Kuinka saada silmänalus rypyt pois? Näitä on pakko kokeilla!

Silmänalusten rypyt ovat esteettinen ongelma, jonka ennaltaehkäiseminen tulisi aloittaa ajoissa. Liian moni kuitenkin aloittaa taistelun juonteita vastaan liian myöhään. Tämän vuoksi on hyvä, että olemassa on myös monia keinoja, joilla silmänalusten ryppyjä voi hoitaa. Silmänalus rypyt on kuitenkin mahdollista saada pois.

Tummat silmänaluset ja silmien ympärillä olevat juonteet voivat johtua monista asioista. Tavallisimmin silmät kertovat epäterveellisistä elämäntavoista tai ihonhoidon laiminlyömisestä. Tästä artikkelista löydätkin kaikki parhaimmat keinot silmänalusryppyjen hoitoon, aina kollageenilisistä kasvojen hierontaan ja kaikkeen siltä väliltä.

Kollageenilisällä silmänalus rypyt pois

Elimistömme tuottaa kollageenia luonnollisesti, mutta iän myötä kollageenin tuotanto hiljalleen vähenee. Kollageeni on proteiini, jonka tehtävänä muun muassa on pitää iho kimmoisana ja juonteettomana. Kun 25-30 ikävuoden tienoilla kollageenin tuotanto sitten alkaa vähentyä, kannattaa luonnollisen kollageenilisän hankkimista vakavasti harkita ryppyjen minimoimiseksi.

Kollageenilisät nautitaan sisäisesti ja ne lisäävät luonnollisesti kollageenin määrää elimistössä. Kun kollageeni lisääntyy, myös juonteet tasoittuvat ja iho näyttää nuoremmalta. Kollageenilisä ei vaikuta ainoastaan silmänalusten ryppyihin, mutta aivan kaikkialle kehoon. Julkisuuden henkilöt maksavat maltaita kalliista kollageenipistoksista suoraan ryppyihin, kun edulliset kollageenilisät huolehtivat ihosta kokonaisvaltaisesti.

Oslo Skin Lab

Kosteuta ihoasi

Ihon kosteuttaminen on yksi suurin salaisuus taistelussa silmänalusten ryppyjä vastaan. Silmänalusten iho on ohuempaa kuin muualla kasvoissa ja täten myös ihon luonnollinen kosteus on alhaisempi. Silmänalusten iho tarvitsee siis kipeästi ulkoista kosteutusta, mutta tiedätkö kuinka silmänympärysvoidetta tulisi käyttää?

Valitse silmänalusten juonteiden ja ryppyjen hoitoon silmänympärysvoide, joka sisältää ainakin retinolia, hyaluronihappoa tai E-vitamiinia. Käytä päiväsaikaan silmänympärysvoidetta ennen kosteusvoiteen levittämistä. Valitse yöksi puolestaan kevyempi vaihtoehto, kuten seerumi, etteivät silmät olisi aamulla paksun voiteen vuoksi turpeat.

Suojaudu auringolta

Jokainen tietää sen ihanan tunteen, kun aurinko ilmestyy häikäisemään silmiä. Aurinko on kuitenkin yksi suurin syy silmänalusten ryppyjen muodostumiseen. Auringon UV-säteet vaikuttavat suuresti silmänalusten ihoon, joka on hyvin ohut ja hauras.

Auringolta suojautuminen on paras keino ennaltaehkäistä silmänalusten ryppyjä tai minimoida niiden muodostumista. Valitse siis ainakin aurinkolasit, joissa on UV-suoja. Muista myös levittää kosteusvoiteen jälkeen suojakerroinvoide, äläkä unohda silmänalusia. Suojakerroinvoidetta tulisi käyttää joka päivä, sillä UV-säteet pääsevät iholle, vaikka aurinko ei paistaisikaan.

Muista terveelliset elämäntavat

Terveelliset elämäntavat ovat tärkeä asia elimistön kokonaisvaltaiselle hyvinvoinnille, mutta myös silmänalusten ryppyjen pois saamiseksi. Jos haluat saada silmänalus rypyt pois:

 • lopeta tupakointi
 • nuku riittävästi
 • syö ravintorikasta ruokaa
 • pidä huoli vitamiinien saannista ja
 • juo runsaasti vettä

Tupakoinnin lopettaminen on yksi parhaimmista päätöksistä, minkä silmänalusten ryppyjen minimoiseksi voi tehdä. Tupakointi hidastaa verenkiertoa, mikä nopeuttaa ihon vanhentumista. Uni taas pitää huolen, että tummat silmänaluset eivät vaivaa. Unen aikana myös illalla levitetty seerumi tai silmänympärysvoide pääsee tekemään taikojaan ja hyökkäämään silmänalusten ryppyjen kimppuun.

Ravintorikas ruoka takaa tavallisesti myös iholle tärkeimpien vitamiinien saannin. Mahdollista vitamiinin puutosta kannattaa kuitenkin auttaa vitamiinilisillä. Vesi puolestaan on yksi luonnollisimmista ihon kosteutuksen muodoista, minkä vuoksi runsas veden juonti ennaltaehkäisee ryppyjen muodostumista.

Kokeile myös hierontaa

Silmänalus rypyt pois voi saada myös hellän kasvojen hieronnan avulla. Kevyen hieronnan voi suorittaa itse, sillä ainoa tarvittava asia on kasvipohjainen öljy. Suorita hieronta seuraavasti:

 • Kostuta sormi (mielellään nimetön) tipalla öljyä
 • Aloita hieronta silmän alta, läheltä silmän sisäkulmaa
 • Kevyesti hieroen etene silmän ulkokulmaa kohden
 • Jatka hierontaa kulmakarvaan saakka
 • Tee sama päinvastoin, jälleen silmänalusen sisäkulmaa kohden
 • Toista vähintään 10 kertaa ja tee hieronta sitten samalla tavalla toiselle silmälle

Hieronta auttaa muun muassa silmänalusten verenkierrossa ja on apu myös tummiin silmänalusiin.

Oslo Skin Lab


Erektiolääke ilman reseptiä apteekista – Mitä vaihtoehtoja?

Erektiolääke ilman reseptiä apteekista – Mitä vaihtoehtoja?

Erektiohäiriö voi olla ikävä vaiva kaikenikäisille aikuisille miehille. Moni kuitenkin välttelee lääkärissä käyntiä viimeiseen saakka erektio-ongelmien ilmaantuessa. Varsinainen erektiolääke ilman
Hormonaalinen akne ja hormonaalisen aknen hoito

Hormonaalinen akne ja hormonaalisen aknen hoito

Pienemmätkin ajoittain ilmestyvät näppylät voivat saada hermostumaan, puhumattakaan hormonaalisesta aknesta. Hormonaalinen akne on tavallisimmin aikuisten naisten vaiva, joka ilmenee pääasiassa
Ihmetyttääkö jatkuva väsymys ja voimattomuus? Älä jätä syytä arvailujen varaan

Ihmetyttääkö jatkuva väsymys ja voimattomuus? Älä jätä syytä arvailujen varaan

Kiireinen elämäntyyli, ylityöt, stressaava elämäntilanne ja uniongelmat voivat kaikki olla syynä uupuneeseen oloon. Jatkuva väsymys ja voimattomuus ovatkin todella yleisiä

Vastaa

VOITA 20€ ZALANDO LAHJAKORTTI

Arvomme lukijoidemme kesken ZALANDON lahjakortteja kerran kuukaudessa.
Osallistu arvontaan!
close-link