Pese kasvosi oikein näillä vinkeillä – vältä näitä virheitä

Kasvojen pesu on yksinkertainen tapa huolehtia omasta hygieniasta, ja monikaan ei varmasti ajattele sitä sen suuremmin. Kasvojen pesuun liittyy kuitenkin pieniä vinkkejä, joiden avulla saat haluamasi hyödyt, ja vältyt ongelmilta kuten kuivalta iholta.

Vaikka kasvojen pesu onkin hyvin yksinkertaista, niin silti siinä tulee hyvä ottaa huomioon muutamia asioita, joita tehdä myös kasvojen pesun jälkeen. Varmasti jokaiselle on lapsena opetettu, että suu ja kädet tulee pestä aina syömisen jälkeen, kun tulee pihaleikeistä sekä myös ennen nukkumaan menoa. Näistä ehkä viimeisin on aikuisiällä tärkein, sillä puhtaat kasvot varmistavat sen, että et vie sänkyysi likaa ja pölyä, jotka sitten aiheuttavat epäpuhtauksia. Kasvojen iho uusiutuu yön aikana nukkuessa, joten puhdas iho ennen nukkumaan menoa on tärkeää. On kuitenkin myös muita näppäriä ja nopeita vinkkejä kasvojen pesuun, joilla voit varmistaa puhtaan ihon.

Oikea tuote kasvoille

On tärkeää, että kasvojen pesussa käytetään jonkinlaista tuotetta, kuten saippuaa, jolla kasvot puhdistuvat. Pelkkä vesi ei yleensä riitä poistamaan kaikkia epäpuhtauksia, joten on hyvä käyttää jotain kasvoille suunniteltua tuotetta. Jos kärsit herkästä ihosta, niin varmista, että tuote on juuri tarkoitettu sellaiselle iholle, ja se ei sisällä paljon erilaisia aineita.

Oikea lämpötila

Pese kasvosi sopivalla lämpötilalla, joka on haaleaa kädenlämpöistä vettä. Liian kylmä tai liian kuuma vesi rasittavat ihoa. Kuuma vesi myös helposti kuivattaa ihoa. Pesun jälkeen kannattaa huuhdella kasvot hieman viileämmällä vedellä, jolloin ihohuokoset sulkeutuvat.

Pese varoen ja huolellisesti

Monilla saattaa olla se käsitys, että mitä kovempaa hinkkaa, niin sitä paremmin lika irtoaa. Näin ei kuitenkaan kannata tehdä, vaan pestä huolellisesti ja rauhallisesti. Älä siis hinkkaa liian kovaa käsilläsi kasvojen ohutta, ja herkkää ihoa. Ihon puhdistamiseen kannattaa käyttää jonkinlaista tuotetta, jonka annettaan vaikuttaa hetken. Näin pystyt tehokkaasti poistamaan sekä myös ehkäisemään epäpuhtauksia.

Kosteuta

Kasvojen pesun jälkeen kannattaa iholle levittää kevyt kerros kosteuttavaa voidetta. Voide ei kannata olla kovinkaan paksua, jotta et tuki auenneita ihohuokosia. Kevyt kasvoille tarkoitettu kosteusvoide pitää huolen siitä, että ihosi voi hyvin.

Näillä yksinkertaisilla ja nopeilla tavoilla voit varmistaa sen, että ihosi näyttää terveeltä ja hyvinvoivalta. Näin myös ehkäiset ja hoidat tehokkaasti epäpuhtauksia. Lisää vinkkejä ja neuvoja löytyy hyvin esimerkiksi erilaisista lehdistä, kuten Cosmopolitanista tai Me Naisista.

Oslo Skin Lab
Oslo Skin Lab