Mitä tehdä kun ihonalainen finni ei parane

Näppylät eivät tunnu, eivätkä näytä mukavalta. Mitä siis tehdä jos ihonalainen finni ei parane?

Ihonalainen finni ei ole vain inhottava kosmeettinen vaiva iholla, vaan se voi äityä hyvinkin kipeäksi. Tykyttävä ja punoittava finni ei yleensä osoita merkkejä katoamisesta, eikä ihonalaiseen finniin oikein pääse edes käsiksi. Mitä siis tehdä jos ihonalainen finni ei parane?

Mistä ihonalaiset finnit johtuvat?

Ihonalainen finni on usein seurausta ihon luontaisen öljyn, lian ja bakteerien jämähtämisestä ihon alle. Ne eivät siis puhdistu ihohuokosista ja ajan kanssa ne muodostavat kivuliaan finnin ihon alle. Ihonalainen finni voi siis olla seurasta huonosta hygieniasta tai taipumuksestasi finneihin ja akneen.

Suositut tuotteet finnien hoitoon ja ehkäisyyn
(Artikkeli jatkuu tarjousten jälkeen…)
ClearPores
 • ClearPores
  ClearPores on tehokas ja toimivaksi todettu tuote, joka hoitaa aknea tehokkaasti. Sopii myös vegaaneille.
  Katso tuotteen tiedot!
  SUOSITELTU!
Zit Zapper
 • Zit Zapper™
  T-Zone Control Zit Zapper™ tarjoaa täsmällisen koostumuksen, jota voit käyttää kohdistumaan ihosi epätäydellisyyksiin ja liittää sen jokapäiväiseen ihonhoitoosi lähes käsittämättömän helposti.
  Katso tuotteen tiedot!
Aco Acne
 • ACO Akne
  Spotless Akne on CE-merkitty terveydenhoidon tarvike, joka hoitaa lievän ja keskivaikean aknen oireita.
  Katso tuotteen tiedot!
Great Skin
 • GreatSkin
  GreatSkin on luonnollinen ravintolisä, joka varmistaa ihon nuorekkaan lujuuden ja joustavuuden.
  Katso tuotteen tiedot!

Ihonalainen finni ei parane puristelulla

Ihonalainen finni ei parane puristelulla, joten tämä tapa kannattaa unohtaa jo heti alkutekijöissä. Finnien puhkaisu ei yleensäkään kannata, mutta se on varsin huono tapa ihonalaisten finnien kohdalla. Koska ihonalainen finni ei sijaitse aivan ihon pinnalla, sen väkisin puristaminen voi pahentaa tulehdusta. Ihon puristaminen voi nimittäin rikkoa ehjääkin ihosolukkoa ja siten kuljettaa likaa muualle ihossa.

Hoito, joka pyrkii puskemaan lian ja bakteerit ihon pintaan

Puhkaisu voi siis pahentaa tilannetta, mutta ihonalainen finni ei parane ennen kuin se puskee ihon pintaan ja ihosolu saadaan puhdistettua liasta ja bakteereista. Kuinka ihonalaisen finnin hoito sitten onnistuu?

Anna finnille lämpöhoitoa

Lämpöhoito on tehokas keino kun ihonalainen finni ei parane itsestään. Lämpö lievittää kipua sekä avaa ihohuokosia, nopeuttaen lian ja bakteerien nousemista ihon pintaan. Lämpöhoidon avulla on mahdollista parantaa ihonalainen finni muutamassa päivässä.

Lämpöhoito onnistuu esimerkiksi näin:

 • Kastele pyyhe kuumalla vedellä
 • Paina pyyhettä kevyesti tulehtuneelle alueelle
 • Pidä pyyhe paikallaan noin 5-10 minuuttia
 • Toista hoito vähintään kerran päivässä
Tarvitsetko akneen reseptilääkkeitä? Voit hakea reseptiä verkossa ja tilata alla olevat lääkkeet suoraan kotiin 24h toimituksella.
(Artikkeli jatkuu tarjousten jälkeen...)

Tetrasykliini
Tetrasykliini

Tetralysal
Tetralysal

Käytä aknelaastaria tai antibioottisia voiteita

Jos ihonalainen finni ei parane kunnolla, voi avuksi ottaa erilaiset lääkehoidot. Apteekista ja netistä on mahdollista ostaa esimerkiksi aknelaastareita. Monissa tällaisissa laastareissa hyödynnetään salisyylihappoa. Laastari laitetaan ongelma-alueella, jossa se poistaa bakteereita ja likaa tehokkaasti.

Laastareiden lisäksi voit kokeilla erilaisia antibakteerisia voiteita. Ne hierotaan usein ihonalaisen finnin päälle ja ne puhdistavat finnin hyvinkin tehokkaasti. Antibioottinen voide toimii parhaiten kun sitä käyttää yhdessä muiden aknenhoitoon tarkoitettujen tuotteiden kanssa.

Apteekkituotteet.fi verkkoapteekki - Epäpuhtaan ihon tuotteet

Kokeile luontaistuotteita

Hoito onnistuu luontaistuotteittenkin avulla. Esimerkiksi teeöljy on todella tehokas keino jos ihonalainen finni ei parane. Teeöljyä on saatavilla netistä ja sinun kannattaa ostaa tuote, joka on vähintään 5% prosenttista teeöljyä.

Ihonalaisen finnin hoito onnistuu seuraavien askelien avulla:

 • Sekoita kolmannes teeöljyä toisen, miedomman öljyn sekaan sekoitukseksi. Sen voi sekoittaa esimerkiksi kookos- tai oliiviöljyn kanssa.
 • Lisää sekoitusta sitten ihonalaisen finnin alueelle.
 • Jätä seos kasvoillesi yöksi ja pese se pois seuraavana aamuna.
 • Tee hoito ainakin muutaman päivän ajan.

Toinen hyvä luontaistuote on raakahunaja. Raakahunajassa on runsaasti antibioottisia ainesosia, jotka vähentävät tulehdusta ja auttavat ihoa puhdistamaan itsensä bakteereista ja liasta. Raakahunaja tulee ostaa luontaistuotekaupasta, sillä ruokakauppojen hunajat eivät sovellu tähän tarkoitukseen.

MetaBurn
MetaBurn

Hiljaa hyvä tulee

Ihonalainen finni ei parane yhdessä yössä, vaan sen hoitoon voi mennä muutama päivä. Pääasia on, ettet ala näpertelemään esimerkiksi leuassa tai otsassa olevaa finniä, vaan noudatat yllä olevia vinkkejä. Niiden avulla finni pulpahtaa pintaan ja epäpuhtaudet häviävät normaalisti.

Oslo Skin Lab
Oslo Skin Lab