Miten sheivata alapää ihoa ärsyttämättä

Maailmaan mahtuu kaikenlaisia karvoja ja niihin liittyviä muotivillityksiä. Alapäänkarvoitukseen ei ole olemassa yhtä ainutta oikeaa vaihtoehtoa – voit elellä niiden kanssa tai ilman, omista mieltymyksistä riippuen. Mutta mikäli haluat olla ilman, täytyy sinun tietää miten sheivata alapää oikeaoppisesti. Tässä vinkit alapään ajeluun.

Miten sheivata alapää – koneella vai ilman?

Alapään ajelu koneella kuulostaa helpommalta vaihtoehdolta mutta se ei välttämättä ole tehokkain ja turvallisin tapa hoitaa homma kotiin. Mikäli haluat sileän lopputuloksen, ei trimmeristä ole juuri hyötyä. On myös parempi pitää partakoneet erillä alapään karvoista bakteerikannan takia – höylät ovatkin siten helpoin ja halvin tapa sheivata alapää.

Onnistunut karvojenpoisto lähtee tarvikkeista

Alapään ajelu on välineurheilua ja sinun kannattaakin panostaa oikeiden tarvikkeiden hankintaan. Kun mietit miten sheivata alapää, on nämä ne tärkeimmät välineet:

  • Terävä partahöylä (kerta tai monikäyttöinen)
  • Hajusteeton ja vaahtoava sheivausvaahto
  • Hajusteeton ja öljytön kosteusvoide

Tuotteita ostettaessa on hyvä valita alapään ajeluun erityisesti suositeltuja tuotteita. Mutta voit myös käyttää mitä tahansa hajusteetonta tuotetta – hajusteiden välttely vähentää ihon ärsytystä. Usein monet naaman herkälle iholle suositellut kasvonhoitotuotteet soveltuvat myös alapään ajeluun.

Oikeat askeleet alapään sheivaamiseen

Miten sheivata alapää niin että iho ei ärsyynny? On tärkeä tehdä sheivaus kiireettömästi – älä jätä sitä siis juuri treffien alkuun!

Kostuta iho huolellisesti, mieluiten lämpimällä vedellä, jotta ihohuokoset avautuvat ja karva pehmenee. Mikäli karvasi ovat pitkät ja edellisestä kerrasta on aikaa, kannattaa pisimmät karvat lyhentää saksien avulla.

Mikäli haluat täysin sileän lopputuloksen, on iho hyvä kuoria kevyesti. Tähän soveltuu mikä tahansa herkälle iholle soveltuva hajusteeton kuorintavoide. Myös kevyt hieronta pesukintaalla avaa ihohuokosia ja pehmentää karvoitusta.

Kun aloitat sheivaamisen, käytä riittävästi karvojenpoistoon soveltuvaa vaahtoa. Lisää vaahtoa aina kun se vähenee – enempi on parempi mitä tulee karvojen poistoon. Käytä höylää karvojen kasvusuuntaan päin, jotta vähennät ihon ärsytystä ja kiristä ihoa vapaalla kädellä, jotta saat siistimmän lopputuloksen. Älä koskaan paina höylää ihoasi vasten, vaan anna sen kevyesti liukua ihon pinnalla.

Huuhtele alapääsi huolella ja taputtele se hellästi kuivaksi pyyhkeellä. Lisää öljytön kosteusvoide ihollesi ja anna ihon hengähtää hetki – mikäli sinun ei ole pakko pukeutua, on pieni nakuilu tässä kohtaa hyväksi alapään iholle.

Miten ajella alapään karvat – kaikki pois vai pieni siistintä?

Yllä olevat vinkit auttavat sinua ajelemaan alapään karvat pois kokonaan. Mutta miten sheivata alapää jos haluatkin vain siistiä karvoitusta? Silloin voit käyttää joko sähköistä trimmeriä tai ajella höylän avulla karvat pois halutulta alueelta. Karvat kannattaa jälleen lyhentää ensin saksien avulla ja vaahtoa kannattaa käyttää runsaasti.

Vältä nämä alapäänajelu mokat

Miten sheivata alapää ilman ärsytystä ja ihon rikkoontumista? Sinun tulisi vältellä seuraavia yleisiä mokia:

  • Liian tylsällä terällä ajeleminen. Tylsä terä saa sheivaajan usein painamaan terää enemmän ihoon sekä johtaa useampaan yritykseen ajella karvat samalta alueelta.
  • Ihon kuiviltaan ajelu. Kosteuta iho aina lämpimällä vedellä tai vähintään kostean pyyhkeen avulla.
  • Ihoa ärsyttävien aineiden käyttö. Kuten mainittu, vältä hajusteita ja valitse aina herkälle iholle soveltuvia tuotteita.
  • Ärsyttävän materiaalin pukeminen heti ajelun jälkeen. Älä pukeudu pitsi pöksyihin heti sheivauksen jälkeen vaan käytä puuvillaisia alusvaatteita ensimmäisen vuorokauden ajan.

Näiden vinkkien avulla tiedät miten sheivata alapää turvallisesti ja tehokkaasti. Millaisen karvoituksen haluat – no, sen saat päättää itse!

Oslo Skin Lab
Oslo Skin Lab