Kauniin ihon salaisuus? Kollageeni sisäisesti nautittuna!

Kollageeni yhdistetään usein nuorekkaaseen ihoon. Kollageeni on suosittu ainesosa etenkin kasvovoiteissa, mutta myös sisäisesti nautittavan kollageenin hyötyjä on tutkittu viime aikoina. Kollageeni sisäisesti nautittuna vaikuttaa todella tehokkaasti, ja se on erittäin helppo tapa ehkäistä ryppyjen muodostumista. Jos iän tuomat ihomuutokset tai nivelkivut vaivaavat, on kollageeni ratkaisu näihin molempiin pulmiin.

Mikä kollageeni?

Kollageeni on yksi ihmiskehosta löytyvä proteiini, joka sijaitsee tukikudoksissa. Kollageenia on tietenkin ihossa, mutta myös esimerkiksi luiden, jänteiden ja rustojen ympärillä. Kollageenin määrä erityisesti ihokudoksessa vähenee iän myötä, mikä johtaa ryppyihin ja muihin iän tuomiin ihomuutoksiin.

Oslo Skin Lab

Kollageenin hyödyt

Kollageeni on elimistölle välttämätön proteiini, jolla on monia eri hyötyjä. Tämän proteiinin riittävä tuotanto vaikuttaa positiivisesti sekä ihon-, että nivelten hyvinvointiin.

Iho

Ihmisen suurin elin on iho. Ihon hyvinvointiin vaikuttavat monet asiat, mutta yksi tärkeimmistä on kollageenin tuotanto. Kollageenin tuotanto on vilkasta noin 25-30 ikävuoteen saakka, minkä jälkeen kollageenin muodostuminen hiljalleen vähenee. Tämän vuoksi on normaalia, että ikääntyneen ja ryppyisen ihon syy on osaltaan kollageenin vähentyneessä tuotannossa. Riittävä kollageenin tuotanto ei siis vain hidasta, mutta myös hillitsee ihoon ilmaantuvia ikääntymisen merkkejä.

Nivelet

Vaikka kollageeni on erityisen tärkeä ihon hyvinvoinnin kannalta, se vahvistaa myös niveliä. Kollageeni on tukikudosten proteiini, joka sekä auttaa rakentamaan, että tukee niveliä. Kollageenin riittävän tuotannon avulla nivelet pysyvät vahvempina, nivelkivut vähäisinä ja liikkuminen on kivuttomampaa. Kollageeni sisäisesti nautittuna voi auttaa jopa nivelreumapotilaita.

Muut terveyshyödyt

Kollageenin hyötyjä on tutkittu viime vuosina koko elimistön kannalta laajemmin. Monet tutkimukset ovat keskittyneet kollageenin hyötyihin hiuksille, kynsille ja jopa immuunijärjestelmälle. Varmoja pitkän aikavälin tuloksia ei kollageenin muiden terveyshyötyjen suhteen ole vielä kuitenkaan pystytty varmentamaan.

Kollageeni sisäisesti ja muissa muodoissa

Kun kollageenin tuotanto elimistössä vähenee, on aika harkita erilaisia kollageenilisiä. Kollageenia on mahdollisuus saada nykyisin jokaiselle sopivassa muodossa. Monet käyttävät ikääntyneelle iholle kollageenivoiteita ja muita kollageenin tuotantoa tehostavia ihonhoitotuotteita. Toiset turvautuvat radikaalimpaan vaihtoehtoon, kollageenipistoksiin, ”kauneusvirheiden” korjaamiseksi.

Yksi nousevista trendeistä on kuitenkin kollageenivoiteiden ja -pistosten sijaan ollut sisäisesti nautittava kollageeni. Sisäisesti nautittava kollageeni lisää kollageenin tuotantoa kokonaisvaltaisemmin, ja auttaa ihon lisäksi nivelten kuntoa. Kollageeni sisäisesti on nautittavissa tavallisimmin jauheena tai kapseleina. Kollageenijauhe on kapseleita monikäyttöisempi, sillä sen voi tavallisesti sekoittaa sekä ruokiin, että juomiin.

Kuinka sisäisesti nautittava kollageenivalmiste toimii?

Kollageeni sisäisestiJos olet alkanut huomata ihossasi ikääntymisen merkkejä, on oikea aika kollageenivalmisteen hankkimiselle. Kollageenivalmisteita on erilaisia; nuorekkaamman ihon haluaville, sekä nivelvaivoista kärsiville henkilöille. Kollageenivalmiste ei tavallisesti maistu miltään, minkä vuoksi sen käyttö on helppoa.

Kollageenivalmisteen toiminta on hyvin samanlainen erilaisilla valmisteilla. Kollageenivalmisteen syömisen tai juomisen jälkeen ruuansulatusjärjestelmä alkaa pilkkoa proteiineja aminohappoketjuiksi. Aminohapot sittemmin muun muassa edesauttavat kollageenin tuotantoa kaikkialla kehossa. Kollageeni sisäisesti ei siis vaikuta vain esimerkiksi kasvojen ryppyihin, vaan aivan koko kroppaan.

Oslo Skin Lab

Herkullinen aamiaisvinkki kauniimpaan ihoon

Herkullinen & terveellinen kauneussmoothie:

  • 1dl mansikoita
  • 1dl mustikoita
  • 1 tl maapähkinävoita
  • Luonnonjogurttia oman maun mukaan
  • Vettä
  • Kollageenijauhetta (määrä jauheen annosteluohjeesta)

Laita tehosekoittimeen tuoreet tai pakastetut mansikat ja mustikat, maapähkinävoi, luonnonjogurtti ja tilkka vettä. Sekoita, ja lisää vettä tarvittaessa. Kun smoothie on muuten valmis, sekoita kollageenijauhe joukkoon. Anna smoothien seistä tämän jälkeen hetki, että jauhe ehtii liueta täysin. Nauti, ja ihosi kiittää!

Jaa tämä artikkeli:

Parhaat tuotteet ja paikat mistä ostaa testosteronia

Parhaat tuotteet ja paikat mistä ostaa testosteronia

Testosteroni mielletään usein machoilu -hormoniksi. Mutta miesten ja myös naisten on tärkeä säilyttää testosteronitasapaino, sillä se on tärkeää kehon hyvinvoinnille.
Kaljuuntuminen ohimoilta: Tunnista ja hoida ongelma nopeasti

Kaljuuntuminen ohimoilta: Tunnista ja hoida ongelma nopeasti

Kaljuuntuminen ohimoilta voi tuntua ikävältä yllätykseltä peiliin katsottaessa. Kun ohimoiden hiukset alkavat ohentua tai hälvetä, voi moni mieltää sen olevan
Dieetti-ruokavalio naiselle kuka haluaa onnistua!

Dieetti-ruokavalio naiselle kuka haluaa onnistua!

Jos painonpudotus on haaveissasi, täytyy sinun kiinnittää katseesi ruokalautasellesi. Totuus nimittäin on, että noin 70% laihduttamisesta on kiinni ruokavaliostasi. Hankalat

Vastaa