Aknen hoito antibiooteilla – hoida ongelmat tehokkaasti

Akne on yleinen ihosairaus, jonka hoitaminen onnistuu monin eri tavoin. Aknen hoito antibiooteilla on yksi tehokkaimmista tavoista taltuttaa iho-ongelmat.

Akne aiheuttaa ikäviä iho-ongelmia. Sen seurauksena ihoon ilmestyy punaisia ja märkiviä näppylöitä. Ne ovat sekä kiusallinen haitta, että kivulias ongelma. Aknen hoito on kuitenkin mahdollista ja antibiootit voivat auttaa hetkessä. Tässä vinkit, joiden avulla aknen hoito antibiooteilla auttaa taltuttamaan iho-ongelmat.

Liiallinen talin tuotanto on aknen taustalla

Aknesta voi kärsiä kuka tahansa, mutta vaiva on yleisintä teini-iässä. Aknen aiheuttaja on liiallinen talin tuotanto. Vaikka tali onkin iholla luontaisesti esiintyvä aine ja sen tehtävä on varmistaa ihon ja hiusten riittävä kosteutus, voi talin liiallinen tuotanto tukkia ihosolut. Kun kuolleet ihosolut sekoittuvat talin kanssa, voi iho tulehtua ja näppyjä ilmestyä ihosolujen tukkiutuessa.

Antibioottikuuri akneen auttaa siis hillitsemään juuri talin tuotantoa, rauhoittamaan ihon tulehdustiloja sekä varmistamaan ihon puhdistumisen. Aknen hoito antibiooteilla auttaa lisäksi poistamaan iholla mahdollisesti esiintyviä bakteereita, jotka voivat pahentaa juuri aknen oireita.

Aknen hoito antibiooteilla onnistuu tableteilla ja voiteilla

Aknen hoito antibiooteilla onnistuu niin sisäisesti nautituilla tableteilla, että ihon alueelle lisättävillä voiteilla. Tablettiantibiootteihin kuuluvat muun muassa:

  • Tetralysal
  • Minocin MR
  • Oxytetracycline
  • Lymecycline

Tablettimainen antibiootti akneen nautitaan yleensä kerran päivässä. Antibioottikuuri akneen voi kestää muutamasta viikosta muutamaan kuukauteen, riippuen hieman lääkkeen voimakkuudesta.

Sisäisesti nautittujen lääkkeiden lisäksi aknen hoito antibiooteilla onnistuu antibiootteja sisältävien voiteiden avulla. Tällaisia ovat muun muassa Skinoren, Clindoxyl, Differin ja Isotrex. Voiteet voidaan ottaa käyttöön esimerkiksi antibioottitablettien kera ja voiteita käytetään monesti muutaman kerran päivässä ihon pesun yhteydessä.

Akne antibioottikuurin jälkeen on huomattavasti vähemmän punoittava, sillä antibiootit rauhoittavat tulehdusta ja punoitusta. Antibioottikuuri voi lisäksi vähentää ihon arpeutumista.

Mikä antibiootti akneen kannattaa valita?

Paras antibiootti akneen riippuu tietenkin hieman aknen laadusta. Lisäksi jotkin lääkkeet eivät välttämättä sovellu toisille, joten erilaisia kuureja voi joutua kokeilemaan, jotta löydät sinulle sopivan lääkehoidon. Mikäli et pidä lääkkeiden nielemisestä, voi juuri voidemainen lääke olla sinulle parempi. Toisaalta erittäin vaikean aknen hoito onnistuu parhaiten juuri lyhyen antibioottikuurin avulla. Aknetablettien ja voiteiden hinta on suhteellisen edullinen, varsinkin netistä tilattuna (resepti myönnetään netissä).

Antibiootti aknen hoitoon on siis mahdollista hankkia netistä. Aknen hoito antibiooteilla vaatii reseptin, mutta nettiapteekit mahdollistavat nykyään reseptilääkkeiden hankkimisen netissä.

Mitkä nettiapteekit sitten tarjoavat akneen antibioottikuurin? Esimerkiksi Treated.com tarjoaa edellä mainittuja antibioottikuureja akneen. Sinun tulee vain täyttää hakemus netissä ja lääkärin hyväksyttyä ostokset saat aknelääkkeet suoraan kotiovelle todella nopeasti.

Parhaat tuotteet aknen hoitoo ja ehkäisyyn

Artikkeli jatkuu tuotteiden jälkeen...
Suosituin
ClearPores
ClearPores
Skinception valitsi huolellisesti 11 erilaista kasviainesosaa ja keräsi ne yhteen, jotta voisit hoitaa ongelmallista akneihoa.
Luonnollinen!
Osta täältä »
AKNE IHONHOITOSETTI
Akne Ihonhoitosetti
Akneihon viiden tuotteen setissä on kaikki perusihonhoitoon tarvittava ja tällä pärjäät jo pitkälle!
Korkea laatu!
Osta täältä »
Basiron Geeli
Basiron Geeli
Tarkoitettu aknen paikallishoitoon. Sen sisältämä bentsoyyliperoksidi estää aknebakteerin kasvua ja edistää ihon kuoriutumista.
Itsehoitolääke!
Osta täältä »

Aknen hoidossa kannattaa lisäksi huomioida nämä seikat

Aknen hoito antibiooteilla on turvallinen sekä tehokas tapa taltuttaa iho-ongelmat. Mutta aknen hoidossa tulee lisäksi huomioida seuraavat seikat:

  • Juo riittävästi vettä – vesi puhdistaa niin sisäisesti kuin ulkoisestikin.
  • Puhdista iho säännöllisesti – muista pestä iho säännöllisesti aknen hoitoon tarkoitetuilla puhdistusaineilla.
  • Syö terveellisesti – terveellinen ja runsaasti kasviksia sisältävä ruokavalio voi helpottaa iho-oireita ja hillitä tulehdustiloja.
  • Nauti sinkkiä – mineraaleista ja vitamiineista juuri sinkki on hyödyllinen apu aknen hoitoon. Sinkkiä kannattaa nauttia niin sisäisesti kuin ulkoisestikin.

Aknen oikeanlainen hoito on kokonaisvaltaista ihosta ja kehosta huolehtimista. Aknen hoito antibiooteilla on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen, mutta tämän lisäksi kehosta tulee pitää huolta terveellisillä elämäntavoilla. Näin taltutat iho-ongelmat ja voit nauttia parempikuntoisesti ihosta!

Suositut tuotteet finnien hoitoon ja ehkäisyyn

 

Oslo Skin Lab
Oslo Skin Lab