Ikääntyvän ihon hoito kotikonstein – Helppoa ja tehokasta

Ikääntyvä iho on asia, joka tulee väistämättä jokaisen ihmisen kohdalle jossain vaiheessa elämää. Toisilla siitä tulee nopeammin ongelma kuin toisilla, ja toisia se häiritsee enemmän kuin toisia. Kukaan ei kuitenkaan varmasti pidä ryppyjen muodostumisesta kasvoille. Tästä syystä ikääntyvän ihon hoito on erittäin puhuttu asia, jolloin myös markkinoilta löytyy satoja erilaisia tuotteita, joilla ikääntyvää ihoa voi hoitaa. Mitkä niistä sitten oikeasti toimii?

Parhaat kollageenituotteet ryppyjen sekä juonteiden hoitoon ja ehkäisyyn

Artikkeli jatkuu tuotteiden jälkeen...
Suosituin
Oslo Skin Lab
Oslo Skin Lab
Madaltaa ryppyjä kahdeksassa viikossa. Vaikuttaa kaikkialla ihossa - tehoaa myös selluliittiin. Kliinisesti tutkittu tuote.
-50% alennus!
Osta täältä »
MarineCollagen
Pure Marine Collagen
Valmistettu todella korkealaatuisesta NatiCol® Marine -kollageenista. Pitää huolta ihosta, luista sekä nivelistä.
Korkealuokkainen!
Osta täältä »
Marine Kollageeni Kombo
Kollageeni Kombo
Kollageeni Kombo on paketti, jossa on kaksi toistensa tehokkuutta tukevaa tuotetta. Marine Collagen Advanced + Collagen Kasvonaamio.
Yhdistelmäpakkaus!
Osta täältä »

Ikääntyvän ihon muutokset

Ihomuutokset ikääntyessä voivat olla hyvin moninaisia ja jokaisen ihmisen iho reagoi ikääntymiseen hieman eri tavalla. Ne yleisimmät ikääntyvän ihon muutokset ovat:

  • Ihon kuivuus ja siihen liittyvä ihottuma
  • Ihon ohentuminen ja siihen ilmestyvät rypyt ja juonteet
  • Muutokset ihon pigmentissä ja erityisesti ihon tummentuminen
  • Hiertymät ja haavat ja niiden parantumisen hitaus
  • Ihoinfektiot kuten erilaiset ihosienet

Ihonmuutokset ikääntyessä ovat normaaleja ja ne johtuvat hyvin usein kehon erilaisten hormonitoimintojen muutoksista. Erityisesti iholla elintärkeän kollageenin tuotanto vähentyy automaattisesti ihmisen ikääntyessä. Kollageenintuotanto alkaa itse asiassa hidastumaan jo 25-ikävuoden jälkeen ja se loppuu kokonaan noin 40-vuoden paikkeilla.

Ikääntyvän ihon hoito alkaa ravinnosta

Vanhentuneen ihon hoito ei vaadi juurikaan ihmeitä. On tärkeä kuitenkin ymmärtää, että paras tapa aloittaa ikääntyneen ihon hoito on varmistaa ihon hyvinvointi sisäisesti. Ravinnolla on suuri merkitys ihonhoidossa, juuri esimerkiksi kuivumiseen ja ihoinfektioiden ehkäisyn kannalta.

Iholle tärkeitä hivenaineita ja vitamiineja ovat:

  • Kollageeni
  • A-, C-, D-, ja E-vitamiinit
  • Proteiini
B12-vitamiini

Näitä saat syömällä runsaasti vihreitä kasviksia, pähkinöitä sekä lihatuotteita. Mikäli ravinto on yksipuolista tai haluat varmistaa juuri oikean hivenaineiden ja vitamiinien saannin ovat erilaiset ravinnelisät hyvä ottaa ikääntyvän ihon hoitoon avuksi.

Monivitamiini ja kollageenilisä ovat parhaimmat vanhentuneet ihon ihonhoitotuotteet. Niihin ei liity pahoja sivuoireita ja ne ovat turvallisia käyttää.

Yllä mainittujen vitamiinien ja hivenaineiden lisäksi on tärkeä juoda riittävästi vettä. Vesi puhdistaa elimistöä kuona-aineista ja parantaa verenkiertoa, edistäen siten ravinteiden saantia. Sinun tulisi nauttia vähintään 1,5 litraa vettä päivittäin.

Ikääntyvän ihon ihonhoitotuotteet

Epätoivon iskiessä on helppo saada satojakin euroja kulumaan erilaisiin kauneustuotteisiin, joiden luvataan ehkäisevän ja silottavan ryppyjä. Ennen kuin lähtee ihan mahdottomia summia käyttämään näihin tuotteisiin, niin kannattaa kokeilla näitä, joilla on oikeasti todettu olevan vaikutusta.

Kollageeni

Kollageeni on ainesosa, jota löytyy lähes jokaisesta ryppyvoiteesta. Se on yksi ihmisen kehosta luonnollisesti löytyvistä proteiineista, jota esiintyy ihossa, luissa, jänteissä ja rustoissa. Kuten monien muidenkin ainesosien määrä, niin myös kollageenin määrä laskee ikääntyessä. Mitä vanhemmaksi tulet, niin sitä vähemmän kollageenia kehossasi esiintyy. Tämä taas johtaa ikääntymisen tuomiin muutoksiin iholla, kuten juuri ryppyihin.

Oslo Skin Lab
Yksi tehokkaimmista tavoista hoitaa ryppyjä sekä myös ehkäistä niiden syntymistä on kollageenijauhe. Luonnollinen apu ikääntyvälle iholle, on helppo nauttia vesilasillisen kanssa. Ryppyvoiteisiin ja muihin vastaaviin tuotteisiin verrattuna se on todella nopea ja helppo hoitomuoto. Ikääntyvän ihon hoito on varmasti monilla tuntunut todella työläältä, ja myöskin mahdollisesti kalliilta. Vaikka käyttäisit näitä ryppyvoiteita, tai muita tuotteita, niin kannattaa ottaa osaksi ikääntyvän ihon hoitoa kollageeni, jolla on oikeasti tutkittu olevan vaikutusta ihon hyvinvointiin.

Auringolta suojaaminen

Aurinko saa iholla aikaa kauniin rusketuksen kesäisin, mutta se myös vanhentaa ja kuivattaa ihoa. Tästä syystä on erityisen tärkeää suojata iho auringolta. Mitä vanhemmaksi tulet, niin sitä heikommaksi ihon auringonsäteiden vastaanottokyky tulee, jolloin iho palaa herkemmin. Muista siis rasvata ihoa kuumaan auringonpaisteeseen mentäessä. Tällä tavalla ehkäiset ihon ikääntymistä tehokkaasti.

Vesi

Veden juonti pitää huolta ihon hyvinvoinnista. Vettä ei turhaan kutsuta elämän eliksiiriksi, vaan sillä on todella iso rooli koko kehon hyvinvoinnissa. Vesi pitää huolen ihon kosteudesta ja ihon kimmoisuudesta, jolloin ryppyjä ei pääse muodostumaan yhtä helposti. Muista juoda vähintään 1,5 litraa vettä päivittäin. Veden juomisen lisäksi kannattaa huolehtia kasvojen pesusta aamuisin ja iltaisin. Eli vesi tekee kasvoille hyvää niin sisäisesti, kuin ulkoisestikin.

Kosteus- ja muut voiteet

Kuten olikin jo puhetta, niin markkinoilta löytyy kymmeniä ja satoja eri voiteita kasvoille. Näillä voiteilla pidät yllä ihon normaalia kosteutta. Kun iho pääsee kuivumaan kasvoilla, niin elimistö pyrkii luonnollisesti kosteuttamaan ihoa, jolloin iho rasvoittuu. Tämä taas johtaa ihon epäpuhtauksiin. Ihovoiteiden ja ryppyvoiteiden käyttäminen on siis myös suotavaa. Valitse yksi tietty merkki, jonka tuotteita käytät. Kaikkia mahdollisia tuotteita ei kannata iholle levittää epätoivon partaalla. Tällä tavalla vain rasitat ihoa sekä lompakkoasi.

ProstaCure

Ikääntyvän ihon hoito onnistuu siis myös tehokkaasti kotona ilman kalliita hoitotoimenpiteitä. Eri klikinoilla on tietysti mahdollista tehdä erilaisia ikääntymiseen liittyviä hoitoja, mutta ihon hoitaminen on helpoin ja halvin aloittaa ihan luonnollisista kotona tehtävistä hoidoista.

Päivittäinen pesu ja kosteutus

Ihon on tärkeä pestä aamuisin ja iltaisin, jotta siihen kertynyt lika ja rasva eivät ala tukkimaan ihohuokosia ja aiheuttamaan infektioita. Ihon pesuun kannattaa käyttää puhdistusainetta. Puhdistusaineen tulisi olla hellävarainen ja omalle ihotyypille soveltuva. Öljypohjaiset puhdistusaineet ovat varsin hyviä ja pesuun voi käyttää jopa kookosrasvaa! Ihoa kuivattaessa se tulisi vain hellästi painella pyyhkeellä, eikä sitä kannata hangata kuivaksi.

Kosteutusvoiteen käyttäminen on elintärkeää. Kosteutusvoiteen alla voi käyttää erilaisia seerumeja, jotka usein poistavat pigmenttihäiriöitä sekä silottavat ihojuonteita. Liiallisia kemikaaleja ja hajusteita kannattaa ehdottomasti vältellä.

Säännöllinen kuorinta

Ihon kuorinta kuuluu hyviin ihonhoitorutiineihin, varsinkin ikääntyvän ihon kohdalla. Ikääntyneestä ihosta erittyy melko nopeasti kuollutta ihosolukkoa, joka tulee poistaa ihosta vähintään kerran viikossa.

Ikääntyvän ihon hoito on helppoa näiden vinkkien avulla. Niitä noudattamalla voit hidastaa ihon ikääntymisestä ja ennaltaehkäistä ikääntymisen merkkejä.

Oslo Skin Lab
Oslo Skin Lab