Kollageeni sivuvaikutukset & hyödyt puntarissa

Kollageeni on yksi kehon tärkeimmistä proteiineista. Kollageeni on tukikudosten proteiini, jota ilmenee esimerkiksi ihossa ja nivelissä. Kollageenin tuotanto kuitenkin iän myötä hiljalleen hiipuu ja lopulta lakkaa kokonaan. Näitä ongelmia hoidetaan nykyään kollageenituotteilla. Kollageenia on olemassa kahta erilaista. Tyypin I kollageeni vaikuttaa esimerkiksi ihon ja hiusten hyvinvointiin, kun taas tyypin II kollageeni huolehtii nivelistä. Tässä artikkelissa ollaan keskitytty tyypin I kollageeniin ja siihen, ovatko kollageenin hyödyt suuremmat, kuin mahdolliset kollageeni sivuvaikutukset.

I tyypin kollageeni

Tyypin I kollageeni on erityisesti yhdistetty nuorekkaaseen, terveeseen, ihoon. Juonteiden ja ryppyjen muodostuminen johtuukin muun muassa juuri vähentyneestä tai täysin loppuneesta tyypin I kollageenin tuotannosta. Tyypin I kollageenia voi onneksi nykyisin saada kuitenkin erilaisista kollageenivalmisteista.

Kollageenivalmisteet

Kollageenivalmisteita on olemassa injektioita, voiteita ja sisäisesti nautittavia tuotteita. Kollageenipistokset ovat kalliita ja voiteiden kollageenimolekyylit ovat liian suuria imeytyäkseen elimistöön ihon kautta. Tämän vuoksi tässä artikkelissa on keskitytty parhaimmin vaikuttavaan, sisäisesti nautittavaan kollageeniin.

Kollageenivalmisteista turvallisin ja suosituin vaihtoehto ovat kätevät sisäisesti nautittavat kollageenituotteet, kuten kollageenijauheet tai -tabletit. Suun kautta nautittavan kollageenin teho yltää koko kehon ihoon ja sen voi nauttia yleensä esimerkiksi ruokaan tai juomaan sekoitettuna.

Parhaat kollageenituotteet ryppyjen sekä juonteiden hoitoon ja ehkäisyyn

Artikkeli jatkuu tuotteiden jälkeen...
Suosituin
Oslo Skin Lab
Oslo Skin Lab
Madaltaa ryppyjä kahdeksassa viikossa. Vaikuttaa kaikkialla ihossa - tehoaa myös selluliittiin. Kliinisesti tutkittu tuote.
-50% alennus!
Osta täältä »
MarineCollagen
Pure Marine Collagen
Valmistettu todella korkealaatuisesta NatiCol® Marine -kollageenista. Pitää huolta ihosta, luista sekä nivelistä.
Korkealuokkainen!
Osta täältä »
Marine Kollageeni Kombo
Kollageeni Kombo
Kollageeni Kombo on paketti, jossa on kaksi toistensa tehokkuutta tukevaa tuotetta. Marine Collagen Advanced + Collagen Kasvonaamio.
Yhdistelmäpakkaus!
Osta täältä »

Kollageeni sivuvaikutukset

Luontaistuotteillakin voi olla sivuvaikutuksia. Sivuvaikutuksia tavallisesti kuitenkin ilmenee harvoin, mikä pitää paikkansa myös kollageenin suhteen. Sisäisesti nautittavien kollageenivalmisteiden kollageeni sivuvaikutukset voivat olla:

  • paha maku suussa
  • liiallinen kalsiumin saanti tai
  • yliherkkyys/allergia

Kollageeni sivuvaikutukset eivät ole hyvin yleisiä ja johtuvat ilmaantuessaan tuotteiden valmistusaineista. Suurin osa kollageenivalmisteista on esimerkiksi tuotettu merenelävien sidekudoksesta, minkä vuoksi kala-/mereneläväallergikot voivat havaita joitakin oireita. Tämä voi vaikuttaa myös tuotteen makuun.

Oslo Skin Lab kollageenivalmiste

Kollageenivalmisteiden hyödyt

Entäpä sitten kollageenivalmisteiden hyödyt? Niitä onneksi riittää! Jos nuorekas ja terveempi iho on haaveena, nyt kannattaa pysyä valppaana. Sisäisesti nautittavat, tyypin I, kollageenivalmisteet nimittäin muun muassa

  • silottavat juonteita
  • nuorentavat ihoa
  • tekevät ihosta hyvinvoivan ja
  • ehkäisevät ihon ikääntymisen merkkejä
Oslo Skin Lab
Moni huomaa usein jo 30 ikävuoden lähestyessä pieniä ikääntymisen merkkejä erityisesti kasvoissa. Tämä tarkoittaa sitä, että kollageenin tuotanto on alkanut jo hiljalleen hiipua. Kollageenivalmisteet tulevat tällöin apuun ja auttavat säilyttämään nuorekkaan ihon kauemmin.

Kollageenituotteet auttavat tietenkin myös vanhempaa väestöä. Pidempään jatkunut kollageenin käyttö tekee esimerkiksi ihosta terveemmän näköisen ja tuntuisen. Ja mikä parasta, sisäisesti nautittavan kollageenin hyödyt eivät rajoitu vain kasvojen alueelle, vaan aivan koko kropan ihoon!

Kyllä vai ei kollageenille?

Jos kollageeni sivuvaikutukset ovat mahdollisia, mutta myös hyödyt merkittäviä, mikä on tuomio? Tähän on helppo vastata, että KYLLÄ kollageenille.

Ensiksikin, vaikka kollageenituotteet voivat aiheuttaa sivuvaikutuksia, eivät sivuvaikutukset ole kovin yleisiä. Toiseksi, yleisin sivuvaikutuksista on hetkellinen paha maku suussa, mikä on helposti korjattavissa esimerkiksi purkalla. Tällaisen pienen sivuseikan kestää mielellään, kun muistaa kaikki mahdolliset kollageenin hyödyt.

Puntarissa siis voittajaksi kallistuu selkeästi kollageenin hyödyllisyys. Nopeimmin näkyvät kollageenin hyödyt voivat olla onnekkaimmilla näkyvissä jopa vain viikkojen kuluessa. Tällaisiin hyötyihin lukeutuvat esimerkiksi ihon tuntuminen terveemmältä tai jopa juonteiden lievempänä näkyminen. Kukapa tällaista mahdollisuutta voisi vastustaa?

Kollageenijauhetta lusikassa

Kollageeni haitat jäävät hyötyjen jalkoihin

Kollageeni on siis turvallinen ja tehokas tapa parantaa ihosi kimmoisuutta ja elinvoimaisuutta. Parasta kollageenissä on juurikin se, että kollageeni haitat ovat melkein olemattomia, eivätkö kollageenin haittavaikutukset ole yleisiä.

Kollageeni haittavaikutukset selittyvät usein allergialla ja ne havaitsee hyvin nopeasti tuotteen käytön aloittaessa. Esimerkiksi kollageenijauhe haitat ilmenevät yleensä jo ensimmäisten käyttökertojen jälkeen. Nämä kollageeni haitat eivät kuitenkaan ole yleisiä, eivätkä kovinkaan vaarallisia. Kollageenin haittavaikutukset voivat ilmetä lievänä pahoinvointia, ja ihon tai suun alueen kutinana.

Mikäli kollageenijauheen vaikutus on negatiivinen ja epäilet allergista reaktiota, kannattaa tuotteen käyttö lopettaa ja asia ottaa puheeksi esimerkiksi lääkärikäynnin yhteydessä. Allergiset kollageeni haitat voidaan ehkäistä valitsemalla tuote, joka sisältää vain kollageenia ja vielä eläinperäisistä lähteistä, joille et ole normaalisti allerginen.

GreatSkin
GreatSkin

Kollageeni kokemuksia lukiessa on selvää, kuinka kollageeni hyödyt peittoavat kollageeni haitat. Kollageenijauheen vaikutus on nopea ja positiivisia kollageeni kokemuksia löytyy netistä runsaasti. Niissä puhutaan monesti kuinka kollageeni jauheen vaikutus on ollut positiivinen, eikä vain ihon hyvinvoinnin kannalta, mutta myös kehon paremman jaksamisen johdosta. Kollageeni voi siis parantaa yleistä vointiasi ja ehkäistä esimerkiksi tulehdustiloja nivelissä.

Kollageeni haittavaikutukset ovat hyvinkin pienet ja kollageeni haitat juuri olemattomia. Kollageeni hyödyt ovat saaneet monet naiset rakastumaan tähän edulliseen ja helppoon luontaistuotteeseen. Tämän tuotteen käyttöönotto on siis suositeltavaa mikäli kimmoisampi ja elävämpi iho kiehtovat juuri sinua!

Oslo Skin Lab
Oslo Skin Lab