Ihokarvojen poisto kasvoista onnistuu monilla keinoilla

Ihokarvat kasvoissa ovat luonnollinen asia, mutta monelle naiselle kiusallinen ongelma. Kukapa meistä ei haluaisi sileätä ihoa ja säteilevää kauneutta, eikä karvat useinkaan liity tähän yhtälöön. Ihokarvojen poisto kasvoista ei onneksi ole mahdotonta ja on olemassa joukko kotikonsteja niiden poistoon.

Ihokarvojen poisto onnistuu yleensä:

  • Naamioiden ja vahojen avulla.
  • Karvanpoistolaitteita käyttämällä, kotona tai kauneushoitolassa.

Ihokarvojen poisto kasvoista kotona

Ratkaisu ihokarvojen poistoon voi löytyä yllättäen keittiöstäsi. Ihokarvojen poisto kasvoista on nimittäin varsin kätevää itse tehtyjen naamioiden ja voiteiden avulla.

Tässä kolme näppärää ohjetta:

Hunajavaha

Kaksi ruokalusikallista sokeria
Ruokalusikallinen hunajaa
Ruokalusikallinen vettä

Yhdistä tuotteet kulhossa ja lämmitä mikrossa 30 sekunnin ajan. Lämmitä sekoitusta lisää tarvittaessa pienissä jaksoissa niin kauan, että sokeri hajoaa nesteiden joukkoon ja sekoitus tuntuu vahamaiselta. Levitä vaha kasvoillesi lastan avulla niihin kohtiin, joissa on karvoja. Paina pieni pala puuvillakangasta vahan päälle ja repäisi irti kun vaha on viilentynyt. Kangas voi olla esimerkiksi kaitale vanhasta t-paidasta.

Kananmuna-naamio

Kananmunan valkuainen
Ruokalusikallinen hienosokeria
Puoliruokalusikallista maissitärkkelystä

Sekoita ainekset keskenään kunnes seos on tahnamainen ja kuohkea. Lisää naamio kasvoillesi ja anna sen kuivua muutaman minuutin ajan. Naamio muuttuu kuivatessa maskimaiseksi, joten voit vain repäistä sen irti karvoineen kaikkineen. Repäise naamio kuitenkin mahdollisimman nopeasti, jotta ihosi ei ärsyynny liikaa.

Papaija-kurkuma-naamio

Yksi papaija
Puoli teelusikallista kurkumaa

Ihokarvojen poisto kasvoista onnistuu myös hedelmien ja mausteiden avulla. Lusikoi papaijan hedelmäliha irti lautaselle ja ripottele kurkuma papaijan joukkoon. Sekoita ainekset haarukan avulla keskenään tahnaksi. Levitä naamio sormien avulla niihin kohtiin, joista haluat poistaa ihokarvat. Hiero kevyesti ja anna naamion vaikuttaa noin 15 minuutin ajan. Pese naamio sitten pois lämpimällä vedellä.

Jos et innostu naamioiden ja voiteiden tehtailusta, voit löytää markkinoilta voiteilta, jotka ajavat aivan saman asian kuin yllä olevat voiteet. Tuotteet ovat yleensä luonnontuotteita, jotka käyttävät samoja ainesosia poistamaan ihokarvat tehokkaasti mutta ihoa ärsyttämättä.

Voit kokeilla myös näitä karvanpoistolaitteita

Ihokarvojen poisto kotona voi myös onnistua karvojenpoistolaitteiden avulla. Helpoin tapa on poistaa hiukset langan avulla – tapa on suosittu esimerkiksi Lähi-idässä. Tarvitsen vain 30 senttimetriä pitkän puuvillalangan, joka on sidottu molemmista päistä yhteen. Sitten sinun tulee vain:

  • Pujottaa kädet lankalenkkiin.
  • Kiertää lenkkiä molemmin käsin vastakkaisiin suuntiin ja kuljettaa sitä pitkin iho liikuttamalla tätä kierrettä etenemissuuntaan.
  • Kiertyvä lanka nappaa karvat matkan varrella mukaansa hieman samalla lailla kuin niitä nyppiessä.

Voit myös kokeilla ihan perus-sheivausta tai käyttää kasvoille suunniteltuja epilaattoreita. Nämä ovat tehokkaita, mutta ne eivät välttämättä sovellu herkkäihoisille.

Tehokkaammat keinot voivat löytyä muualta

Mikäli yllä olevat kotihoidot eivät tunne miellyttäviltä tai riittäviltä, voi apua hakea muualta. Ihokarvojen poisto kasvoista laserilla on tehokas, joskin hintavampi keino poistaa tämä kiusallinen ongelma. Laserhoitoja voi ottaa kauneushoitoloissa, jotka neuvovat tarpeen mukaan kenelle hoito soveltuu ja mitä se maksaa.

Ihokarvojen poisto kasvojen alueelta ei ole vaikeaa, eikä siihen tarvitse tuhlata paljon rahaa. Ota luonnon omat tuotteet käyttöön tai hyödynnä kaupoista löytyvät tuotteet, ja ihokarvojen poisto kasvoista onnistuu kivuttomasti ja nopeasti!

Jaa tämä artikkeli:

Kahdeksan maistuvaa ruoka-ainetta mistä saa magnesiumia

Kahdeksan maistuvaa ruoka-ainetta mistä saa magnesiumia

Magnesiumin puute on yleisempi ongelma kuin moni luulee. Onneksi maailma on täynnä ruokia mistä saa magnesiumia helpottamaan oloa. Magnesium on
Parhaat lähteet mistä saa B12-vitamiinia

Parhaat lähteet mistä saa B12-vitamiinia

B12-vitamiinin riittävä saanti on tärkeää, mutta se voi olla vaikeaa, varsinkin jos olet vegaani. Monet ruuat mistä saa B12-vitamiinia eivät
Paras lääke nivelkipuun – vaihtoehdot puntarissa

Paras lääke nivelkipuun – vaihtoehdot puntarissa

Jos niveliä kolottaa ja särkee, voi paras lääke nivelkipuun löytyä yllättävän läheltä. Tässä vinkit, joiden avulla nivelkivun hoito onnistuu taatusti.

Vastaa