Kollageeni ravinnosta – 5 ruokaa nuorekkaamman ihon lähteenä

Oletko koskaan miettinyt, miksi rypistymme? Kehomme sisältää elimistömme oman liiman, jota kutsumme kollageeniksi. Kollageeni on tukikudosten proteiini, joka pitää huolen esimerkiksi ihomme elastisuudesta ja juonteettomuudesta.

Kollageeni ravinnosta voi olla hankalasti saatavissa, mutta rypyt voi ainakin osittain pitää poissa aterioiden avulla.

Parhaat kollageenituotteet ryppyjen sekä juonteiden hoitoon ja ehkäisyyn

Artikkeli jatkuu tuotteiden jälkeen...
Suosituin
Oslo Skin Lab
Oslo Skin Lab
Madaltaa ryppyjä kahdeksassa viikossa. Vaikuttaa kaikkialla ihossa - tehoaa myös selluliittiin. Kliinisesti tutkittu tuote.
-50% alennus!
Osta täältä »
MarineCollagen
Pure Marine Collagen
Valmistettu todella korkealaatuisesta NatiCol® Marine -kollageenista. Pitää huolta ihosta, luista sekä nivelistä.
Korkealuokkainen!
Osta täältä »
Marine Kollageeni Kombo
Kollageeni Kombo
Kollageeni Kombo on paketti, jossa on kaksi toistensa tehokkuutta tukevaa tuotetta. Marine Collagen Advanced + Collagen Kasvonaamio.
Yhdistelmäpakkaus!
Osta täältä »

Kollageeni ravinnosta

Kollageeni ravinnosta on saatavilla monin eri tavoin. Ruoka-aineet voivat esimerkiksi luonnostaan sisältää kollageenia. Ruuissa voi myös olla muita kollageenin tuotannolle tärkeitä vitamiineja tai hivenaineita.

Kollageenin luonnollinen tuotanto tarvitsee avukseen muun muassa erilaisia vitamiineja. C-vitamiini on yksi näistä vitamiineista tärkein. Jos siis ruokavalion avulla tahtoo pitää huolen ihonsa hyvästä kunnosta sekä nuorekkuudesta, on tämä oikeilla valinnoilla hyvinkin mahdollista.

Tarkista alta TOP5 ruuat saada kollageenia ravinnosta!

1. Kananmuna

Kanamunat ovat yksin niistä harvoista ruoka-aineista, jotka sisältävät suoranaista kollageenia. Kananmunista kannattaa kollageenin saamiseksi syödä etenkin munankeltuainen, sillä keltuaisessa sijaitsee kananmunassa oleva kollageeni. Kananmunista saa samalla myös kollageenin tuotannolle tärkeää rikkiä.

Oslo Skin Lab

2. Kala

Moni tietää, että kala voi sisältää elimistölle tärkeitä omega-3-rasvahappoja. Kollageenin lisäksi myös omega-3-rasvahapot pitävät ihomme nuoren näköisenä, sillä ne huolehtivat esimerkiksi ihon uusiutumisesta. Omega-3-rasvahappojen lisäksi kaloista muun muassa lohi sisältää sinkkiä, joka puolestaan auttaa kollageenin muodostumisessa.

3. Sitrushedelmät

Kollageenin muodostumiseen vaaditaan tiettyjä aminohappoja. Että näistä aminohapoista muodostuu kollageenia, tarvitsee elimistö myös muun muassa C-vitamiinia. Erinomainen C-vitamiinin lähde ovat nimenomaan sitrushedelmät, kuten sitruuna tai appelsiini.

4. Avokado

Avokado on ollut viime vuosien trendikkäin ruoka-aine. Loistavaa on, että avokado toimii myös kollageenin suojelijana. Avokadon sisältämistä vitamiineista etenkin E-vitamiini huolehtii kollageenista ja suojelee ihoa myös ulkoisilta ärsykkeiltä.

5. Tomaatti

Kollageeni ravinnosta on saatavilla tavallisesti siis siten, että ravinto tukee kollageenin tuotantoa. Kuten avokado, myös monet muut ruoka-aineet voivat auttaa estämään kollageenin hajoamista. Tomaatti sekä muutamat muut punaiset kasvikset toimivat tällaisina kollageenitasojen tukijoina.

Tomaatti sekä iso osa punaisista kasviksista sisältää lykopeenia. Lykopeeni on antioksidantti, jolla on muun muassa auringon haitallisilta ja ihoa vanhentavilta säteiltä suojaava vaikutus. Lykopeeni suojelee myös ihon kollageenia ja auttaa pitämään ihon kauniina pidempään.

DreamWell
DreamWell

Varmin kollageenin lähde on kollageenilisä

Kuten sanottua, kollageeni ja ravinto eivät ole aivan yksiselitteinen asia. Vaikka muun muassa kananmunat sisältävät kollageenia, on varsinaista kollageenia hankala saada tarpeeksi ravinnosta. Kollageenin ja ravinnon yhteys on ennemmin kollageenin muodostumisessa ja suojelemisessa.

Kollageeni ravintolisä onkin paras vaihtoehto itse kollageenin saamiseksi. Kollageeni ravintolisistä Oslo Skin Lab kollageenijauhe on ollut viime aikojen supersuosiossa ollut kollageenilisä. Tämä kollageenilisä sisältää hydrolysoitua kollageenia, jonka teho on tutkittu kaikista tarkimpien kriteerien mukaan.

Paras vinkki sileämmästä, terveemmästä ja nuorekkaasta ihosta haaveileville henkilöille on yhdistää kollageenilisän ja ravinnon hyödyt. Kollageenilisä pitää ensin huolen siitä, että elimistössä on kollageenin tärkeimmät rakennusaineet. Tämän jälkeen ravinnolla voidaan huolehtia kollageenin saumattomasta muodostumisesta sekä jo olemassa olevan kollageenin suojelemisesta.

Oslo Skin Lab
Oslo Skin Lab