Tunnista kaljuuntumisen merkit ja estä kaljuuntuminen

Kaljuuntuminen ei tapahdu yhdessä yössä. Mitkä ovat siis kaljuuntumisen merkit ja voiko tätä kiusallista ongelmaa hoitaa tai ennaltaehkäistä?

Kaljuuntuminen on monelle merkki ikääntymisestä. Silti varsin moni mies voi kaljuuntua jo varsin nuorena. Ensimmäiset kaljuuntumisen merkit voivat ilmaantua jo parikymppisenä, vaikka itse kaljuuntuminen voikin sitten viedä useamman vuosikymmenen. Onkin tärkeä tunnistaa ja tarkkailla kaljuuntumisen merkkejä, jotta voit ennaltaehkäistä ja hidastaa kaljuuntumista.

Suositut tuotteet kaljuuntumiseen ja hiustenlähtöön
(Artikkeli jatkuu tarjousten jälkeen…)
Provexin miehille
 • Provexin miehille
  Reseptivapaa Provexin on Ruotsissa kehitetty lääketieteellinen valmiste, joka auttaa perinnöllisestä kaljuuntumisesta kärsiviä lisäämään hiustenkasvua. Kliinisesti todistettu.
  Lunasta -20% alennus!
  SUOSITELTU!
Provexin naisille
 • Provexin naisille
  Reseptivapaa Provexin on Ruotsissa kehitetty lääketieteellinen valmiste, joka auttaa perinnöllisestä kaljuuntumisesta kärsiviä lisäämään hiustenkasvua. Kliinisesti todistettu.
  Lunasta -20% alennus! SUOSITELTU!
Wellvita
 • Wellvita
  Yli 30 vuotta luontaistuotteiden parissa. Tuotteitta myös hiusten vahvistamiseen.
  Katso kaupan valikoima!
Swiss Clinic
 • Swiss Clinic
  Swiss Cliniltä löydät markkinoiden laadukkaimpia kauneistuotteita myös hiusten kasvuun.
  Katso kaupan valikoima!
Shy to Buy
 • ShytoBuy
  Tuotevalikoima kattaa yli 500 laadukasta tuotetta erilaisiin tarpeisiin, kuten hiustenlähtöön!
  Katso kaupan valikoima!
Apteekkituotteet
 • Apteekki
  tuotteet.fi

  Apteekki verkossa - parhaat edut ja aina ajankohtainen laaja valikoima.
  Katso kaupan valikoima!

Mistä kaljuuntuminen johtuu?

Kaljuuntumisen syyt ovat monimuotoiset. Hiustenlähtöön voivat vaikuttaa esimerkiksi:

 • Huonolaatuinen ruokavalio
 • Erilaiset sairaudet ja lääkkeet
 • Stressi ja masennus
 • Vääränlainen hiustenhoito

Miehillä kaljuuntuminen johtuu kuitenkin melkein aina miestyyppisestä kaljuuntumisesta. Noin 95% miesten kaljuuntumisista selittyy tällä hiustenlähtömuodolla ja se johtuu useimmiten juuri geeneistä. Kaljuuntumisen periytyminen on varsin yleistä ja kaljuuntumisesta kärsivät perivät usein niin kutsutun dihydrotestosteronin eli DHT:n yliherkkyyden.

DHT muuttuu päänahassa erilaisiksi entsyymeiksi, jotka sitten vähentävät hiustuppien määrää kasvuvaiheessa ja pienentävät hiustuppien kokoa. Lopulta tämä johtaa hiusten vähentymiseen ja surkastumiseen.

Lääkkeet helposti ja turvallisesti hiustenlähdön hoitoon verkkoapteekkimme kautta Katso hoidot tästä

Mitkä ovat kaljuuntumisen merkit?

Kaljuuntumisen merkkejä on monenlaisia ja ne vaihtelevat hieman mieheltä toiseen. Miestyyppiseen kaljuuntumiseen liittyy kuitenkin usein juuri nämä kaljuuntumisen merkit:

Kaljuuntumisen merkit havaitsee parhaiten seuraamalla hiusrajaan esimerkiksi valokuvien avulla. Miestyypin kaljuuntuminen alkaa usein juuri ohimoiden alueelta, joten hiukset kannattaa kokeilla vetää kädellä hellästi kasvoilta poispäin ja tutkia onko hiusraja joissakin kohtaa vetäytyneempi.

Hiustenlähtöön kannattaa kiinnittää huomiota tarkkailemalla irtoavien hiusten määrää esimerkiksi harjaamisen ja pesun yhteydessä. Mikäli harjaan ja käsiin jää runsaasti hiuksia, voi se olla merkki esimerkiksi huonosta ravinteiden saannista tai jostakin kaljuuntumista aiheuttavasta sairaudesta. Varsinaisessa miestyypin kaljuuntumisessa runsasta hiustenlähtöä ei yleensä esiinny, vaan kaljuuntuminen tapahtuu melko asteittain. Kannattaa muistaa, että hiuksia irtoaa luonnollisesti koko ajan, joten muutama hius harjassa ei vielä ole merkki kaljuuntumisesta!

Kuinka hoitaa kaljuuntumista?

Kaljuuntumisen periytyminen tarkoittaa, ettei sitä ole kovinkaan helppo estää. Kaljuuntumista on kuitenkin mahdollista hoitaa ja ennaltaehkäistä, joten kaljuuntumisen merkit eivät vielä tarkoita, että hiuksesi on tuhoon tuomittu. Itse asiassa, on tärkeä tarkkailla ja tunnistaa nämä kaljuuntumisen merkit, jotta voit aloittaa ehkäisen hoidon ajoissa. Mitä nopeammin kaljuuntumista alkaa hoitamaan, sitä parempia tuloksia voit saavuttaa.

Lääketiede on ottanut hurjia harppauksia ja markkinoilla on lukuisia kliinisesti tutkittuja lääkkeitä, jotka voivat hidastaa ja joskus jopa pysäyttää kaljuuntumista. Tällaisia tuotteita on esimerkiksi Provexin, joka on saanut runsaasti positiivisia käyttökokemuksia. Tuotteet edistävät usein päänahan alueen verenkiertoa, parantaen siten hiuksen ravinteiden ja hapen saantia. Ne sisältävät tämän lisäksi hiuksille tärkeitä hivenaineita ja ravinteita.

Hiustenhoitoon ja kaljuuntumiseen tarkoitettujen tuotteiden käytössä tärkeintä on muistaa niiden säännöllinen käyttö. Käyttö kannattaa aloittaa heti kun kaljuuntumisen merkit ovat havaittavissa ja tuotteen ohjeita tulee noudattaa tarkasti. Tuloksia saa pitkäaikaisella ja oikealla käytöllä.

Lääkkeiden lisäksi ongelmallista kaljuuntumista voi toki hoitaa hiussiirtojen avulla. Tämä on hyvä keino varsinkin silloin, kun kaljuuntuminen on jo tapahtunut. Hiussiirrot ovat kuitenkin varsin kalliita, eivätkä ne sovi kaikille miehille.

Kaljuuntumisen merkit eivät ole enää varma merkki tulevasta kaljuuntumisesta. Parantuneiden hoitokeinojen johdosta, kaljuuntumisen merkit voivat auttaa jokaista miestä ennaltaehkäisemään kaljuuntumisen tuloa.

T-Max
 • T-Max®
  Antaa energiaa ja auttaa jaksamaan. Parantaa lihasmassan kehitystä. Lisää halukkuutta.
  Lunasta -50% alennus!
  SUOSITELTU!
Male Testosterone
 • Male Testosterone
  Kohota miehisyytesi uudelle tasolle extravahvalla Male Testosterone lisäravinteella.
  Kokeile postikulujen hinnalla!
TestoPlus
 • TestoPlus
  TestoPlus-ravintolisä päivittäin nautittuna auttaa miehisyyden ylläpidossa. TestoPlus koostuu luontaisista ainesosista.
  Kokeile postikulujen hinnalla!
Extenze
 • Extenze
  Nyt voit parantaa seksielämääsi, suurentaa penistäsi ja tyydyttää kaikkien osapuolten toiveet sängyssä.
  Kokeile täysin ilmaiseksi!
Erozon
 • Erozon Max
  Tee erektiosta vahvempi ja pidennä sitä jopa 48 minuuttia. Luonnollinen menetelmä!
  Lunasta alennus alta!
Jaa tämä artikkeli:

Vinkit kuinka valita hyvä verenpainemittari

Vinkit kuinka valita hyvä verenpainemittari

Verenpaineongelmat ovat monen suomalaisen päänvaiva. Miten valita hyvä verenpainemittari helpottamaan sen tarkkailua? Verenpainetta on hyvä seurata kotona, varsinkin jos verenpaineen
Harmaat hiukset piiloon luonnollisesti näillä keinoilla

Harmaat hiukset piiloon luonnollisesti näillä keinoilla

Haluatko harmaat hiukset piiloon? Tähän on olemassa monia keinoja, eivätkä kaikki tarkoita hiusten värjäämistä. Hiusten harmaantuminen alkaa monesti keski-iässä, mutta
Kuinka saada selluliitti pois kotikonstein?

Kuinka saada selluliitti pois kotikonstein?

Selluliitti on jokaisen naisen vihollinen. Mutta lähteekö selluliitti pois kotikonstein? Selluliitti, eli niin sanottu appelsiini-iho, ei ole kenenkään suosikki. Selluliittia