Harmaat hiukset piiloon luonnollisesti näillä keinoilla

Etusivu » Harmaat hiukset piiloon luonnollisesti näillä keinoilla
Sisältö ei ole tarkoitettu korvaamaan lääkärin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen neuvoja. Sinun ei tule käyttää tällä sivustolla julkaistua sisältöä sairauden tai terveysongelman diagnosoimiseksi. Sivu saattaa sisältää mainoslinkkejä.

Haluatko harmaat hiukset piiloon? Tähän on olemassa monia keinoja, eivätkä kaikki tarkoita hiusten värjäämistä.

Hiusten harmaantuminen alkaa monesti keski-iässä, mutta jotkut voivat huomata harmaita hiuksia jo paljon aikaisemmin. Harmaat hiukset ovat pääasiassa geenien säätelemää, mutta epäterveelliset elämäntavat ja B12-vitamiinin puutos voivat myös aiheuttaa harmaita hiuksia. Onneksi sinun on mahdollista saada harmaat hiukset piiloon luonnollisesti ja terveellisesti.

Harmaiden hiusten peittäminen onnistuu tyyliä vaihtamalla

Harmaiden hiusten häivytys onnistuu ilman sen suurempia kikkoja usein pelkästään hiusten tyyliä vaihtamalla. Luotisuora jakaus ja litteä kampaus korostavat tyvikasvua, joten harmaat hiukset saattavat pistää herkemmin silmään. Saatkin siis harmaat hiukset piiloon vaihtamalla tyylin epätasaisempaan rakenteeseen ja ilmavampiin kampauksiin.

Hiuksia laittaessa voit vähentää harmaiden hiusten korostumista:

  • Föönaamalla tukka tuuheammaksi
  • Jättämällä jakauksen huolettomammaksi
  • Kokeilemalla kiharoita ja erilaisia lettikampauksia
  • Leikkaamalla otsatukan

Leikittele siis eri tyyleillä ja ota erilaiset hiuspannat ja huivit käyttöön! Nämä ovat varsin nopea ja helppo keino vähentää harmaiden hiuksien näkyvyyttä.

Harmaat hiukset piiloon hiusväreillä

Harmaiden hiusten peittäminen onnistuu tietenkin tehokkaammin värjäämällä hiukset. Tähän on olemassa runsaasti vaihtoehtoja, niin miehille kuin naisillekin, sillä marketit ovat pullollaan erilaisia hiusvärejä. Hiusvärejä on olemassa niin kestoväreinä kuin väliaikaisina vaihtoehtoinakin, joten valinnanvaraa riittää. Alla kaksi eri vaihtoehtoa harmaiden hiusten värjäämiseksi.

Kevyt- ja kestovärit

Kevytväri on kemiallinen tapa saada harmaat hiukset piiloon. Se on kuitenkin melko mietoa, sillä niillä värjättynä ne kestävät usein muutamia viikkoja ja kevytvärit soveltuvat käyttöön varsinkin silloin kuin toiveissa on harmaiden hiusten häivytys. Kestoväri kestää puolestaan kevytväriä kauemmin. Se soveltuu heille, joilla on runsaasti harmaita hiuksia.

Hiuksia voi värjätä lisäksi paikoittain harmaiden peittämiseksi. Esimerkiksi raidat sekoittavat harmaat hiukset muiden hiusten sekaan, joten jos et halua värjätä kaikkia hiuksiasi, raidat ovat hyvä valinta.

Luonnolliset kotivärit

Lisäksi oon mahdollista saada harmaat hiukset piiloon kotikonstein ilman kaupan värejä. Monet vannovat luontaisten hiusvärien puoleen. Kotisi hyllyissä saattaa olla monia luontaisia värejä, joiden avulla saat harmaat hiukset piiloon. Esimerkiksi mustasta teestä tai kahvista tehty seos soveltuu tummien hiusten harmaiden peittämiseen. Sekoita jäähtynyttä ja vahvaa kahvia tai teetä hoitoaineen sekaan ja huuhtele hiuksesi seoksen avulla. Vaaleita hiuksia voi taas hoitaa kookosöljyn avulla.

Hiusten pigmenttiä voi muuttaa lisäksi:

  • Perunankuorilla – käsittele hiuksesi perunankuorilla kahdesti viikossa.
  • Kamomillateellä – huuhtele hiukset jäähtyneellä kamomillateellä muutaman kerran viikossa.
  • Omenaviinietikalla – sekoita omenaviinietikkaa ja vettä ja anna seoksen vaikuttaa parikymmentä minuuttia.

Näiden lisäksi erilaiset hennavärit ovat oiva keino saada harmaat hiukset piiloon kotikonstein. Hennavärit eivät sisällä kemikaaleja, joten ne ovat luonnollinen ja turvallinen keino saada harmaat hiukset piiloon.

Ravinnelisät harmaiden hiusten peittämiseksi

Yllä mainitut ulkoiset keinot eivät ole ainut tapa saada harmaat hiukset piiloon, vaan hiuksien väriin ja kuntoon voi vaikuttaa sisäisestikin. Tutkijat ovat muun muassa yhdistäneet B12-vitamiinin puutoksen ja hiusten harmaantumisen. Siispä erilaiset ravinnelisät ja harmaantumista vastaan vaikuttavat luontaistuotteet voivat auttaa hiusten kuntoon.

Varmista siis hiustesi hyvinvointi ottamalla ravinnelisät avuksi. Näistä varsinkin B12-vitamiinin saanti on suositeltavaa, mutta lisäksi kollageeni ja E-vitamiini voivat vaikuttaa hiusten hyvinvointiin.

Sinun on mahdollista saada harmaat hiukset piiloon monin eri keinoin hiuksia vahingoittamatta. Ota siis yllä olevat vinkit käyttöön ja pidä huolta hiuksistasi!

Jätä kommentti