Onko kollageeni ravintolisä hyödyllinen vai hyödytön?

Maailma on ravintolisiä pullollaan, mutta onko kollageeni ravintolisä yksi ylitse muiden? Kollageenia markkinoidaan ihon ihmeellisenä pelastuksena ja väite näyttäisi olevan hyvinkin totta. Mitä sinun tulee siis tietää tästä ihmeellisestä ravintolisästä?

Kollageeni on proteiini, jota esiintyy luonnollisesti kudoksissamme. Tätä sidekudosten rakennusainetta on eniten ihossa, mutta kollageeni on elintärkeä myös luille, jänteille, solukalvoille, hiuksille ja kynsille. Kehomme tuottaa kollageenia normaalisti, mutta sen tuotanto alkaa hidastua jo 25-vuoden paikkeilla. Useimmilla ihmisillä sen tuotanto lakkaa kokonaan noin 50-vuotiaana.

Parhaat kollageenituotteet ryppyjen sekä juonteiden hoitoon ja ehkäisyyn

Artikkeli jatkuu tuotteiden jälkeen...
Suosituin
Oslo Skin Lab
Oslo Skin Lab
Madaltaa ryppyjä kahdeksassa viikossa. Vaikuttaa kaikkialla ihossa - tehoaa myös selluliittiin. Kliinisesti tutkittu tuote.
-50% alennus!
Osta täältä »
MarineCollagen
Pure Marine Collagen
Valmistettu todella korkealaatuisesta NatiCol® Marine -kollageenista. Pitää huolta ihosta, luista sekä nivelistä.
Korkealuokkainen!
Osta täältä »
Marine Kollageeni Kombo
Kollageeni Kombo
Kollageeni Kombo on paketti, jossa on kaksi toistensa tehokkuutta tukevaa tuotetta. Marine Collagen Advanced + Collagen Kasvonaamio.
Yhdistelmäpakkaus!
Osta täältä »

Vaikka kollageenin tuotannon hidastumista ja loppumista ei voi estää, on sitä mahdollista hidastaa välttämällä esimerkiksi:

  • Tupakointia
  • Stressiä
  • Sokerin ja ravintoköyhän ruuan syömistä
  • UV-säteilylle altistumista

Kollageenin vähentymistä voi myös paikata ottamalla käyttöön kollageeni ravintolisä.

B12-vitamiini

Kuinka paikata kollageenin tuotannon hidastuminen?

Kollageenia esiintyy monissa ihovoiteissa ja moni käyttääkin tuotetta usein ulkoisesti. Nämä voiteet voivat hyvinkin auttaa ihoa voimaan paremmin, mutta kollageenin imeytyminen kehoon on huomattavasti parempaa silloin, kun kollageenin nauttii sisäisesti. Kollageeni ravintolisä imeytyy nopeasti kehoon, palauttaen ihon kimmoisuuden.

Mutta miksi valita kollageeni ravintolisä? Eikö kollageenia voi saada vain ravinnosta? Kollageenia tulee saada noin 5-10 grammaa päivässä ja tämä on melko suuri määrä, jos se halutaan saada vain perusravinnosta. Kollageenia esiintyy nimittäin suhteellisen vähän ruuissa, joita syömme päivittäin. Kollageenia voi saada vain:

  • Rustoista
  • Nahasta
  • Sidekudoksista
  • Luista

Sitä saa siis lähinnä jutuista, jotka moni meistä heittää roskiin. Siksi kollageeni lisäravinne on helpoin tapa paikata kollageenin tuotannon hidastumista.

Miten valita paras kollageeni ravintolisä?

Markkinoilla on kuitenkin monenlaisia tuotteita ja netti on usein pullollaan kollageeni ravintolisäkokemuksia. Sopivan ravintolisän valintaan kannattaakin käyttää hieman aikaa, sekä hyödyntää muiden kokemuksia.

Parhaiden ravintolisien kollageeni on itse asiassa peptideitä, joka tarkoittaa sitä, että kollageeni on pilkottu valmiiksi. Tämä pilkkominen vilkastuttaa kehon omaa kollageenituotantoa ja vähentää niiden haurastumista. Tutkimuksissa on todettu kollageeni ravintolisän vähentävän ryppyjä jopa 20%.

Tarkista siis onko kollageenijauhe valmiiksi pilkottua, sillä se takaa parhaimman lopputuloksen. Voit myös valita gelatiinijauheen, joka on usein kuumennettua eli prosessoitua kollageenia.

Käytä kollageeni ravintolisää säännöllisesti

Kollageenijauhe on helppo sujauttaa erilaisiin juomiin tai ihan vaikka aamupuuron joukkoon. Mutta mitä hyötyä sen syömisestä sitten on? Entä jos rypyt eivät pelota?

Ihon rypyt eivät kerro vain ikääntymisestä, vaan ylipäätänsä ihon kunnosta. Vaikka ryppyjä ei tarvitse pelätä tai piilotella, ei niitä kuitenkaan myöskään tule hakemalla hakea. Kollageeni ei ole tärkeä vain ryppyjen vähentämisen kannalta, vaan se parantaa myös ihon hyvinvointia.

Oslo Skin Lab
Itse asiassa, kollageenin hyödyt eivät liity vain ihon terveellisyyteen. Säännöllinen kollageenin käyttö voi nimittäin auttaa:

  • Painonhallinnassa, sillä kollageeni pitää sinut kylläisenä pidempään.
  • Vähentämään jänne- ja sidoskudoskipua ja -tulehdusta.

Muista tämä kun nautit kollageenia

Kollageeni ravintolisä ei yksistään ole hyödyllinen ihon luontaisen kimmoisuuden säilymisen kannalta. Kollageenin imeytyminen tarvitsee nimittäin seurakseen C-vitamiinia. C-vitamiini edistää kollageenin imeytymistä ja tuotantoa, joten tämä vitamiini täytyy lisätä kollageenijauheen seuraksi.

Kuten todettua, elintavoilla ja ihonhoidolla on myös vaikutusta kollageenin tuotantoon. Siksi ravintolisästä ei siis ehkä saa täyttä hyötyä mikäli tupakoit, käytät runsaasti alkoholia ja syöt hyvinkin epäterveellisesti. Sokeri ja aurinko ovat erityisen haitallisia iholle, joten niitä tulee välttää niin paljon kuin mahdollista.

Oslo Skin Lab
Oslo Skin Lab