Haluatko otsarypyt pois kotikonstein? Tarkista nämä 5 parasta vinkkiä!

Ikääntyminen on jokaisella edessä ennemmin tai myöhemmin. Ikääntyminen näkyy ulospäin ensimmäisenä kasvojemme ihossa. Yksi häiritsevimmistä ja inhotuimmista rypyistä ovat otsalle muodostuvat rypyt ja juonteet. Hätä ei kuitenkaan ole tämän näköinen. Seuraavalla viidellä vinkillä saat otsarypyt pois kotikonstein käden käänteessä!

1. Kokeile otsajumppaa

Pyllyjumppa on tämän hetken in-juttu. Otsajumppa on kuitenkin otsaryppyjä inhoaville mahdollisuus, millä otsarypyt pois voi saada ainakin osittain. Otsajumppaan tarvitset vain kasvojesi lihaksia ja hetken aikaa.
Kokeile esimerkiksi kohottaa kulmakarvojasi mahdollisimman korkealle ja avata samalla silmäsi niin suureksi kuin mahdollista. Anna kulmakarvojen olla koholla ja silmien suurena muutaman sekunnin ajan. Toista useamman kerran. Pyri jumppaamaan otsalihaksia lähes päivittäin.

Oslo Skin Lab

2. Tee kaksi elämäntapamuutosta

Unen merkitystä ei voi tarpeeksi painottaa siinä, miten saada otsarypyt pois. Elimistö palautuu raskaasta päivästä hyvien yöunien aikana. Riittävä uni vaikuttaa ihon elastisuuteen, sillä unen aikana elimistömme tuottaa muun muassa ihon elastisuuteen vaikuttavaa hormonia.

Otsarypyt hoito ja ennaltaehkäisy vaativat riittävän unensaannin lisäksi toisen vieläkin tärkeämmän elämänmuutoksen. Tupakoinnin lopettamisen. Tupakointi on yksi voimakkaimmin ihoa ikäännyttävistä elämäntavoista, jota tulisi välttää kaikin tavoin.

Jos siis haluat otsarypyt piiloon, luovu tupakasta. Tämä elämäntapamuutos ei yksinään silota ryppyjä, mutta muutos ennaltaehkäisee tehokkaasti uusien ryppyjen muodostumista. Sauhuttelun jatkaminen voi yksinään pilata kaikki muut kokeilemasi tehokkaat otsaryppyjen hoitokeinot.

4. Suojaudu auringolta

Aurinko on meille suomalaisille harvinaista herkkua. Kun se kaamosajan jälkeen ilmestyy, täyttyvät kadut hymyilevistä ihmisistä. Moni ei kuitenkaan hoksaa, että myös talviaurinko voi vaurioittaa ja vanhentaa ihoa.

Otsarypyt pois kotikonstein voi siis saada myös käyttämällä ahkerasti aurinkosuojavoidetta. Aurinkosuojavoiteessa suojakerroin tulisi olla vähintään 30, mahdollisimman hyvän suojan takaamiseksi. Aurinkosuoja ehkäisee ihon ennenaikaista vanhenemista ja täten myös ryppyjä.

Kun aurinkosuoja on kunnossa niin kesällä kuin talvella, nappaa mukaan myös aurinkolasit. Aurinko on nimittäin myös yksi suurimmista siristelyn ja otsaryppyjen aiheuttajista. Hyvät aurinkolasit voivat siis nekin olla keino, miten saada otsarypyt pois.

4. Otsarypyt pois kotikonstein kollageenilla

Jos tavoitteena on saada ne syvimmätkin otsarypyt piiloon, on parasta turvautua kollageenin. Kollageenia ei kuitenkaan tarvitse enää hankkia kalliina pistoksina, vaan kollageenin voi lisätä vaikka aamupuuroon. Kollageenijauhe on ehdottomasti tämän hetken paras vaihtoehto, jolla saa varmimmin otsarypyt pois kotikonstein.

Kollageeni on ihomme nuorekkuuden salaisuus. Kollageenin tuotantomme alkaa kuitenkin vähentyä jo 25 ikävuoden jälkeen ja lopulta tuotanto lakkaa kokonaan. Kollageenijauhe tukee ja tehostaa elimistön omaa kollageenin tuotantoa, ja säilyttää ihon täten kimmoisana ja rypyttömämpänä pidempään.

Kollageenijauhe toimii kätevästi sekoitettuna ruokaan tai juomaan. Kollageenijauhe on tavallisesti täysin mauton, mikä helpottaa sen monipuolisia käyttömahdollisuuksia entisestään. Jos kärsit otsarypyistä etkä vielä käytä kollageenijauhetta, nyt on korkea aika lisätä tämä päivärutiiniisi.

Oslo Skin Lab

5. Lopeta siristely

Huomaatko tuijottavasi television tekstityksiä silmät sirrissä? Kärsitkö päänsäryistä, kun olet lukenut kirjaa tai tuijottanut tekstiä tietokoneelta kauan? Otsaryppyjen välttämiseksi, voi aika olla kiinnittää huomiota näköösi.

Heikentynyt näkö, liian hämärässä lukeminen tai sohvasta liian kaukana oleva TV voivat kaikki saada meidät siristelemään. Myös stressi voi saada silmämme sirriin ja otsamme ruttuun. Silmien jatkuva siristely vaikuttaakin negatiivisesti otsan ihoon.

Silmien siristelyn lopettaminen on yksi hyvä keino, millä saada otsarypyt pois kotikonstein. Ihanteellisista näköolosuhteista huolehtiminen etenkin lukiessa on yksi varma keino otsaryppyjen välttämiseksi. Myös stressaavissa elämänvaiheissa olisi hyvä kiinnittää huomiota otsan lihasten rentouttamiseen säännöllisin väliajoin.

Jaa tämä artikkeli:

Mistä apua haluttomuuteen?

Mistä apua haluttomuuteen?

Seksiä tunkee usein tajuntaamme ovista ja ikkunoista. Mutta mitä jos sinua ei yksinkertaisesti haluta? Vierelläsi voi olla kiva puoliso ja
Monipuolisesti tietoa ja apua uupumukseen

Monipuolisesti tietoa ja apua uupumukseen

Jos päivät tuntuvat vaikeilta jaksaa aamusta iltaan ja sinä olet jatkuvasti väsynyt, voi kyseessä olla uupumus. Apua uupumukseen löytyy helposti
Eturauhasen liikakasvu: oireet sekä vaivan hoito

Eturauhasen liikakasvu: oireet sekä vaivan hoito

Ikääntyminen tuo mukanaan monenlaisia haasteita ja miehillä yksi yleisimmistä on eturauhasen liikakasvu. Eturauhasen liikakasvu oireet voivat ilmaantua yllättäen ja vaiva

Vastaa