Kollageeni ravinnosta – 5 ruokaa kollageenin ja nuorekkaamman ihon lähteenä

Oletko koskaan miettinyt, miksi rypistymme? Kehomme sisältää elimistömme oman liiman, jota kutsumme kollageeniksi. Kollageeni on tukikudosten proteiini, joka pitää huolen esimerkiksi ihomme elastisuudesta ja juonteettomuudesta. Kollageeni ravinnosta voi olla hankalasti saatavissa, mutta rypyt voi ainakin osittain pitää poissa aterioiden avulla.

Kollageeni ravinnosta

Kollageeni ravinnosta on saatavilla monin eri tavoin. Ruoka-aineet voivat esimerkiksi luonnostaan sisältää kollageenia. Ruuissa voi myös olla muita kollageenin tuotannolle tärkeitä vitamiineja tai hivenaineita.

Kollageenin luonnollinen tuotanto tarvitsee avukseen muun muassa erilaisia vitamiineja. C-vitamiini on yksi näistä vitamiineista tärkein. Jos siis ruokavalion avulla tahtoo pitää huolen ihonsa hyvästä kunnosta sekä nuorekkuudesta, on tämä oikeilla valinnoilla hyvinkin mahdollista.

Paras kollageeni iholle

Tarkista alta TOP5 ruuat saada kollageenia ravinnosta!

1. Kananmuna

Kanamunat ovat yksin niistä harvoista ruoka-aineista, jotka sisältävät suoranaista kollageenia. Kananmunista kannattaa kollageenin saamiseksi syödä etenkin munankeltuainen, sillä keltuaisessa sijaitsee kananmunassa oleva kollageeni. Kananmunista saa samalla myös kollageenin tuotannolle tärkeää rikkiä.

2. Kala

Moni tietää, että kala voi sisältää elimistölle tärkeitä omega-3-rasvahappoja. Kollageenin lisäksi myös omega-3-rasvahapot pitävät ihomme nuoren näköisenä, sillä ne huolehtivat esimerkiksi ihon uusiutumisesta. Omega-3-rasvahappojen lisäksi kaloista muun muassa lohi sisältää sinkkiä, joka puolestaan auttaa kollageenin muodostumisessa.

3. Sitrushedelmät

Kollageenin muodostumiseen vaaditaan tiettyjä aminohappoja. Että näistä aminohapoista muodostuu kollageenia, tarvitsee elimistö myös muun muassa C-vitamiinia. Erinomainen C-vitamiinin lähde ovat nimenomaan sitrushedelmät, kuten sitruuna tai appelsiini.

4. Avokado

Avokado on ollut viime vuosien trendikkäin ruoka-aine. Loistavaa on, että avokado toimii myös kollageenin suojelijana. Avokadon sisältämistä vitamiineista etenkin E-vitamiini huolehtii kollageenista ja suojelee ihoa myös ulkoisilta ärsykkeiltä.

5. Tomaatti

Kollageeni ravinnosta on saatavilla tavallisesti siis siten, että ravinto tukee kollageenin tuotantoa. Kuten avokado, myös monet muut ruoka-aineet voivat auttaa estämään kollageenin hajoamista. Tomaatti sekä muutamat muut punaiset kasvikset toimivat tällaisina kollageenitasojen tukijoina.

Tomaatti sekä iso osa punaisista kasviksista sisältää lykopeenia. Lykopeeni on antioksidantti, jolla on muun muassa auringon haitallisilta ja ihoa vanhentavilta säteiltä suojaava vaikutus. Lykopeeni suojelee myös ihon kollageenia ja auttaa pitämään ihon kauniina pidempään.

Varmin kollageenin lähde on kollageenilisä

Kuten sanottua, kollageeni ja ravinto eivät ole aivan yksiselitteinen asia. Vaikka muun muassa kananmunat sisältävät kollageenia, on varsinaista kollageenia hankala saada tarpeeksi ravinnosta. Kollageenin ja ravinnon yhteys on ennemmin kollageenin muodostumisessa ja suojelemisessa.

Kollageeni ravintolisä onkin paras vaihtoehto itse kollageenin saamiseksi. Kollageeni ravintolisistä Oslo Skin Lab kollageenijauhe on ollut viime aikojen supersuosiossa ollut kollageenilisä. Tämä kollageenilisä sisältää hydrolysoitua kollageenia, jonka teho on tutkittu kaikista tarkimpien kriteerien mukaan.

Paras vinkki sileämmästä, terveemmästä ja nuorekkaasta ihosta haaveileville henkilöille on yhdistää kollageenilisän ja ravinnon hyödyt. Kollageenilisä pitää ensin huolen siitä, että elimistössä on kollageenin tärkeimmät rakennusaineet. Tämän jälkeen ravinnolla voidaan huolehtia kollageenin saumattomasta muodostumisesta sekä jo olemassa olevan kollageenin suojelemisesta.

Paras kollageeni iholle

Jaa tämä artikkeli:

Tutkimukset puoltavat: Sinkki flunssan hoidossa toimii todella!

Tutkimukset puoltavat: Sinkki flunssan hoidossa toimii todella!

Flunssa ei ole kiva juttu ja flunssakauden lähestyessä kannattaa ryhtyä miettimään keinoja flunssan ehkäisyyn ja sen hoitoon. Yksi helpoin ja
Yleisimpiä syitä mistä johtuu hiustenlähtö

Yleisimpiä syitä mistä johtuu hiustenlähtö

Jos harjaan jää paljon hiuksia tai hiukset näyttävät ohenevan, on tärkeä tarkkailla tilannetta. Mistä johtuu hiustenlähtö ja voiko hupenevia hiuksia
Lääke ahdistukseen ja unettomuuteen löytyy usein luonnon omista antimista

Lääke ahdistukseen ja unettomuuteen löytyy usein luonnon omista antimista

Joskus lääke ahdistukseen ja unettomuuteen voi tuntua ainoalta vaihtoehdolta hoitaa näitä ikäviä oireita. Mutta näitä elämää rajoittavia oireita ei tarvitse

Vastaa