Hormonaalinen akne kuriin näillä vinkeillä ja lääkkeillä

Akne on kiusallinen vaiva, joka voi vaivata aikuisiälläkin. Kuinka saada hormonaalinen akne kuriin?

Aknea pidetään yleensä vain teini-iän iho-ongelmana, mutta tämä kiusallinen ihosairaus voi iskeä aikuisiälläkin. Aikuisiän aknen taustalla on usein hormonaaliset ongelmat, jotka voivat johtua monista erilaisista syistä. Mutta saadaanko hormonaalinen akne kuriin vain lääkkeillä vai voisiko apu löytyvä vaikkapa ruokavaliosta?

Hormonaalisen aknen syyt

Sinun on tärkeä ymmärtää ja selvittää iho-ongelmien syyt, jotta saat hormonaalisen aknen kuriin tehokkaasti ja turvallisesti. Kuten todettu, hormonaalinen akne johtuu kehon hormonitasapainojen ja –toimintojen muutoksista. Koska hormonitoiminta ei ole tasapainossa, ihon rasvatasapaino muuttuu. Rasvan määrää sääntelevät talirauhaset menevät tukkoon, jonka johdosta ne tulehtuvat ja turpoavat, aiheuttaen punoitusta sekä finnejä.

Parhaat tuotteet aknen hoitoo ja ehkäisyyn

Artikkeli jatkuu tuotteiden jälkeen...
Suosituin
ClearPores
ClearPores
Skinception valitsi huolellisesti 11 erilaista kasviainesosaa ja keräsi ne yhteen, jotta voisit hoitaa ongelmallista akneihoa.
Luonnollinen!
Osta täältä »
AKNE IHONHOITOSETTI
Akne Ihonhoitosetti
Akneihon viiden tuotteen setissä on kaikki perusihonhoitoon tarvittava ja tällä pärjäät jo pitkälle!
Korkea laatu!
Osta täältä »
Basiron Geeli
Basiron Geeli
Tarkoitettu aknen paikallishoitoon. Sen sisältämä bentsoyyliperoksidi estää aknebakteerin kasvua ja edistää ihon kuoriutumista.
Itsehoitolääke!
Osta täältä »

Hormonaalisten muutosten taustalla voi olla monia tekijöitä. Hormonitoiminta voi muuttua esimerkiksi:

  • Lääkkeiden, kuten vaikkapa e-pillereiden, käytön tai lopettamisen myötä.
  • Raskaana ollessa tai imettäessä.
  • Vaihdevuosien alkaessa ja niiden aikana.
  • Stressin johdosta.
  • Eräiden hormonitasapainoon vaikuttavien sairauksien, kuten munasarjojen monirakkulaoireyhtymän, johdosta.

Mistä tunnistaa hormonaalisen aknen? Hormonaalinen akne esiintyy pääsääntöisesti naisilla ja usein juuri aikuisiällä. Sen johdosta finnit ilmaantuvat juuri leuan alueelle, mutta toki finnejä ja tulehtunutta ihoa voi esiintyä muuallakin.

Hormonaalisen aknen hoito

Hormonaalisen aknen syyt ovat antaneet runsaasti tietoa siitä, kuinka hormonaalisen aknen hoito onnistuu tehokkaimmin. Koska kyse on hormonien epätasapainosta, on paras keino pyrkiä vaikuttamaan hormonien tasapainoon.

Apteekkituotteet.fi verkkoapteekki - Epäpuhtaan ihon tuotteet
Saadaanko hormonaalinen akne kuriin ruokavaliomuutoksilla? Tutkimukset ovat antaneet runsaasti näyttöä siitä, että hormonaalisen aknen hoito ruokavaliolla on tehokas tapa nujertaa akne. Esimerkiksi runsas maitotuotteiden käyttö voi pahentaa hormonaalista aknea. Tämän lisäksi nopeat hiilihydraatit, joihin kuuluu muun muassa sokeri, voivat pahentaa aknea. Molemmat voivat nimittäin ylläpitää kehon tulehdustiloja, joten jättämälle ne pois ruokavaliosta voit päästä eroon hormonaalisesti aknesta luonnollisesti.

Kun haluat eroon hormonaalisesta aknesta kannattaa hoito aloittaa juuri ruokavaliomuutoksilla. Voit esimerkiksi kokeilla vähentää maitotuotteiden käyttöä ja katsoa onko sillä vaikutusta iho-ongelmiin. Mikäli muutosta ei tapahdu, voidaan siten sulkea ruokavalion vaikutus akneen sinun kohdallasi.

Hormonaalinen akne kuriin lääkkeillä

Toki hormonaalisen aknen hoito ruokavaliolla ei aina auta. Monesti ainut tapa saada hormonaalinen akne kuriin on aloittaa lääkehoito. Aknelääkkeitä on saatavilla runsaasti ja ne toimivat yleensä laskemalla ihon tulehdusta, nopeuttamalla ihosolujen uudelleensyntymistä sekä rajoittamalla kehon bakteerien kasvua ja leviämistä. Lääkkeitä on saatavilla muun muassa Treated.com ja EuroClinix verkkoapteekeista.

Tunnetuimmat ja toimivimmat lääkkeet, joilla saadaan hormonaalinen akne kuriin ovat:

  • Tetrasyl
  • Clindoxyl
  • Differin
  • Dianette
Tarvitsetko akneen reseptilääkkeitä? Voit hakea reseptiä verkossa ja tilata alla olevat lääkkeet suoraan kotiin 24h toimituksella.
(Artikkeli jatkuu tarjousten jälkeen...)

Tetrasykliini
Tetrasykliini

Tetralysal
Tetralysal

Erilaisia lääkkeitä kannattaa tutkia tarkasti ja miettiä, mikä niistä olisi paras juuri sinun kohdallasi. Kaikki yllä olevat aknelääkkeet ovat aina kuuriluontoisia, eikä niitä tule käyttää jatkuvasti. Mikäli jokin lääke ei tehoa kohdallasi, kokeile rohkeasti toisia valmisteita, sillä lääkkeet toimivat hieman eri tavoin.

Paras hoitoratkaisu on aina yksilöllinen

On tärkeä muistaa jokaisen ihmisen ja ihon yksilöllisyys silloin, kun halutaan saada hormonaalinen akne kuriin. Vaikka yllä mainitut keinot ovatkin hyvä tapa päästä eroon hormonaalisesta aknesta, se tehokkain vaihtoehto voi riippua aina henkilöstä. Esimerkiksi ruokavaliomuutokset voivat auttaa toisilla, kun taas joku ei voi onnistua ilman lääkehoitoa. Erilaisia vaihtoehtoja kannattaa siis kokeilla pitkäjänteisesti, jotta löydät sen sinulle sopivimman hoitomuodon ja pääset aknesta eroon lopullisesti.

Oslo Skin Lab
Oslo Skin Lab