Hiustenlähtö naisilla – Tunnista syyt ja hoida

Hiustenlähtö ja kaljuuntuminen ajatellaan edelleen usein virheellisesti olevan vain miesten ongelma. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa. Hiustenlähtö naisilla ja naisten kaljuuntuminen ovat edelleen lähes tabu, mutta sitäkin todellisempi asia.

Yhä nuorempia naisia vaivaa hiusten oheneminen ja jopa kaljuuntuminen. Hiustenlähtö nuorella naisella selittyy usein geneettisillä syillä tai liian runsailla ja raskailla hiusten käsittelyillä. Iäkkäämpien naisten hiustenlähtö puolestaan voidaan selittää elimistön hormonaalisilla muutoksilla. On olemassa myös sairauksia, joilla naisten hiustenlähtö selittyy.

Vaikka hiustenlähtö naisilla ei ole helpoin asia hoitaa, on nykyisin onneksi olemassa tähän inhottavaan esteettiseen ongelmaan lääkkeitä. Myös vitamiinien merkitys hiuksille on kiistelemätön. Mikä auttaa hiustenlähtöön, riippuu hyvin vahvasti hiustenlähdön syistä.

Parhaat tuotteet kaljuuntumiseen ja hiustenlähtöön

Artikkeli jatkuu tuotteiden jälkeen...
Suosituin
Provexin®A100HF
Provexin®A100HF
Provexin® edistää tutkitusti hiustenkasvua niillä, jotka kärsivät perinnöllisestä hiustenlähdöstä.
-20% alennus!
Osta täältä »
Spectral RS
Spectral RS
Ravitsee hiuksia ja hiuspohjaa orgaanisella yhdistelmällä vitamiineja, mineraaleja ja luonnonuutteita.
60ml Spray!
Osta täältä »
Priorin Extra
Priorin Extra
Priorin Extra vaikuttaa ravitsevasti hiusjuuriin, auttaa hiuksia uuteen kasvuun ja estää niiden ohenemista.
3kk kapselit!
Osta täältä »

Hiustenlähdön syyt naisilla

Ikääntyminen on yksi suurimmista syistä naisten hiustenlähtöön. Iän myötä naisilla tapahtuu elimistössä hormonaalisia muutoksia, jotka voivat vaikuttaa myös hiustenkasvuun. Esimerkiksi vaihdevuosien aikaan naishormonien määrä vähenee. Tämä mahdollistaa sen, että mieshormoni testosteroni on kehossa aiempaa suuremmassa osassa. Testosteroni voi vaikuttaa negatiivisesti hiusten karvatuppiin, minkä vuoksi hiusten oheneminen alkaa, ja jatkuu myöhemmin hiustenlähtönä.

Geenit vaikuttavat suureksi osaksi siihen millaisia olemme. Geenit voivat myös naisilla vaikuttaa hiustenlähtöön. Tavallisesti lääkäreiden ensimmäinen kysymys onkin, millainen hiustenlaatu äidin puolen suvun naisilla on. Mahdolliset hiustenlähtöön vaikuttavat geenit tulevat äidin puolelta, minkä vuoksi esimerkiksi äidin hiustenkasvu voi kertoa paljon tulevaisuudesta ja omasta hiustenlähdön syystä.

Raskaus on aikaa, kun hormonit hyrräävät toden teolla. Raskauden aikana hormonit käyvät ylikierroksilla ja voivat pitkittää hiusten kasvuvaihetta. Raskauden jälkeen hormonit tasoittuvat ja hiusten kasvuvaihe päättyy. Tällä selittyy runsaskin hiustenlähtö naisilla raskauden päätyttyä, mutta tilanne palautuu yleensä itsestään normaaliksi.

Provexin

Sairaudet voivat olla myös yksi selitys myös naisten kaljuuntumiseen ja hiustenlähtöön. Autoimmuunisairaudet kuten munasarjojen monirakkulaoireyhtymä tai pälvikaljuus voivat esiintyä naisilla ja aiheuttaa hiustenlähtöä. Muita naisten hiustenlähtö sairauksia ovat esimerkiksi psoriasis ja kilpirauhasen toimintahäiriöt. Naisten kaljuuntuminen voi myös johtua anemiasta, minkä vuoksi rauta-arvojen tarkkailu on hyvästä ajoittain.

Stressi on yksi vaarallisimmista tiloista, joista ihminen voi kärsiä. Stressi voi olla syyllinen myös naisten hiustenlähtöön. Stressin lisäämät hormonit voivat siirtää hiustenkasvun uinuvaan vaiheeseen, minkä seurauksena hiuksia alkaa irtoilla kuukausia myöhemmin. Tämä on esimerkiksi yksi syy, minkä vuoksi hiustenlähtö nuorella naisella on myös nykypäivänä täysin mahdollista.

Hiusten käsittely on luonnollisestikin yksi suurimmista syistä lisääntyneeseen hiustenlähtöön naisilla. Tämäkin on yksi syy, miksi hiustenlähtö nuorilla naisilla on yhä yleisempää. Jopa vain 30-vuotiaatkin naiset ovat voineet käsitellä hiuksiaan esimerkiksi värjäämällä tai muotoilemalla siten, että hiustenlähtö naisilla on runsasta ja pahimmillaan kaljuunnuttavaa. Tutkitusti hoitavat tuotteet puolestaan voivat jopa auttaa pitämään hiukset hyvässä kunnossa koko elämän ajan.

Hiustenlähtö naisilla – hoito

Hiustenlähtö on naisille yksi inhottavimmista mahdollisista esteettisistä vaivoista. Koska nykypäivänä naisten hiustenlähtö on yleistynyt, otetaan vaiva myös vakavammin. Myös hiustenlähtö hoito on parantunut ja hiusten oheneminen on parhaimmillaan jopa estettävissä. Yksi hiustenlähdön ennaltaehkäisymuoto on hiuksien säännöllinen pesu, hellävaraisten hoitotuotteiden käyttäminen ja varovainen kuivaaminen pyyhkeellä.

Jos hiustenlähtöä on mahdotonta välttää, yksi suosituimmista hoitomuodoista ovat hiustensiirrot. Hiustensiirrot ovat kuitenkin melko äärimmäinen hiustenlähtö hoito naisilla, ja operaatio on myös melkoisen kallis. Hiustensiirtojen lisäksi erilaiset lisäkkeet tai jopa peruukit ovat suosittuja vaihtoehtoja.

Hiuksista huolehtiminen ja esimerkiksi hiuksia rasittavien käsittelyiden välttäminen estää tehokkaasti hiustenlähtöä. Nykyisin on olemassa myös monia tehokkaita lääkkeitä, joilla naisten hiustenlähtöä voidaan hoitaa ja estää. Aina kannattaa kuitenkin myös vilkaista, että omasta ruokavaliosta tai lääkekaapista löytyy hiuksille tärkeimmät vitamiinit.

Paras lääke hiustenlähtöön

Kun vitamiinin saanti ja elämäntavat ovat kunnossa, eikä hiuksia tule rasitettua liian usein erilaisilla käsittelyillä, on kotikonstit naisten hiustenlähtöön kokeiltu. Kiitos nykyteknologian ja kehittyneiden tutkimuksien, naisille on kehitetty lääke hiustenlähtöön. Paras hiustenlähtö lääke markkinoilla on juuri nyt Provexin A100HF.

Provexin A100HF on yksi suosituin hiustenlähtö hoito naisilla, sillä tämän lääkkeen on tutkittu palauttavan jopa kolmanneksen hiuksista entiselleen. Provexin A100HF hiustenlähtö lääke vaikuttaa jopa muutaman viikon kuluessa hoidon aloittamisesta ja parhaiten muutaman kuukauden päästä. Provexin A100HF hiustenlähtö lääke on reseptivapaa, minkä vuoksi tuotteesta voivat hyötyä helposti ja vaivatta myös suomalaiset.

Tärkeimmät vitamiinit hiuksille

Vaikka hiustenlähtö, stressi tai erilaiset sairaudet yhdistetään tavallisesti toisiinsa, voivat vitamiinit olla myös avain asemassa siihen, mikä auttaa hiustenlähtöön. Myös naisten hiustenlähtö voi selittyä vitamiininpuutoksella tai liiallisella vitamiinin saannilla. Hiusten hyvinvoinnille tärkeimpiä vitamiineja ovat ainakin:

Provexin

A-vitamiini on yhdistetty myös naisten hiustenlähtöön siten, että liikaa tai liian vähän vitamiinia saatuaan hiustenlähtö naisilla on runsaampaa. B-vitamiini puolestaan tunnetaan myös nimellä biotiini. Biotiinin puutostilan on tutkittu johtavan hiustenlähtöön ja siksi sen saaminen ruokavaliosta on äärimmäisen tärkeää.

C-vitamiini ei suoranaisesti vaikuta hiustenkasvuun, mutta sillä on suojaava vaikutus. C-vitamiinin riittävä saanti suojaa hiuksia vapailta radikaaleilta, ja pitää hiukset terveempänä kauemmin. D-vitamiini on myös hiuksille tärkeä vitamiini. Jos auringonsäteitä ei ole tarpeeksi näkyvillä, voivat D-vitamiinilisät olla keino, mikä auttaa hiustenlähtöön ja hiustenlähdön ehkäisemiseen.

E-vitamiinilla on tutkittu olevan hyvinkin suuri vaikutus hiusten hyvinvoinnille. E-vitamiinia saa kätevästi esimerkiksi trendiherkku avokadosta, ja on samalla maukas tapa estää hiustenlähtöä. Myöskään sinkin, ja etenkin raudan merkitystä ei tule aliarvioida, sillä raudanpuutos on erityisesti yksi suurin syy naisten hiusten ohenemiseen ja hiustenlähtöön.

Oslo Skin Lab
Oslo Skin Lab