Kaljuuntuminen vaivaa monia miehiä

Etusivu » Kaljuuntuminen vaivaa monia miehiä
Sisältö ei ole tarkoitettu korvaamaan lääkärin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen neuvoja. Sinun ei tule käyttää tällä sivustolla julkaistua sisältöä sairauden tai terveysongelman diagnosoimiseksi. Sivu saattaa sisältää mainoslinkkejä.

Kaljuuntuminen eli hiustenlähtö on erittäin yleistä ja koskee lähes jokaista miestä jossain määrin. Kaljuuntuminen alkaa 20 ikävuoden jälkeen ja vaihtelee todella paljon yksilöittäin. Suurimmat muutokset näkyvät yleensä 40-vuotiailla ja sitä vanhemmilla, mutta kaljuuntuminen voi tapahtua nuorenakin. Kaljuuntuminen voi tapahtua nopeasti tai erittäin hitaasti vuosikymmenien ajan.

Yleensä kaljuuntuminen alkaa molemmista ohimoista tai sitten takaa päälaelta. Hiukset ohenevat myös kauttaaltaan ja menettävät lujuuttaan vanhetessa.

Kaljuuntuminen ja perinnöllisyys

Hiustenlähtö on jokaisella yksilöllinen. Se on usein perinnöllistä. Usein luullaan, että se periytyy isältä, mutta tosiasiassa kaljuuntumiseen vaikuttavat geenit peritään äidin suvulta.

Ihminen perii molemmilta vanhemmiltaan x- ja y-kromosomit, joista y-kromosomi saadaan äidiltä. Tämä on juuri se kromosomi, josta kaljuuntuminen periytyy. Jos mietit oletko perinyt kaljuuntumista, niin kannattaa tarkkailla äidin isää sekä muita äidin suvun miehiä.

Kaljuuntumiseen liittyy myös perinnöllisyyden lisäksi hormonitoimintoja. Jokaisella ihmiselle hormonitasapainot ja –toiminnot ovat yksilölliset, joten myös kaljuuntuminen tapahtuu erilailla jokaisella. Vaikka sitä ei kokonaan pysty estämään, niin on sen ennaltaehkäisy sekä hidastaminen, että hoitaminen mahdollista.

Kaljuuntumisen esto

KaljuuntuminenKaljuuntuminen vaivaa monia ja muodostaa fyysisen vaivan lisäksi usein myös henkisiä ongelmia. Yleensä mitä nuorempana kaljuuntuu, niin sitä helpommin se vaikuttaa myös itsetuntoon.

Kaljuuntuminen johtuu monesta eri tekijästä, kuten perinnöllisyys, sairaudet, lääkitykset, stressi ja muut elämäntavat ja –tilanteet. Hiustenlähtö on ikävä vaiva, joka kuitenkin on melkein jokaisella edessä jossain vaiheessa elämää. Sitä on kuitenkin mahdollista ehkäistä tehokkaasti ja pitkittää kaljun muodostumista sekä vahvistaa hiuksia.

Hiusten hyvinvoinnista tulee huolehtia samalla tavalla kuin kaikista muistakin. Terveellisillä elämäntavoilla pitää huolen, että myös hiuksesi voivat hyvin, jolloin kaljuuntumiseen altistavia tekijöitä ei pääse syntymään yhtä helposti. Tietysti perinnöllistä kaljuuntumista ei pysty täysin pysäyttämään, mutta seuraavilla tavoilla ja tuotteilla kaljuuntumista on kuitenkin mahdollista pitkittää ja ehkäistä mahdollisimman pitkään.

Pesu

Hiusten päivittäinen pesu shampoolla ehkäisee kaljuuntumista. Päänahan ja hiusten hyvinvoinnista ja kosteudesta huolehtiminen ehkäisee hiusten kuivumista sekä irtoamista. Hiusten peseminen on hyvää ennaltaehkäisyä kaljuuntumista vastaan.

Sinkki

Sinkki on varsinkin miehille tärkeä aine, sillä se edistää testosteronin tuotantoa, joka on myös osaltaan yhteydessä hiusten ja muiden karvojen kasvuun. Sinkki pitää huolta myös ihon kunnosta ja näin vahvistaa päänahan sekä myös hiusten laatua.

D-vitamiini

D-vitamiini on yksi vitamiineista, joka voi auttaa kaljuuntumisen ehkäisemisessä sekä hidastamisessa. D-vitamiinin yksi tehtävä on auttaa esimerkiksi maidosta saatavaa kalsiumia imeytymään elimistöön. Kalsium taas vaikuttaa päänahkaan. D-vitamiinia saa harvoin riittävästi, joten vitamiinilisän käyttämistä suositellaan ympäri vuoden.

Paras lääke kaljuuntumiseen

ProvexinSäännöllisen pesun, vitamiinien ja terveellisten elämäntapojen lisäksi on kaljuuntumiseen kehitetty myös erilaisia lääkkeitä. Provexin on tämän hetken paras lääke kaljuuntumiseen, jonka on kliinisesti tutkittu edistävän hiusten kasvua ihmisillä, jotka kärsivät perinnöllisestä hiustenlähdöstä.

Provexin –geeli pitää sisällään ainesosia, joiden on todettu hidastavan kaljuuntumista sekä myös luovan uutta kasvupohjaa hiuksille. Tuotteen käyttö yhdistettynä yllä mainittuihin vinkkeihin auttaa kaljuuntumisen hoitamisessa sekä ennaltaehkäisyssä. Jos olet huomannut alkavasi kaljuuntua, niin mitä aikaisemmassa vaiheessa Provexinia aletaan käyttämään, niin sitä tehokkaampaa se on.

Jätä kommentti