Kaljuuntuminen ohimoilta: Tunnista ja hoida ongelma nopeasti

Etusivu » Kaljuuntuminen ohimoilta: Tunnista ja hoida ongelma nopeasti
Sisältö ei ole tarkoitettu korvaamaan lääkärin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen neuvoja. Sinun ei tule käyttää tällä sivustolla julkaistua sisältöä sairauden tai terveysongelman diagnosoimiseksi. Sivu saattaa sisältää mainoslinkkejä.

Kaljuuntuminen ohimoilta voi tuntua ikävältä yllätykseltä peiliin katsottaessa. Kun ohimoiden hiukset alkavat ohentua tai hälvetä, voi moni mieltää sen olevan vain iän tuoma ongelma, johon ei ole olemassa hoitoa. Näin ei kuitenkaan ole!

Kaljuuntuvat ohimot eivät ole vitsaus, josta ei pääse eroon. Mikäli hoidon aloittaa ajoissa, ei kaljuuntumisen tarvitse edetä tai olla pysyvää. Siksi olisikin hyvä seurata hiustensa kuntoa läpi elämän ja puuttua mahdollisiin ongelmiin hyvissä ajoin.

Miten tunnistaa kaljuuntuvat ohimot?

Koska kaljuuntumisen hoito on tehokkaampaa mitä nopeammin sen aloittaa, kannattaa hiusrajaansa ja hiuksiaan tutkia säännöllisesti. Kaljuuntuminen ohimoilta voidaan tunnistaa seuraavien kolmen tavan avulla:

Tutki hiusrajaa

Kaljuuntuminen ohimoilta voi johtua myös päänmuodon muutoksien johdosta. Varsinkin nuori voi säikähtää hiusrajan muuttumista, mutta kyseessä ei aina ole ohimoiden varsinainen kaljuuntuminen.

Voit tutkia hiusrajaasi kolmen askeleen avulla:

 • Aseta kampa hiusrajaasi, aivan pään etuosaan.
 • Nosta hiuksia niin, että näet missä hiusraja kulkee kokonaisuudessaan.
 • Tutki hiusrajaa. Jos se on suora tai V:n muotoinen, ei kyseessä ole kaljuuntuminen. Ohimojen kaljuuntuminen tarkoitta yleensä sitä, että hiusrajaan tulee M-kirjaimen malli.

Seuraa hiusten irtoamista

Mikäli luulet, että hiuksesi hupenevat hieman kaikkialta, kannattaa niiden irtoamista ruveta tarkkailemaan kunnolla. Kiinnitä huomiota varsinkin suihkun yhteydessä tapahtuvaan hiustenlähtöön. Hiuksia ei tulisi irrota pientä tuppoa enempää yhden suihkun yhteydessä.

Tarkkaile hiusten tiheyttä

Kaljuuntuminen ohimoilta ja muualta päästä voidaan huomata myös helpolla kampatempulla. Tee jakaus keskellä päätäsi, aina pään etuosasta sen loppuun. Tarkkaile kuinka iso jakauksen alueen väli on ja tutki, josko hiusten tiheys pienentyy viikkojen edetessä.

Mistä kaljuuntuminen ohimoilta johtuu?

Miesten ja naisten kaljuuntuminen ohimoilta voi johtua monesta syystä. Kaljuuntuminen on usein geeneissä ja hiukset harvenevat luonnostaan ihmisen ikääntyessä.

Mutta kaljuuntumisen taustalla voi myös olla erilaisia elintapoihin ja kehon hyvinvointiin liittyviä tekijöitä. Se voi johtua muun muassa:

 • Erilaisista sairauksista ja eräiden lääkkeiden sivuvaikutuksista.
 • Huonosta hiushygieniasta.
 • Vähäisestä vitamiinien saannista ja hormonitoiminnan häiriöistä.
 • Korkeasta stressistä.

Mitkä ovat parhaat keinot ohimojen kaljuuntumisen ehkäisyyn?

Ohimo kaljuuntuminen naisilla ja miehillä voidaan ennaltaehkäistä. Kaljuuntumisen kannalta on tärkeää:

 • Pestä hiukset oikeanlaisella shampoolla ja vältellä liiallista hoitotuotteiden käyttöä.
 • Vältellä päänalueen ihon altistamista kemikaaleille.
 • Juoda riittävästi vettä, sekä syödä terveellisesti, jotta kehosi saa tarvittavat mineraalit ja vitamiinit.
 • Pyrkiä välttämään ja hoitamaan stressiä, sillä hiukset voivat ohentua stressihormoneiden erittymisen johdosta.

Kuinka pysäyttää kaljuuntuminen ohimoilta?

Entä sitten jos kaljuuntuminen on jo alkanut? Onko mitään enää tehtävissä? Kaljuuntuminen ohimoilta voidaan pysäyttää ja sitä voidaan hidastaa edellä mainittujen ehkäisevien keinojen avulle.

Mutta avuksi voidaan ottaa myös erilaisia tuotteita, joista hiuksen ja hiuspohjan hoitoon tarkoitetut tuotteet sekä erilaiset ravintolisät ja geelit ovat usein parhaita. Nämä takaavat, että hius ja päänahka saavat tarvittavat vitamiinit ja hivenaineet sekä pysyvät puhtaina tehokkaasti mutta turvallisesti.

Sekä naisten että miesten kaljuuntumisen ehkäisy onnistuu ilman reseptiä. Muun muassa Provexin on päänahan ja hiusjuuren hoitoon tarkoitettu geeli, jota käyttämällä voidaan sekä ehkäistä kaljuuntumista, että nopeuttaa jo kadonneen hiuksen kasvua.

Kaljuuntuminen ohimoilta ei siis ole maailmanloppu vaan siihen on olemassa ehkäiseviä keinoja sekä lääkehoitoja, joiden avulla hiusten kasvua voi nopeuttaa. Ota siis vinkit käyttöösi ja palauta hiuksesi entiseen loistoonsa!

Jätä kommentti