Parhaimmat keinot miten kasvattaa ripsiä

Pitkät ja tuuheat ripset ovat jokaisen naisen haaveissa. Mutta miten kasvattaa ripsiä, jos ne ovat luonnostaan lyhyet?

Ripset korostavat silmiä ja vetävät katsojaa puoleensa. Ripsistään kannattaa siis pitää huolta. Säännöllinen ripsihuolto pitää ripset vahvana ja terveenä. Sinun on jopa mahdollista saada pidemmät ripset kotikonstein. Tässä vinkit miten kasvattaa ripsiä ja pitää niistä hyvää huolta.

Suositut tuotteet ripsien kasvatukseen ja hyvinvointiin
(Artikkeli jatkuu tarjousten jälkeen…)
Queenlash
 • Queenlash
  Queenlash ripsiseerumi tuuheuttaa, pidentää ja tummentaa 100% luonnollisella tavalla.
  Kokeile tarjoushintaan 9,90€!
  SUOSITELTU!
Lash XLR8
 • Lash XLR8
  Lash XLR8 ripsiseerumi antaa ripsiin ja kulmakarvoihin enemmän volyymia. Ripsiseerumi antaa sinulle täyteläisemmät ripset.
  Katso tuotteen tiedot!

Tietoisku ripsistä

Ennen vinkkejä siitä, miten kasvattaa ripsiä kotikonstein, on hyvä tietää muutama perusjuttu ripsistä. Ripset ovat nimittäin koostumukseltaan hiusten kanssa samanlaiset, eli ne koostuvat keratiinista. Niiden väri on lähtöisin melaniinipigmenteistä.

Hiusten tavoin ripset katkeilevat ja putoilevat kasvuprosessin eri vaiheissa. Mutta ripsien kuntoon voivat vaikuttaa muutkin tekijät kuten:

 • UV-säteet
 • Ääriolosuhteet kuten kuumuus tai kylmyys
 • Silmämeikin käyttö

Niiden kuntoon voi vaikuttaa hyvillä kauneudenhoitorutiineilla. Näiden avulla ripset pysyvät vahvoina ja hyvinvoivina. Mutta mikäli haluat ripsistäsi pidemmät, voit ottaa käyttöösi muutaman kotikonstin ja luontaistuotteen. Tässä vinkit miten kasvattaa ripsiä.

3 keinoa miten kasvattaa ripsiä

Ripsien kuntoon ja pituuteen voi vaikuttaa sekä kotikonstein, että erilaisten tuotteiden avulla. Tässä kolme keinoa miten kasvattaa ripsiä tehokkaasti.

Coffee Zero

Erilaiset öljyt

Keittiösi saattaa olla täynnä hyviä öljyjä, joiden avulla voit saada pidemmät ja parempikuntoiset ripset. Risiiniöljy ja oliiviöljy ovat nimittäin tehokas tapa kuinka kasvattaa ripsiä ja kulmia.

Sekoita sormenpään kokoinen nokare oliivi- tai risiiniöljyä suoraan ripsille ennen nukkumaanmenoa. Yritä vältellä silmiä. Risiiniöljy kannattaa aina ensin kuumentaa mikrossa tai liedellä. Levittämisen apuna voi käyttää vaikkapa vanupuikkoa, mikäli sormella levittäminen tuntuu hankalalta. Aamulla öljyt huuhtoutuvat pois normaalien pesurutiineiden aikana. Käytä säännöllisesti vähintään muutaman viikon ajan, jotta huomaat vaikutuksen.

Ripsiseerumit

Markkinoilla on hyviä ripsiseerumeita, jotka ovat tehokas tapa kasvattaa ripsiä ja parantaa niiden hyvinvointia. Queenlash on tehokas ja turvallinen ripsien kasvatus seerumi. Sitä sivellään ripsiin ennen nukkumaanmenoa ja muutaman viikon jälkeen huomaat ripsien tuuhentuneen.

Terveellinen ruokavalio

Ripsien ulkoinen hoito ei ole ainut tapa miten kasvattaa ripsiä. Ruokavaliolla on nimittäin suuri vaikutus niin hiuksille kuin ripsillekin. On olemassa ruoka-aineita, joita syömällä parannat ripsen kuntoa.

Nämä ovat ne vitamiinit ja hivenaineet, jotka vaikuttavat ripsien kuntoon:

Niitä saat parhaiten syömällä muun muassa lihaa, papuja, vihanneksia ja hedelmiä. Erityisesti maksa, omenat, kaali, lehtikaali ja parsakaali ovat hyviä ruoka-aineita lautaselle.

Ripsiseerumi
Yllä olevia vitamiineja saa myös erilaisten vitamiinilisien avulla. Jos hiuksesi ja kyntesi ovat huonossa kunnossa, voi se kieliä vitamiininpuutteesta. Tällöin vitamiinilisät ovat hyvä keino parantaa hiusten, kynsien ja ripsien kuntoa.

Vältä näitä virheitä

Yllä olevat keinot, miten kasvattaa ripsiä, eivät toimi mikäli et muuten pidä huolta ripsistäsi. On tärkeä muistaa hoitaa ripsiä ja silmän aluetta päivittäin ja olla tarkkana siitä, millaisia kauneudenhoitotuotteita käytät.

Ripsien terveyden ja hyvinvoinnin kannalta on elintärkeää vältellä näitä virheitä:

 • Älä koskaan jätä silmämeikkiä pesemättä illalla. Meikit päällä ei tule mennä nukkumaan!
 • Kun poista ripsiväriä, vältä hankaamista. Meikit tulee poistaa hellästi painelemalla ja ripset huuhtomalla.
 • Valitse hellävaraisia tuotteita, äläkä käytä vanhaksi menneitä hoito- tai meikkituotteita.
 • Suojaa silmäripsiä UV-säteilyltä käyttämällä aurinkolaseja. Mikäli tykkäät uimisesta ja sukeltelusta, voivat uimalasit olla hyvä suoja kloorilta ja meriveden suolaisuudelta.

Näillä vinkeillä voit saada ripsesi voimaan paremmin. Yllämainitut öljyt ja seerumit ovat tehokas tapa miten kasvattaa ripsiä, jotta silmistäsi tulee todelliset katseenvangitsijat!

Oslo Skin Lab
Oslo Skin Lab