Mitä kollageenin puutos aiheuttaa ja kuinka sitä voi hoitaa

Ihomme tarvitsee monia eri vitamiineja ja hivenaineita voidakseen hyvin. Iän karttuessa näiden tuotanto usein hidastuu, jolloin rypyt ja ihon velttous voivat muodostua ongelmaksi. Usein suurin syy on kollageenin puutos.

Kehomme soluista noin 30% ja peräti 70% ihon proteiinista on kollageenia, joten kollageenin puutos ei ole oireeton. Tämän rakenneproteiinin tuotanto hidastuu kuitenkin iän myötä. Noin 40 ikävuoden paikkeilla tuotannon hidastuminen alkaa näkyä kehossasi ryppyinä ja ihon veltostumisena.

Suositut tuotteet ihon juonteiden ja ryppyjen hoitoon
(Artikkeli jatkuu tarjousten jälkeen…)
Oslo Skin Lab
 • Oslo Skin Lab
  Madaltaa ryppyjä kahdeksassa viikossa. Vaikuttaa kaikkialla ihossa - tehoaa myös selluliittiin. Kliinisesti tutkittu.
  Lunasta -30% alennus!
  SUOSITELTU!
Great Skin
 • GreatSkin
  GreatSkin on luonnollinen ravintolisä, joka varmistaa ihon nuorekkaan lujuuden ja joustavuuden.
  Katso tuotteen tiedot!
Marine Collagen
 • Marine Collagen
  Valmistettu todella korkealaatuisesta NatiCol® Marine -kollageenista.
  Katso tuotteen tiedot!
Pure Collagen
 • Pure Collagen
  Luonnolliset ja laadukkaat kollageenikapselit taistelavat ihon ikääntymistä vastaan tehokkaasti.
  Katso tuotteen tiedot!

Kollageenin puute: oireet ovat moninaisia

Kollageenin puutos ei oireile vain ihon ryppyinä. Tutkimuksissa on löydetty useita eri oireita, joita kollageeni puutos voi aiheuttaa. Oireisiin lukeutuu muun muassa:

 • Nivelkivut
 • Lihassärky
 • Verenpaineongelmat, jotka voivat oireilla myös päänsärkynä, väsymyksenä ja heikotuksena
Eliittikumppani

Yleisesti ottaen kollageeni on elintärkeä kehon sidekudosten rakennusaineena ja kollageenin puutos voi aiheuttaa ongelmia niiden rakenteissa. Kimmoisuus ja kiinteys voi kadota niin jänteistä kuin ihostasikin heti kun kollageenin määrä kehossa vähenee.

Kollageenin puutos hoituu sisäisesti nautituilla tuotteilla

Hyvä uutinen on se, ettei kollageenin puutoksen ja sitä aiheutuvien oireiden kanssa tarvitse oppia elämään, sillä kollageenin määrää voi säädellä luontaistuotteiden ja ravinnelisien avulla. Kollageenin imeytyminen kehoon onnistuu nimittäin helposti ja vaivattomasti.

Kollageenin puutosta voi paikata, joko:

 • Sisäisesti ravinnon ja ravintolisien avulla, tai
 • Ulkoisesti erilaisia rasvoja ja geelejä käyttämällä.

Paras kollageeni iholle ja keholle on juuri sisäisesti nautittu kollageeni. Kollageenin imeytyminen on tällöin huomattavasti tehokkaampaa ja sen vaikutukset kestävämpiä.

Parhaat kollageeni-lähteet

Mistä kollageenia sitten saa? Tämä luontainen proteiini löytyy niin ravinnosta kuin ravintolisistäkin. Tässä parhaimmat kollageeni-lähteet, jotka voit ottaa käyttöösi ja lisätä ihosi kimmoisuutta.

Liha ja kala

Kollageenia löytyy eläinten lihasta runsaasti ja niiden syöminen on eräs helpoimmista keinoista paikata kollageenin puutosta. Lihan ja kalan nahkoista ja rustoista keitetty liha- tai kalaliemi on erityisen hyvä kollageenin lähde.

Liivate

Liivate, eli gelatiini, on 90% kollageeniproteiinin johdannainen, joten sitä syömällä voit lisätä kehon kollageeninmäärää. Liivatetta löytyy kaupasta ja sen avulla voi valmistaa erilaisia hilloja ja hyytelöitä.

Oslo Skin Lab

Kollageenilisät

Markkinoilla on monia kollageenilisiä, kuten suosittu Oslo Skin Lab kollageenijauhe. Näitä jauheita voi nauttia ruokiin lisättynä ja ne ovat usein 100% kollageenia sisältäviä. Jauheet voi sekoittaa esimerkiksi aamupuuron tai smoothien sekaan.

Vaikka kollageenia löytyykin ravinnosta, on helpoin tapa estää kollageenin puutos usein juuri ravinnelisän käyttö. Tällöin saat kollageenia juuri tarvittavan määrän ilman, että joudut lipittämään hurjat määrät lihalientä. Puhdas kollageenilisä imeytyy kehoon huomattavasti tehokkaammin.

Lisää myös nämä vitamiinit ja hivenaineet ruokavalioosi

Kollageenin imeytymisen kannalta on tärkeä taata eräiden muiden vitamiinien ja hivenaineiden saanti. Kollageenin imeytymisen kannalta tärkeää on syödä riittävästi:

 • C-vitamiinia, jota saat muun muassa sitrushedelmistä.
 • Lykopeenia, jota löytyy punaisista kasviksista, marjoista ja hedelmistä kuten mansikoista, punajuurista ja omenoista.
 • Rikkiä, jota saat syömällä selleriä, valkosipulia ja tofua.

Nämä kaikki tehostavat kollageenin imeytymistä sekä nopeuttavat sen tuotantoa kehossasi.

Kollageenin puutos alkaa nopeasti näkyä kehossasi, mutta sen vaikutukset voi estää ja niitä voi pienentää helposti. Nauti kollageenia sisäisesti, joko ravinnon tai ravinnelisien avulla, ja ihosi ja kehosi voivat pian paremmin!

Oslo Skin Lab
Oslo Skin Lab