Top 5 ruuat mistä saa kollageenia

Ihon hehku voi kadota ikääntymisen ja huonojen elämäntapojen seurauksena. Molemmat ovat usein yhteyksissä kehon heikkoon kollageenin tuotantoon. Mistä saa kollageenia, jotta ihosta tulee taas heleä ja elinvoimainen? Tässä parhaat kollageenilähteet.

Kollageeni on ihon hyvinvoinnille elintärkeä. Se on yksi kehon omista proteiineista ja noin 30% kehon proteiinista on kollageenia. Tämän proteiinin tuotanto kuitenkin hidastuu iän myötä jo 25-ikävuoden paikkeilla. On kuitenkin olemassa lähteitä, mistä saa kollageenia takaamaan hyvinvoivan ihon.

Parhaat kollageenituotteet ryppyjen sekä juonteiden hoitoon ja ehkäisyyn

Artikkeli jatkuu tuotteiden jälkeen...
Suosituin
Oslo Skin Lab
Oslo Skin Lab
Madaltaa ryppyjä kahdeksassa viikossa. Vaikuttaa kaikkialla ihossa - tehoaa myös selluliittiin. Kliinisesti tutkittu tuote.
-50% alennus!
Osta täältä »
MarineCollagen
Pure Marine Collagen
Valmistettu todella korkealaatuisesta NatiCol® Marine -kollageenista. Pitää huolta ihosta, luista sekä nivelistä.
Korkealuokkainen!
Osta täältä »
Marine Kollageeni Kombo
Kollageeni Kombo
Kollageeni Kombo on paketti, jossa on kaksi toistensa tehokkuutta tukevaa tuotetta. Marine Collagen Advanced + Collagen Kasvonaamio.
Yhdistelmäpakkaus!
Osta täältä »

Mistä ravinnosta saa kollageenia?

Kollageenin tuotannon lisääminen onnistuu helposti lisäämällä kollageenia sisältäviä ruoka-aineita ruokavalioon. Kollageeni on luonnon oma ravinne, joten sitä löytyy yllättävän monista eri lähteistä.

Mistä ruoka-aineista saa kollageenia? Tässä viisi ruoka-ainetta, jotka sisältävät runsaasti kollageenia:

1. Luuliemi

Luuliemi on loistava kollageenin lähde. Luuliemi on itse asiassa vain kuumennettua kollageenia, sillä siinä on niin runsaasti kollageenia ja erilaisia aminohappoja. Nämä auttavat kollageenin tuotannossa ja sen imeytymisessä.

2. Liha

Myös liha on tärkeä kollageeninlähde. Lihassa on paljon kollageenia ja ne parhaimmat kollageenipitoiset lihat ovat muun muassa:

  • Nauta
  • Kana
  • Vuohi
  • Härkä
  • Hirvi

Lihaa syödyssä ei kannata pelätä jänteitä tai nahkaa, sillä niissä on paljon kollageenia.

Oslo Skin Lab

3. Kala

Kalat, kuten esimerkiksi lohi, ovat myös hyvä ruoka-aine mistä saa apua kollageenin tuotantoon. Lohi on erityisen hyvä lähde siksi, että se sisältää sinkkiä. Sinkki on tärkeä mineraali kollageenin kannalta, sillä sitä tarvitaan kollageenin tuotannossa.

4. Kananmunat

Lautaselleen kannattaa myös lisätä kananmunia, varsinkin valkuaista. Kananmunat sisältävät nimittäin kollageenia. Niissä on myös paljon mineraaleja, jotka nopeuttavat kollageenin tuotantoa.

5. Liivate

Liivate eli gelatiini on huippu hyvä tuote mistä saa kollageenia. Tämä ruoka-aine sisältää 90% kollageenia, joten voit olla varma, että se vilkastuttaa kehon kollageenivarastot.

Yllä mainittujen ruokien lisäksi lautaselle kannattaa lisätä ruokia, joissa on paljon C-vitamiinia. Tämä siksi, että kollageeni tarvitsee C-vitamiinia imeytyäkseen kehoon tehokkaasti. Siksi onkin siis hyvä, jos ruokavalioon lisää kollageenin lisäksi myös appelsiinejä, kiivejä, sitruunoita ja ananasta.

Mistä saa kollageenia, jos nämä ruuat eivät innosta?

Kollageeni on eläinperäinen proteiini, joten sen nauttiminen sisäisesti tarkoittaa eläinperäisten tuotteiden nauttimista. Mikäli tämä ei ole sinulle ongelma, mutta et kuitenkaan jaksaisi lipittää lihalientä pitkin päivää, voi kollageenia nauttia myös muuten.

Tässä muutama hyvä lähde mistä saa kollageenia edellä mainittujen ruoka-aineiden lisäksi:

Kollageenijauhe

Kollageenijauhe on hyvä ravinnelisä mistä saa kollageenia tarpeeksi ja tehokkaasti. Jauheet voi nauttia nimittäin esimerkiksi smoothien tai aamupuuron seassa. Maku ei tällöin muodostu ongelmaksi, eikä sinun tarvitse miettiä saatko kollageenia tarpeeksi ravinnosta.

Kollageenivoiteet

Vaikka paras kollageeni iholle onkin usein sisäisesti nautittu kollageeni, voi tätä tuotetta toki lisätä kehoon myös ulkoisesti. Markkinoilla on erilaisia kollageeni voiteita, joiden avulla ihon kimmoisuutta voi parantaa ilman, että kollageenia nauttii sisäisesti.

BioBalance
BioBalance

Muista myös nämä vinkit

On tärkeä muistaa, että kollageenin tuotantoon eivät vaikuta vain ruoka-aineet ja ravinnelisät, jotka lisäävät tai tehostavat tuotantoa. On myös monia ruoka-aineita ja elintapoja, jotka voivat hidastaa kollageenin tuotantoa ja siten vanhentaa ihoasi.

Jotta ihosi näyttäisi hehkuvalta ja kehossasi olisi tarpeeksi kollageenia, sinun tulee:

  • Välttää sokerin syöntiä, sillä se on pahaksi kollageenin tuotannolle.
  • Lopettaa tupakointi, koska se voi vanhentaa ihoasi tuhoamalla soluja.
  • Varoa liiallista UV-säteilylle altistumista, sillä aurinko hidastaa kollageenin muodostumista.

Ota siis nämä vinkit käyttöösi, jotta voit nauttia hehkuvasti ihosta!

Oslo Skin Lab
Oslo Skin Lab