Kollageeni sivuvaikutukset & hyödyt puntarissa

Kollageeni on yksi kehon tärkeimmistä proteiineista. Kollageeni on tukikudosten proteiini, jota ilmenee esimerkiksi ihossa ja nivelissä. Kollageenin tuotanto kuitenkin iän myötä hiljalleen hiipuu ja lopulta lakkaa kokonaan. Näitä ongelmia hoidetaan nykyään kollageenituotteilla. Kollageenia on olemassa kahta erilaista. Tyypin I kollageeni vaikuttaa esimerkiksi ihon ja hiusten hyvinvointiin, kun taas tyypin II kollageeni huolehtii nivelistä. Tässä artikkelissa ollaan keskitytty tyypin I kollageeniin ja siihen, ovatko kollageenin hyödyt suuremmat, kuin mahdolliset kollageeni sivuvaikutukset.

I tyypin kollageeni

Tyypin I kollageeni on erityisesti yhdistetty nuorekkaaseen, terveeseen, ihoon. Juonteiden ja ryppyjen muodostuminen johtuukin muun muassa juuri vähentyneestä tai täysin loppuneesta tyypin I kollageenin tuotannosta. Tyypin I kollageenia voi onneksi nykyisin saada kuitenkin erilaisista kollageenivalmisteista.

Kollageenivalmisteet

Kollageenivalmisteita on olemassa injektioita, voiteita ja sisäisesti nautittavia tuotteita. Kollageenipistokset ovat kalliita ja voiteiden kollageenimolekyylit ovat liian suuria imeytyäkseen elimistöön ihon kautta. Tämän vuoksi tässä artikkelissa on keskitytty parhaimmin vaikuttavaan, sisäisesti nautittavaan kollageeniin.

Kollageenivalmisteista turvallisin ja suosituin vaihtoehto ovat kätevät sisäisesti nautittavat kollageenituotteet, kuten kollageenijauheet tai -tabletit. Suun kautta nautittavan kollageenin teho yltää koko kehon ihoon ja sen voi nauttia yleensä esimerkiksi ruokaan tai juomaan sekoitettuna.

Markkinoiden paras kollageenijauhe on Oslo Skin Labin kehittämä tuote, josta monilla on erittäin positiivisia kokemuksia.

Oslo Skin Lab

Kollageeni sivuvaikutukset

Luontaistuotteillakin voi olla sivuvaikutuksia. Sivuvaikutuksia tavallisesti kuitenkin ilmenee harvoin, mikä pitää paikkansa myös kollageenin suhteen. Sisäisesti nautittavien kollageenivalmisteiden kollageeni sivuvaikutukset voivat olla:

  • paha maku suussa
  • liiallinen kalsiumin saanti tai
  • yliherkkyys/allergia

Kollageeni sivuvaikutukset eivät ole hyvin yleisiä ja johtuvat ilmaantuessaan tuotteiden valmistusaineista. Suurin osa kollageenivalmisteista on esimerkiksi tuotettu merenelävien sidekudoksesta, minkä vuoksi kala-/mereneläväallergikot voivat havaita joitakin oireita. Tämä voi vaikuttaa myös tuotteen makuun.

Kollageenivalmisteiden hyödyt

Entäpä sitten kollageenivalmisteiden hyödyt? Niitä onneksi riittää! Jos nuorekas ja terveempi iho on haaveena, nyt kannattaa pysyä valppaana. Sisäisesti nautittavat, tyypin I, kollageenivalmisteet nimittäin muun muassa

  • silottavat juonteita
  • nuorentavat ihoa
  • tekevät ihosta hyvinvoivan ja
  • ehkäisevät ihon ikääntymisen merkkejä

Moni huomaa usein jo 30 ikävuoden lähestyessä pieniä ikääntymisen merkkejä erityisesti kasvoissa. Tämä tarkoittaa sitä, että kollageenin tuotanto on alkanut jo hiljalleen hiipua. Kollageenivalmisteet tulevat tällöin apuun ja auttavat säilyttämään nuorekkaan ihon kauemmin.

Kollageenituotteet auttavat tietenkin myös vanhempaa väestöä. Pidempään jatkunut kollageenin käyttö tekee esimerkiksi ihosta terveemmän näköisen ja tuntuisen. Ja mikä parasta, sisäisesti nautittavan kollageenin hyödyt eivät rajoitu vain kasvojen alueelle, vaan aivan koko kropan ihoon!

Kyllä vai ei kollageenille?

Jos kollageeni sivuvaikutukset ovat mahdollisia, mutta myös hyödyt merkittäviä, mikä on tuomio? Tähän on helppo vastata, että KYLLÄ kollageenille.

Ensiksikin, vaikka kollageenituotteet voivat aiheuttaa sivuvaikutuksia, eivät sivuvaikutukset ole kovin yleisiä. Toiseksi, yleisin sivuvaikutuksista on hetkellinen paha maku suussa, mikä on helposti korjattavissa esimerkiksi purkalla. Tällaisen pienen sivuseikan kestää mielellään, kun muistaa kaikki mahdolliset kollageenin hyödyt.

Puntarissa siis voittajaksi kallistuu selkeästi kollageenin hyödyllisyys. Nopeimmin näkyvät kollageenin hyödyt voivat olla onnekkaimmilla näkyvissä jopa vain viikkojen kuluessa. Tällaisiin hyötyihin lukeutuvat esimerkiksi ihon tuntuminen terveemmältä tai jopa juonteiden lievempänä näkyminen. Kukapa tällaista mahdollisuutta voisi vastustaa?

Oslo Skin Lab

Jaa tämä artikkeli:

Parhaat tuotteet ja paikat mistä ostaa testosteronia

Parhaat tuotteet ja paikat mistä ostaa testosteronia

Testosteroni mielletään usein machoilu -hormoniksi. Mutta miesten ja myös naisten on tärkeä säilyttää testosteronitasapaino, sillä se on tärkeää kehon hyvinvoinnille.
Kaljuuntuminen ohimoilta: Tunnista ja hoida ongelma nopeasti

Kaljuuntuminen ohimoilta: Tunnista ja hoida ongelma nopeasti

Kaljuuntuminen ohimoilta voi tuntua ikävältä yllätykseltä peiliin katsottaessa. Kun ohimoiden hiukset alkavat ohentua tai hälvetä, voi moni mieltää sen olevan
Dieetti-ruokavalio naiselle kuka haluaa onnistua!

Dieetti-ruokavalio naiselle kuka haluaa onnistua!

Jos painonpudotus on haaveissasi, täytyy sinun kiinnittää katseesi ruokalautasellesi. Totuus nimittäin on, että noin 70% laihduttamisesta on kiinni ruokavaliostasi. Hankalat

Vastaa