Miten saada finnit pois helposti? Ennaltaehkäisy ja hoito

Finnit ovat yksi inhotuimmista kauneusvirheistä. Finnit voi kuitenkin saada pois jopa yhdessä yössä, kun tietää tähän oikeat keinot. Finnien hoitamisessa tärkeintä on ennaltaehkäisy, mutta myös erilaiset sisäiset ja ulkoiset ihonhoitotuotteet. Mutta miten saada finnit pois mahdollisimman nopeasti? Tästä artikkelista löytyvät myös tärkeimmät kotikonstit ja hoitavat ainesosat, joilla finneistä voi hankkiutua eroon niiden jo päästyä valloilleen.

Ennaltaehkäise, pidä iho puhtaana

Paras tapa, miten saada finnit pois nopeasti, on ennaltaehkäistä uusien muodostumista. Säännöllinen ihonhoito on avain finnien minimoimiseksi. Omaan ihonhoitorutiiniin kannattaa sisällyttää erityisesti kasvojen huolellinen peseminen, rasvaiselle iholle jopa aamuin illoin. Aamupesu puhdistaa yön hikoilut ja iltapesu puhdistaa kasvoilta ympäristörasitteet, kuten saasteet ja muut epäpuhtaudet.

Parhaat tuotteet aknen hoitoo ja ehkäisyyn

Artikkeli jatkuu tuotteiden jälkeen...
Suosituin
ClearPores
ClearPores
Skinception valitsi huolellisesti 11 erilaista kasviainesosaa ja keräsi ne yhteen, jotta voisit hoitaa ongelmallista akneihoa.
Luonnollinen!
Osta täältä »
AKNE IHONHOITOSETTI
Akne Ihonhoitosetti
Akneihon viiden tuotteen setissä on kaikki perusihonhoitoon tarvittava ja tällä pärjäät jo pitkälle!
Korkea laatu!
Osta täältä »
Basiron Geeli
Basiron Geeli
Tarkoitettu aknen paikallishoitoon. Sen sisältämä bentsoyyliperoksidi estää aknebakteerin kasvua ja edistää ihon kuoriutumista.
Itsehoitolääke!
Osta täältä »

Miten saada finnit pois – Hoida ulkoisesti & sisäisesti

Pesemisen lisäksi finnit voi saada pois parhaat ihonhoitotuotteet valitsemalla. Ihonhoitoon tulisi valita sekä sisäisesti, että ulkoisesti ihoa hoitavia tuotteita. Ulkoisella ihonhoidolla tarkoitetaan tietenkin ihon puhdistamista pelkän veden sijaan puhdistavilla tuotteilla, ja erilaisilla kuorinnoilla. Myös erilaiset kasvonaamiot ja omalle ihotyypille sopivien voiteiden käyttäminen pitävät huolta finnien ennaltaehkäisystä.

Ulkoinen ihonhoito on yleisempää, mutta sisäinen ihonhoito näkyy jopa helpommin ulospäin. Etenkin monet sisäisesti nautittavat vitamiinit näkyvät terveenä ihona. Yksi finnit useimmin selättävä vitamiini on niin sanottu aurinkovitamiini, D-vitamiini. D-vitamiinin on todettu muun muassa vähentävän ihon tulehdusta ja vaikuttavan insuliinin eritykseen. Tämän vuoksi D-vitamiini sopii jopa aknen hoitoon.

Käy kimppuun

Kun finnejä on sitten jo alkanut muodostua, on aika käydä hyökkäykseen.

1. Varmista, että finnillä on jo keltainen tai valkoinen ”pää”.
2. Finnin poistaminen kannattaa aloittaa kasvoja höyryttämällä, tai käymällä lämpimässä suihkussa. Näin ihohuokoset avautuvat ja poisto tapahtuu helpommin.
3. Poista finni käyttämällä poistotyökalua, kuten mustapäärautaa, tai kahden vanupuikon avulla. Käytä poistotyökalua ohjeiden mukaan, tai vanupuikoilla varovasti finniä molemmin puolin puristamalla. ÄLÄ käytä kynsiäsi.
4. Kun finni on poistettu, pese iho huolellisesti tavallisella kasvojen pesuun käyttämälläsi tuotteella. Muista myös kasvovesi, sillä näin välttelet tehokkaasti tulehtumisen riskiä.

Olemassa on myös monia voiteita ja tuotteita, miten saada finnit pois jopa vuorokaudessa. Kirjaa niistä ylös tärkeimmät seuraavaksi.

Tarvitsetko akneen reseptilääkkeitä? Voit hakea reseptiä verkossa ja tilata alla olevat lääkkeet suoraan kotiin 24h toimituksella.
(Artikkeli jatkuu tarjousten jälkeen...)

Tetrasykliini
Tetrasykliini

Tetralysal
Tetralysal

Valitse sopivat hoitavat tuotteet

Finnit ovat riesa, jota kukaan ei toivo osakseen. Kummasti ne kuitenkin osaavat ilmestyä juuri silloin, kun sitä vähiten toivoisi. Jos tärkeät juhlat, treffit tai muu tärkeä päivä on lähellä, ja kasvoja koristaa muhkea finni, valitse hoitokeinoksi tehokas voide.

Finneistä nopeasti eroon pääseminen onnistuu parhaiten voiteella, josta löytyy joku seuraavista ainesosista:

– Hydrokortisoni
– Salisyylihappo
– Bentsyyliperoksidi
– Glykolihappo

Hydrokortisonivoidetta tulisi levittää vain finnin kohtaan, kahdesti päivässä, vanupuikon avulla. Salisyylihappo tai glykolihappo ovat tavallisesti tarjolla kosteusemulsiona tai -voiteena, ja tuotetta voi hieroa kevyesti finnin päälle pyörivin liikkein. Bentsyyliperoksidia sisältävät tuotteet lupaavat myös finnien tuhoa, sillä ne tappavat finneissä muhivat bakteerit tehokkaasti.

Apteekkituotteet.fi verkkoapteekki - Epäpuhtaan ihon tuotteet

Turvaudu kotikonsteihin

Vaikka hydrokortisoni voi pienentää finnin lähes olemattomiin jopa vuorokaudessa, on finnien kukistamiseen olemassa myös luonnonmukaisempia kotikonsteja. Jos kotoa ei löydy hienoja voiteita, ja budjetti ei sellaisia salli ostaa, nyt kiireesti silmät auki.

1. Kylmähoito
Finni on eräänlainen ihon tulehdustila, jonka helpoin lievennyskeino on kylmähoito. Nappaa pakastimesta jääpala, kääri se pyyhkeeseen ja aseta suoraan finnin päälle. Pidä jääpalaa finnin päällä muutama minuutti, ja toista yhtä pitkän ajan jälkeen. Kylmä lievittää punaisuutta ja hillitsee tulehdusta.

2. Valkosipuli
Valkosipuli sisältää rikkiä, joka on yksi varmimmista ainesosista saada finnit pois häiritsemästä. Halkaise siis vain valkosipulinkynsi kahtia, hiero valkosipulia suoraan finniin ja pese muutaman minuutin kuluttua vedellä pois. Toista useamman kerran päivässä, ja tadaa! Hei hei finni!

Oslo Skin Lab
Oslo Skin Lab