Miten saada raskausarvet pois turvallisesti?

Ihana ja suloinen vauva ei ole ainut asia mitä naiselle jää käteen synnytyksen jälkeen. Hieman ikävämpi juttu on nimittäin raskausarpien ilmestyminen kehoon. Miten saada raskausarvet pois nopeasti ja tehokkaasti?

Arviolta noin 80 prosenttia naisista löytää kehostaan raskausarvet synnytyksen jälkeen. Ihosi venyy luonnollisesti raskauden aikana melkoisesti ja ihon nopea venyminen johtaa raskausarpien syntyyn. Näitä arpia ilmaantuu varsinkin raskauden loppuajasta ja juuri synnytyksen jälkeen.

Vaikka raskausarvet ovatkin luonnollinen osa raskautta, ei niiden kanssa ole pakko jatkaa matkaa loppuelämäänsä. Saat raskausarvet pois kotikonstein, joten mitään poppakonsteja ei myöskään tarvitse kokeilla. Tässä keinot miten saada raskausarvet pois.

Suositut tuotteet raskausarpien poistoon ja ehkäisyyn
(Artikkeli jatkuu tarjousten jälkeen…)
ShytoBuy
 • ShytoBuy
  Tuotevalikoima kattaa yli 500 laadukasta tuotetta erilaisiin tarpeisiin, kuten ripsien kasvatukseen.
  Katso kaupan valikoima! SUOSITELTU!
WeightWorld
 • WeightWorld
  Laadukkaat ja monipuoliset tuotteet raskausarpien hoitoon. Pidä ihosi hyvinvoinnista huolta näillä tuotteilla.
  Katso kaupan valikoima!

Miten saada raskausarvet pois turvallisesti ja tehokkaasti?

Jos haluat raskausarvet pois, voit itse asiassa tehdä paljon ihosi hyväksi jo ennen synnytystä. Ennalta ehkäisy auttaa vähentämään raskausarpien syntyä ja helpottaa niiden saamista pois myös silloinkin, kun niitä ilmaantuu.

Raskausarpien ehkäisy raskauden aikana

Synnytyksen jälkeiset toimet eivät siis ole ainoat miten saada raskausarvet pois. Sinun kannattaa kiinnittää huomiota ihon- ja kehonhoitoon raskauden aikana, varsinkin viimeisen kolmanneksen aikaan.

Tehokkaimmat keinot ehkäistä raskausarpia sekä helpottaa niiden häviämistä raskauden jälkeen ovat:

 • Riittävä nesteytys. Juo paljon vettä raskauden aikana, jotta ihosi pysyy kimmoisana. Suositeltava määrä on noin hieman alle kolme litraa päivässä.
 • Vitamiinirikas ruokavalio. Raskaana ollessa ruokavalioon tulee kiinnittää huomiota ja se mitä syöt, vaikuttaa myös ihosi kuntoon.
 • Painoa kertyy raskauden aikana tietenkin luonnollisesti. Olisi kuitenkin tärkeä yrittää pitää huolta ettei sitä kerry liikaa. Lisäkaloreita ei nimittäin tarvitse syödä ”kahden edestä”, vaan noin muutama sataa lisäkaloria riittää takaamaan vauvan hyvinvoinnin. Pidät vain huolen, että päivittäiset kalorisi kertyvät terveellisestä ja hyvästä ruokavaliosta.
B12-vitamiini

Kannattaa myös kiinnittää huomiota ihonhoitorutiineihin raskaana ollessa. Ihon rasvaaminen on melkeinpä paras keino miten saada raskausarvet pois ja ehkäistä niiden syntyminen. Pidä siis huoli, että rasvaat varsinkin vatsanalueen päivittäin. Tähän sopivat hyvin esimerkiksi:

 • Kookosöljy
 • Oliiviöljy
 • Bio-Oil
 • Aloe vera-rasvat ja tuotteet

Iho kannattaa rasvata sekä aamulla että illalla. Rasvatessa ihoa kannattaa hellästi hieroa, jotta öljyt ja niiden ravinteet imeytyvät ihoon ja vahvistavat ihokudosta.

Raskausarpien poisto synnytyksen jälkeen

Miten saada raskausarvet pois synnytyksen jälkeen, jos ja kun niitä kaikesta huolimatta sitten ilmaantuu? Jo ilmaantuneet raskausarvet  haaleentuvat muiden arpien lailla ajan myötä. Edellä mainitut keinot voivat myös helpottaa niiden näkyvyyttä kehossa.

On myös mahdollista saada raskausarvet pois kiinteyttämällä. Synnytyksen jälkeen kannattaa siis lisätä liikunnan määrää oman jaksamisen mukaan. Kiinteyttävät harjoitteet voivat auttaa kehoasi palautumaan ennalleen ja vähentää arpikudosta.

Eliittikumppani

Tämän lisäksi apteekista ja netistä voi tilata erilaisia ihon kiinteyttämiseen ja hoitoon tarkoitettuja voiteita tai öljyjä. Nämä tuotteet tehostavat ihokudoksen ravinnon saantia ja vaalentavat arpikudosta. Voiteita ja öljyjä on erilaisia ja koska ne ovat yleensä luontaistuotteita, niitä on turvallista käyttää – jopa imettämisen yhteydessä.

Mikäli raskausarvet synnytyksen jälkeen ovat hyvin ongelmallisia ja näkyviä, on mahdollista keskustella niiden poistosta lääkärin kanssa. Erilaiset laserhoidot voivat nimittäin olla tehokas keino miten saada raskausarvet pois nopeasti ja pysyvästi.

Raskausarvet – ota vinkit käyttöösi ja pidä huolta ihostasi

Raskausarvet ovat luonnollinen osa raskautta, mutta niiden syntymistä voi ehkäistä tehokkaasti edellä mainituin keinoin. Jo syntyneitä arpia voi myös hoitaa, vaikkakaan aina raskausarpien poisto ei onnistu täysin – ota kuitenkin kotikonstit käyttöön ja huolehdi ihosi hyvinvoinnista!

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Oslo Skin Lab
Oslo Skin Lab