Kaljuuntumisen esto ei ole utopiaa – näin voit pysäyttää kaljuuntumisen

Kaljuuntuminen voi olla kova paikka monelle miehelle – eivätkä naisetkaan aina välty hiusten lähdöltä. Mutta voiko kaljuuntumisen estää? Kaljuuntumisen esto on hyvinkin mahdollista ja näillä vinkeillä sinäkin voit onnistua säilyttämään kauniit kutrisi!

Ihmisen hiusten kasvuun sisältyy kolme eri vaihetta. Nämä ovat:

 • Anageeninen eli kasvuvaihe. Vaihe kestää noin 3-8 vuotta ja sen aikana hius kehittyy ja kasvaa.
 • Telogeeninen vaihe. Vaihe kestää muutamia kuukausia, jolloin hiusten kasvu pysähtyy, mutta hius pysyy silti elävänä kiinni päässä.
 • Katageeninen eli rappeutumisvaihe. Tällöin hius irtoaa päänahasta ja sen tilalle kasvaa uusi hius.
Suositut tuotteet kaljuuntumiseen ja hiustenlähtöön
(Artikkeli jatkuu tarjousten jälkeen…)
Provexin miehille
 • Provexin miehille
  Reseptivapaa Provexin on Ruotsissa kehitetty lääketieteellinen valmiste, joka auttaa perinnöllisestä kaljuuntumisesta kärsiviä lisäämään hiustenkasvua. Kliinisesti todistettu.
  Lunasta -20% alennus!
  SUOSITELTU!
Provexin naisille
 • Provexin naisille
  Reseptivapaa Provexin on Ruotsissa kehitetty lääketieteellinen valmiste, joka auttaa perinnöllisestä kaljuuntumisesta kärsiviä lisäämään hiustenkasvua. Kliinisesti todistettu.
  Lunasta -20% alennus! SUOSITELTU!
Wellvita
 • Wellvita
  Yli 30 vuotta luontaistuotteiden parissa. Tuotteitta myös hiusten vahvistamiseen.
  Katso kaupan valikoima!
Swiss Clinic
 • Swiss Clinic
  Swiss Cliniltä löydät markkinoiden laadukkaimpia kauneistuotteita myös hiusten kasvuun.
  Katso kaupan valikoima!
Shy to Buy
 • ShytoBuy
  Tuotevalikoima kattaa yli 500 laadukasta tuotetta erilaisiin tarpeisiin, kuten hiustenlähtöön!
  Katso kaupan valikoima!
Stockmann
 • Stockmann
  Kattava valikoima tuotteita terveyteen ja hyvinvointiin ml. hiustenlähtöön.
  Katso kaupan valikoima!
Apteekkituotteet
 • Apteekki
  tuotteet.fi

  Apteekki verkossa - parhaat edut ja aina ajankohtainen laaja valikoima.
  Katso kaupan valikoima!

Kaljuuntuminen johtuu usein hiuksen uusintamekanismin häiriöistä. Tällöin viimeisen vaiheen aikana hiuksen juuri ei aloitakaan uutta kasvuvaihetta. Kaljuuntumisen esto pyrkii siten pitämään yllä sekä tätä tärkeää kasvuvaihetta, että estämään rappeutumisvaiheen lopullisuutta.

Miksi hiusten uusintamekanismi ei sitten aina toimi?

Mistä häiriöt uusintamekanismissa sitten johtuvat? Kaljuuntumisesta on usein syytetty geenejä. Perintötekijät ovatkin usein kaljuuntumisen taustalla, mutta syypää ei itse asiassa olekaan isältä vaan äidiltä saadut geenit. Tästä johtuen myös naiset voivat periä kaljuuntumista aiheuttavan geenin.

Geenien lisäksi hormonit ovat isossa roolissa. Kaljuuntumisen esto voikin onnistua parhaiten tutkimalla mieshormonin eli testosteronin määrää kehossa. Testosteronitasot voivat olla liian matalat tai testosteroni voi, syystä tai toisesta, muuntua DHT-muotoon. Tämä myrkyllinen hormoni nopeuttaa kasvusykliä, jonka johdosta hiukset putoavat nopeammin ja päälaki tuntuu ja näyttää kaljulta.

Kaljuuntumisen taustalla voivat myös olla erilaiset sairaudet tai epäterveelliset elintavat. Esimerkiksi kilpirauhasen toimintahäiriö voi aiheuttaa kaljuuntumista ja eräät lääkkeet voivat pahentaa hormonitoiminnasta johtuvaa kaljuuntumista.

Stressi, tupakointi ja vääränlainen ruokavalio voivat myös edesauttaa kaljuuntumista. Nämä kaikki aiheuttavat usein häiriöitä kehon toimintoihin, kuten juuri hormonituotantoon. Kovan stressin kohdatessa voi moni huomata, kuinka hiuksia lähtee normaalia enemmän.

Kaljuuntumisen esto onnistuu näillä vinkeillä

Paras lääke kaljuuntumiseen löytyykin tutkimalla kaljuuntumisen syitä. Kaljuuntumisen esto on vaikeampaa perinnöllisten syiden kohdalla, mutta tällöinkään kaljuuntuminen ei ole välttämätön paha, jonka kanssa täytyy oppia elämään.

Perinnölliseen kaljuuntumiseen on nimittäin kaljuuntumisen estolääke, joka voi nopeuttaa hiusten kasvua sekä parantaa hiuksenlaatua. Lääkkeitä on olemassa markkinoilla monenlaisia, eikä moneenkaan tarvita lääkärin reseptiä. Tehokkaisiin tuotteisiin lukeutuu muun muassa Provexin, jonka on kliinisissä tutkimuksissa todettu edistävän hiustenkasvua.

Kaljuuntumisen estolääkkeet voivat olla tablettimuodossa tai erilaisina geeleinä. Geelit hierotaan yleensä kevyesti päänahkaan, jotta ravinteet todella imeytyvät karvatuppeen. Hoidon kanssa täytyy olla aina kärsivällinen ja lääkkeet tulee nauttia säännöllisesti. Kaljuuntumisen esto on loppuelämän jatkuva prosessi, joka voi häiriintyä jos lääkehoito lopetetaan.

Geneettinen sekä elintavoista johtuva kaljuuntuminen voidaan myös estää varmistamalla tarpeellinen vitamiinien ja mineraalien saanti. Hiusten hyvinvoinnille tarpeellisimmat vitamiinit ja mineraalit ovat:

Kannattaa siis kokeilla erilaisia ravintolisiä sekä lisätä kasvisten ja marjojen määrää ruokavaliossa. Nämä edellä mainitut vitamiinit ja mineraalit auttavat vahvistamaan hiusta sekä tehostamaan kehon normaaleja toimintoja – kuten hormonitoimintaa.

Aloita kaljuuntumisen esto ajoissa

Hiuksiin kannattaa kiinnittää huomiota, sillä kaljuuntumisen esto onnistuu parhaiten, mitä nopeammin sen hoitamisen aloittaa. Mikäli hiustenlähtö tuntuu kiihtyvän, hiukset tuntuvat elottomilta ja suvussasi esiintyy kaljuuntumista, voi erilaisten kaljuuntumisen estolääkkeitten käytön aloittaminen olla tehokas tapa pysäyttää hiustenlähtö. Luontaistuotteiden ja vitamiinien syöminen sekä erilaisten lääkegeelien käyttö ovat turvallisia ja helppoja tapoja parantaa hiusten kuntoa.

Suositut tuotteet testosteronin nostoon ja mieskuntoon
T-Max
 • T-Max®
  Antaa energiaa ja auttaa jaksamaan. Parantaa lihasmassan kehitystä. Lisää halukkuutta.
  Lunasta -50% alennus!
  SUOSITELTU!
Male Testosterone
 • Male Testosterone
  Kohota miehisyytesi uudelle tasolle extravahvalla Male Testosterone lisäravinteella.
  Kokeile postikulujen hinnalla!
TestoPlus
 • TestoPlus
  TestoPlus-ravintolisä päivittäin nautittuna auttaa miehisyyden ylläpidossa. TestoPlus koostuu luontaisista ainesosista.
  Kokeile postikulujen hinnalla!
Extenze
 • Extenze
  Nyt voit parantaa seksielämääsi, suurentaa penistäsi ja tyydyttää kaikkien osapuolten toiveet sängyssä.
  Kokeile täysin ilmaiseksi!
Erozon
 • Erozon Max
  Tee erektiosta vahvempi ja pidennä sitä jopa 48 minuuttia. Luonnollinen menetelmä!
  Lunasta alennus alta!
Jaa tämä artikkeli:

K-vitamiinin puutos: syyt, oireet ja puutoksen korjaaminen

K-vitamiinin puutos: syyt, oireet ja puutoksen korjaaminen

K-vitamiini ei ole se tunnetuin vitamiini. Mutta K-vitamiinin puutos voi johtaa moniin ongelmiin, joten sen saanti kannattaa varmistaa. Vitamiinit ovat
Löydä tästä paras silmänympärysvoide rypyille

Löydä tästä paras silmänympärysvoide rypyille

Markkinat ovat täynnä erilaisia ryppyvoiteita. Mutta mikä on se paras silmänympärysvoide rypyille? Silmänympärysalueen iho altistuu melkoisella rasitukselle pitkin päivää. Tämän
Sinkin puute miehillä voi johtaa monenlaisiin vaivoihin

Sinkin puute miehillä voi johtaa monenlaisiin vaivoihin

Sinkki on miehille yksi tärkeimmistä hivenaineista. Sinkin puute miehillä voi johtaa aina erektio-ongelmista hiustenlähtöön. Sinkkiä tarvitaan lukuisiin kehon eri toimintoihin

Vastaa