Kauniin ihon salaisuus? Kollageeni sisäisesti nautittuna!

Kollageeni yhdistetään usein nuorekkaaseen ihoon. Kollageeni on suosittu ainesosa etenkin kasvovoiteissa, mutta myös sisäisesti nautittavan kollageenin hyötyjä on tutkittu viime aikoina. Kollageeni sisäisesti nautittuna vaikuttaa todella tehokkaasti, ja se on erittäin helppo tapa ehkäistä ryppyjen muodostumista. Jos iän tuomat ihomuutokset tai nivelkivut vaivaavat, on kollageeni ratkaisu näihin molempiin pulmiin.

Mikä kollageeni?

Kollageeni on yksi ihmiskehosta löytyvä proteiini, joka sijaitsee tukikudoksissa. Kollageenia on tietenkin ihossa, mutta myös esimerkiksi luiden, jänteiden ja rustojen ympärillä. Kollageenin määrä erityisesti ihokudoksessa vähenee iän myötä, mikä johtaa ryppyihin ja muihin iän tuomiin ihomuutoksiin.

Oslo Skin Lab

Kollageenin hyödyt

Kollageeni on elimistölle välttämätön proteiini, jolla on monia eri hyötyjä. Tämän proteiinin riittävä tuotanto vaikuttaa positiivisesti sekä ihon-, että nivelten hyvinvointiin.

Iho

Ihmisen suurin elin on iho. Ihon hyvinvointiin vaikuttavat monet asiat, mutta yksi tärkeimmistä on kollageenin tuotanto. Kollageenin tuotanto on vilkasta noin 25-30 ikävuoteen saakka, minkä jälkeen kollageenin muodostuminen hiljalleen vähenee. Tämän vuoksi on normaalia, että ikääntyneen ja ryppyisen ihon syy on osaltaan kollageenin vähentyneessä tuotannossa. Riittävä kollageenin tuotanto ei siis vain hidasta, mutta myös hillitsee ihoon ilmaantuvia ikääntymisen merkkejä.

Nivelet

Vaikka kollageeni on erityisen tärkeä ihon hyvinvoinnin kannalta, se vahvistaa myös niveliä. Kollageeni on tukikudosten proteiini, joka sekä auttaa rakentamaan, että tukee niveliä. Kollageenin riittävän tuotannon avulla nivelet pysyvät vahvempina, nivelkivut vähäisinä ja liikkuminen on kivuttomampaa. Kollageeni sisäisesti nautittuna voi auttaa jopa nivelreumapotilaita.

Muut terveyshyödyt

Kollageenin hyötyjä on tutkittu viime vuosina koko elimistön kannalta laajemmin. Monet tutkimukset ovat keskittyneet kollageenin hyötyihin hiuksille, kynsille ja jopa immuunijärjestelmälle. Varmoja pitkän aikavälin tuloksia ei kollageenin muiden terveyshyötyjen suhteen ole vielä kuitenkaan pystytty varmentamaan.

Kollageeni sisäisesti ja muissa muodoissa

Kun kollageenin tuotanto elimistössä vähenee, on aika harkita erilaisia kollageenilisiä. Kollageenia on mahdollisuus saada nykyisin jokaiselle sopivassa muodossa. Monet käyttävät ikääntyneelle iholle kollageenivoiteita ja muita kollageenin tuotantoa tehostavia ihonhoitotuotteita. Toiset turvautuvat radikaalimpaan vaihtoehtoon, kollageenipistoksiin, ”kauneusvirheiden” korjaamiseksi.

Yksi nousevista trendeistä on kuitenkin kollageenivoiteiden ja -pistosten sijaan ollut sisäisesti nautittava kollageeni. Sisäisesti nautittava kollageeni lisää kollageenin tuotantoa kokonaisvaltaisemmin, ja auttaa ihon lisäksi nivelten kuntoa. Kollageeni sisäisesti on nautittavissa tavallisimmin jauheena tai kapseleina. Kollageenijauhe on kapseleita monikäyttöisempi, sillä sen voi tavallisesti sekoittaa sekä ruokiin, että juomiin.

Kuinka sisäisesti nautittava kollageenivalmiste toimii?

Kollageeni sisäisestiJos olet alkanut huomata ihossasi ikääntymisen merkkejä, on oikea aika kollageenivalmisteen hankkimiselle. Kollageenivalmisteita on erilaisia; nuorekkaamman ihon haluaville, sekä nivelvaivoista kärsiville henkilöille. Kollageenivalmiste ei tavallisesti maistu miltään, minkä vuoksi sen käyttö on helppoa.

Kollageenivalmisteen toiminta on hyvin samanlainen erilaisilla valmisteilla. Kollageenivalmisteen syömisen tai juomisen jälkeen ruuansulatusjärjestelmä alkaa pilkkoa proteiineja aminohappoketjuiksi. Aminohapot sittemmin muun muassa edesauttavat kollageenin tuotantoa kaikkialla kehossa. Kollageeni sisäisesti ei siis vaikuta vain esimerkiksi kasvojen ryppyihin, vaan aivan koko kroppaan.

Oslo Skin Lab

Herkullinen aamiaisvinkki kauniimpaan ihoon

Herkullinen & terveellinen kauneussmoothie:

  • 1dl mansikoita
  • 1dl mustikoita
  • 1 tl maapähkinävoita
  • Luonnonjogurttia oman maun mukaan
  • Vettä
  • Kollageenijauhetta (määrä jauheen annosteluohjeesta)

Laita tehosekoittimeen tuoreet tai pakastetut mansikat ja mustikat, maapähkinävoi, luonnonjogurtti ja tilkka vettä. Sekoita, ja lisää vettä tarvittaessa. Kun smoothie on muuten valmis, sekoita kollageenijauhe joukkoon. Anna smoothien seistä tämän jälkeen hetki, että jauhe ehtii liueta täysin. Nauti, ja ihosi kiittää!


Erektiolääke ilman reseptiä apteekista – Mitä vaihtoehtoja?

Erektiolääke ilman reseptiä apteekista – Mitä vaihtoehtoja?

Erektiohäiriö voi olla ikävä vaiva kaikenikäisille aikuisille miehille. Moni kuitenkin välttelee lääkärissä käyntiä viimeiseen saakka erektio-ongelmien ilmaantuessa. Varsinainen erektiolääke ilman
Hormonaalinen akne ja hormonaalisen aknen hoito

Hormonaalinen akne ja hormonaalisen aknen hoito

Pienemmätkin ajoittain ilmestyvät näppylät voivat saada hermostumaan, puhumattakaan hormonaalisesta aknesta. Hormonaalinen akne on tavallisimmin aikuisten naisten vaiva, joka ilmenee pääasiassa
Ihmetyttääkö jatkuva väsymys ja voimattomuus? Älä jätä syytä arvailujen varaan

Ihmetyttääkö jatkuva väsymys ja voimattomuus? Älä jätä syytä arvailujen varaan

Kiireinen elämäntyyli, ylityöt, stressaava elämäntilanne ja uniongelmat voivat kaikki olla syynä uupuneeseen oloon. Jatkuva väsymys ja voimattomuus ovatkin todella yleisiä

Vastaa

VOITA 20€ ZALANDO LAHJAKORTTI

Arvomme lukijoidemme kesken ZALANDON lahjakortteja kerran kuukaudessa.
Osallistu arvontaan!
close-link