Kaljuuntumisen esto ei ole utopiaa – näin voit pysäyttää se

Kaljuuntuminen voi olla kova paikka monelle miehelle – eivätkä naisetkaan aina välty hiusten lähdöltä. Mutta voiko kaljuuntumisen estää? Kaljuuntumisen esto on hyvinkin mahdollista ja näillä vinkeillä sinäkin voit onnistua säilyttämään kauniit kutrisi!

Ihmisen hiusten kasvuun sisältyy kolme eri vaihetta. Nämä ovat:

  • Anageeninen eli kasvuvaihe. Vaihe kestää noin 3-8 vuotta ja sen aikana hius kehittyy ja kasvaa.
  • Telogeeninen vaihe. Vaihe kestää muutamia kuukausia, jolloin hiusten kasvu pysähtyy, mutta hius pysyy silti elävänä kiinni päässä.
  • Katageeninen eli rappeutumisvaihe. Tällöin hius irtoaa päänahasta ja sen tilalle kasvaa uusi hius.

Kaljuuntuminen johtuu usein hiuksen uusintamekanismin häiriöistä. Tällöin viimeisen vaiheen aikana hiuksen juuri ei aloitakaan uutta kasvuvaihetta. Kaljuuntumisen esto pyrkii siten pitämään yllä sekä tätä tärkeää kasvuvaihetta, että estämään rappeutumisvaiheen lopullisuutta.

Parhaat tuotteet kaljuuntumiseen ja hiustenlähtöön

Artikkeli jatkuu tuotteiden jälkeen...
Suosituin
Provexin®A100HF
Provexin®A100HF
Provexin® edistää tutkitusti hiustenkasvua niillä, jotka kärsivät perinnöllisestä hiustenlähdöstä.
-20% alennus!
Osta täältä »
Spectral RS
Spectral RS
Ravitsee hiuksia ja hiuspohjaa orgaanisella yhdistelmällä vitamiineja, mineraaleja ja luonnonuutteita.
60ml Spray!
Osta täältä »
Priorin Extra
Priorin Extra
Priorin Extra vaikuttaa ravitsevasti hiusjuuriin, auttaa hiuksia uuteen kasvuun ja estää niiden ohenemista.
3kk kapselit!
Osta täältä »

Miksi hiusten uusintamekanismi ei sitten aina toimi?

Mistä häiriöt uusintamekanismissa sitten johtuvat? Kaljuuntumisesta on usein syytetty geenejä. Perintötekijät ovatkin usein kaljuuntumisen taustalla, mutta syypää ei itse asiassa olekaan isältä vaan äidiltä saadut geenit. Tästä johtuen myös naiset voivat periä kaljuuntumista aiheuttavan geenin.

Geenien lisäksi hormonit ovat isossa roolissa. Kaljuuntumisen esto voikin onnistua parhaiten tutkimalla mieshormonin eli testosteronin määrää kehossa. Testosteronitasot voivat olla liian matalat tai testosteroni voi, syystä tai toisesta, muuntua DHT-muotoon. Tämä myrkyllinen hormoni nopeuttaa kasvusykliä, jonka johdosta hiukset putoavat nopeammin ja päälaki tuntuu ja näyttää kaljulta.

Kaljuuntumisen taustalla voivat myös olla erilaiset sairaudet tai epäterveelliset elintavat. Esimerkiksi kilpirauhasen toimintahäiriö voi aiheuttaa kaljuuntumista ja eräät lääkkeet voivat pahentaa hormonitoiminnasta johtuvaa kaljuuntumista.

Stressi, tupakointi ja vääränlainen ruokavalio voivat myös edesauttaa kaljuuntumista. Nämä kaikki aiheuttavat usein häiriöitä kehon toimintoihin, kuten juuri hormonituotantoon. Kovan stressin kohdatessa voi moni huomata, kuinka hiuksia lähtee normaalia enemmän.

Provexin

Kaljuuntumisen esto onnistuu näillä vinkeillä

Paras lääke kaljuuntumiseen löytyykin tutkimalla kaljuuntumisen syitä. Kaljuuntumisen esto on vaikeampaa perinnöllisten syiden kohdalla, mutta tällöinkään kaljuuntuminen ei ole välttämätön paha, jonka kanssa täytyy oppia elämään.

Perinnölliseen kaljuuntumiseen on nimittäin kaljuuntumisen estolääke, joka voi nopeuttaa hiusten kasvua sekä parantaa hiuksenlaatua. Lääkkeitä on olemassa markkinoilla monenlaisia, eikä moneenkaan tarvita lääkärin reseptiä. Tehokkaisiin tuotteisiin lukeutuu muun muassa Provexin, jonka on kliinisissä tutkimuksissa todettu edistävän hiustenkasvua.

Kaljuuntumisen estolääkkeet voivat olla tablettimuodossa tai erilaisina geeleinä. Geelit hierotaan yleensä kevyesti päänahkaan, jotta ravinteet todella imeytyvät karvatuppeen. Hoidon kanssa täytyy olla aina kärsivällinen ja lääkkeet tulee nauttia säännöllisesti. Kaljuuntumisen esto on loppuelämän jatkuva prosessi, joka voi häiriintyä jos lääkehoito lopetetaan.

Geneettinen sekä elintavoista johtuva kaljuuntuminen voidaan myös estää varmistamalla tarpeellinen vitamiinien ja mineraalien saanti. Hiusten hyvinvoinnille tarpeellisimmat vitamiinit ja mineraalit ovat:

  • D-vitamiini
  • Foolihappo
  • B12-vitamiini
  • Rauta
  • Sinkki
  • Kupari

Kannattaa siis kokeilla erilaisia ravintolisiä sekä lisätä kasvisten ja marjojen määrää ruokavaliossa. Nämä edellä mainitut vitamiinit ja mineraalit auttavat vahvistamaan hiusta sekä tehostamaan kehon normaaleja toimintoja – kuten hormonitoimintaa.

Extenze
Extenze

Aloita kaljuuntumisen esto ajoissa

Hiuksiin kannattaa kiinnittää huomiota, sillä kaljuuntumisen esto onnistuu parhaiten, mitä nopeammin sen hoitamisen aloittaa. Mikäli hiustenlähtö tuntuu kiihtyvän, hiukset tuntuvat elottomilta ja suvussasi esiintyy kaljuuntumista, voi erilaisten kaljuuntumisen estolääkkeitten käytön aloittaminen olla tehokas tapa pysäyttää hiustenlähtö. Luontaistuotteiden ja vitamiinien syöminen sekä erilaisten lääkegeelien käyttö ovat turvallisia ja helppoja tapoja parantaa hiusten kuntoa.

Oslo Skin Lab
Oslo Skin Lab