteviä käyttötapoja, mikäli joudut purkin ruokasoodaa ostamaan.

Tässä ohje, jonka avulla ruokasooda ja vesi saa aikaan tuloksia nopeasti:

 • Sekoita lusikallinen ruokasoodaa veden kanssa.
 • Lisää vettä tipoittain, sillä haluat koostumuksesta tahnamaista.
 • Levitä seos hampaisiin kevyesti harjaamalla. Voit halutessasi sivellä sen hampaisiin sormillasi.
 • Jätä seos hampaisiin muutamaksi minuutiksi.
 • Huuhtele seos vedellä pois.

Ennen seoksen levittämistä hampaat kannattaa pestä hammastahnalla. Älä pese ruokasoodaa pois, vaan huuhtele suu vain huolellisesti käytön jälkeen. Kun harjaat ruokasoodaa hampaisiisi, älä harjaa liian voimallisesti. Ruokasooda on melko tehokas ja liika hankaaminen voi vain vahingoittaa kiillettä tai ikeniä, eikä se paranna ruokasoodan tehokkuutta.

Yllä olevaa keinoa voi käyttää huoletta pari kertaa viikossa. Älä siis käytä ruokasoodaa hampaiden valkaisuun joka päivä ja muista, että parhaiden tulosten saavuttaminen voi kestää muutaman viikon.

Tehosta hampaiden valkaisua hyvällä hoidolla

Ruokasooda hampaiden valkaisuun on tehokas, turvallinen ja edullinen keino varmistaa säihkyvä hymy. Muista kuitenkin, ettei ruokasooda yksistään ole avain onneen. Sen vaikutus ja kesto riippuu pitkälti siitä, kuinka huollat hampaitasi normaalisti.

Kun haluat hampaat valkoisiksi kotikonstein on tärkeä vältellä hampaan kiillettä ohentavien ja värjäävien ruokien syöntiä. Tällaisia ovat muun muassa:

Dentaworks

 • Alkoholi
 • Sitrushedelmät
 • Sokeripitoiset ruuat kuten karkit
 • Tee ja kahvi

Tämän lisäksi tupakointi värjää hampaita, joten sitä kannattaa vältellä. Yllä olevia ruokia ja tupakointia kannattaa vältellä muutamia päivä ruokasoodan käytön jälkeen. Kiille on tällöin alttiina värjäytymille.

Hampaat tulee pestä vähintään kaksi kertaa päivässä. Hampaita valkaiseva hammastahna voi olla hyvä apu hampaiden valkaisuun. Ruuan jälkeen suun voi huuhdella vedellä, jotta tummumia ei pääse syntymään.

Hampaat valkoisiksi kotikonstein onnistuu siis ruokasoodan avulla ilman suuria haittavaikutuksia. Jos siis haluat kauniin hymyn, kokeile yllä olevaa valkaisukeinoa!

DentaWorks
 • Dentaworks
  Dentaworkin hampaidenvalkaisupakkaus on merkin suosituin tuote, joka sisältää kaiken mitä tarvitset hampaidenvalkaisuun kotona.
  Katso tuotteen tarkemmat tiedot! SUOSITELTU!
Oralgen liuskat
 • Oralgen
  Uusi Advanced Teeth Whitening System 32x on geelimuotoinen hampaiden valkaisuhoito
  Katso tuotteen tarkemmat tiedot!
Swiss Clinic valkaisuliuskat
 • Whitening System
  Whitening System on hammaslääkärien kehittämä ammattimainen hampaiden valkaisu.
  Katso tuotteen tarkemmat tiedot!
Beaming White
 • Beaming White
  Beaming White® Deluxe hampaiden valkaisusetti kotikäyttöön. Setin avulla pääset helposti eroon hampaiden tummentumista ja saat jopa 3-10 astetta valkoisemmat hampaat.
  Katso tuotteen tarkemmat tiedot!
Rapid White
 • Rapid White
  Rapid White Hampaiden valkaisupaketti sisältää muotoiltavan hammaskiskon, puikon hampaiden pintaan siveltävää ainetta, valkaisugeeliä sekä valkaisevaa hammastahnaa.
  Katso tuotteen tarkemmat tiedot!
Jaa tämä artikkeli:

Vinkit kuinka valita hyvä verenpainemittari

Vinkit kuinka valita hyvä verenpainemittari

Verenpaineongelmat ovat monen suomalaisen päänvaiva. Miten valita hyvä verenpainemittari helpottamaan sen tarkkailua? Verenpainetta on hyvä seurata kotona, varsinkin jos verenpaineen
Harmaat hiukset piiloon luonnollisesti näillä keinoilla

Harmaat hiukset piiloon luonnollisesti näillä keinoilla

Haluatko harmaat hiukset piiloon? Tähän on olemassa monia keinoja, eivätkä kaikki tarkoita hiusten värjäämistä. Hiusten harmaantuminen alkaa monesti keski-iässä, mutta
Kuinka saada selluliitti pois kotikonstein?

Kuinka saada selluliitti pois kotikonstein?

Selluliitti on jokaisen naisen vihollinen. Mutta lähteekö selluliitti pois kotikonstein? Selluliitti, eli niin sanottu appelsiini-iho, ei ole kenenkään suosikki. Selluliittia