Valitse oikeat vitamiinit hiuksille

Hiuksien lähtö ja oheneminen on yleinen vaiva ja saattaa johtua vitamiinien puutteesta. Vitamiinit ovat hiusten kasvulle erittäin tärkeitä. Ne suojaavat hiuksia kuivumiselta, tekevät niistä paksumpia ja ehkäisevät hiustenlähtöä sekä kaljuuntumista. Valitse itsellesi oikeat vitamiinit hiuksille, niin huomaat varmasti eron.

Hair, Skin & Nails Care Plus edistää hiustesi hyvinvointia

Vahvista hiuksia

Vitamiinit hiuksille

A-vitamiini

A-vitamiini on yksi tärkeimmistä vitamiineista hiuksille. Kananmunan valkuaisista, porkkanoista, pinaatista ja esimerkiksi bataatista saatava A-vitamiini edistää hiusten lisäksi ihon ja kynsien hyvinvointia.

C-vitamiini

C-vitamiinin tehtäviin kuuluu solujen ja kudosten suojaaminen ja vahvistaminen. Tämän vitamiinin puutos saattaa aiheuttaa hiuksien heikkenemistä. Hiukset voivat tuntua ohuemmilta ja saattavat haaroittua helpommin. C-vitamiinia saa helposti marjoista, parsakaalista, appelsiineista ja tomaateista.

D-vitamiini

D-vitamiini on myös yhdistetty hiusten kasvuun. D-vitamiini auttaa kalsiumia imeytymään kehoon, joka taas edistää uusien solujen syntymistä myös päänahassa. D-vitamiinia saa auringosta, lohesta ja maidosta. D-vitamiinin saanti ravinnosta harvoin on riittävä, joten siihen usein suositellaan tueksi vitamiinilisää.

Tilaa koko vuoden D-vitamiinit 3,30€/kk!
D-vitamiini

Biotiini

Biotiini eli B7-vitamiini suojaa hiuksia harventumiselta sekä harmaantumiselta. Biotiini tekee hiuksista vahvempia ja joustavampia. Se pitää myös huolen päänahasta, ja estää sen kuivumista sekä kutinaa. Biotiinia saa banaanista, lihasta ja pähkinöistä.

Sinkki

Sinkki auttaa hiusten ylläpidossa. Sinkin puutos elimistössä saattaa aiheuttaa hiusten ohenemista ja hiusten laittaminen saattaa olla vaikeampaa. Sinkki tekee hiuksista vahvempia, jolloin niitä on helpompi kontrolloida. Kuivat hiukset eivät jousta yhtä hyvin, jolloin niitä on vaikeampi kammata. Kuivat hiukset edistävät myös hiustenlähtöä, sillä kammatessa kuivien hiuksien vahvuus ei ole entisellään, jolloin ne irtoavat helpommin. Sinkkiä saa lihasta, pinaatista, pavuista ja sienistä.

Hiustenlähtö

Hiustenlähtö on erittäin ikävä vaiva. Miehillä kaljuuntuminen ja naisilla hiusten oheneminen alkaa yleensä keski-iän tuntumassa. Syinä saattaa olla pitkään kestänyt stressi, huonot elämäntavat, sairaus tai perinnölliset tekijät.

Jokaisella ohenee iän myötä hiukset ja se on ihan normaalia. Hiuksien ohentumisen lisäksi ne myös harvenevat eli eivät enää kasva niin tiheästi. Tämän seurauksena ne alkavat usein myös hieman harmaantua.

provexinHiustenlähtöä pystyt ehkäisemään todella tehokkaasti. Nykyään on todella iso valikoima erilaisia hiustenhoitotuotteita, joita säännöllisesti käyttämällä voit edistää hiusten laatua. Erilaiset shampoot, hoitoaineet ja kapselit ovat suosituimpia tapoja hoitaa hiuksia. Markkinoille on tuotu paljon erilaisia tuotteita kapselimuodossa, jotka pitävät sisällään juuri oikeat vitamiini hiuksille. Nämä ovat siinä mielessä helpompi ratkaisu, kuin shampoo ja hoitoaineet, sillä ne eivät vie aikaa.

Hiustenlähdön lisäksi nämä tuotteet hoitavat usein myös päänahkaa ja estävät sitä kuivumasta. Ihon, kynsien ja hiusten hyvinvointi on sidottuna toisiinsa, sillä ne vaativat samankaltaisia mineraaleja ja vitamiineja toimiakseen. Näiden tuotteiden käytön jälkeen useat ovat huomanneet myös ihon voivan paljon paremmin ja kynsien laadun parantuvan.

Hiusten kasvu

Vitamiinit hiuksilleHiusten kasvu on erittäin yksilöllistä ja perintä saattaa vaikuttaa hiusten kasvamiseen. Joillekin ihmisille kaljuuntuminen tapahtuu todennäköisemmin kuin toisille, ja joillain ihmisillä hiukset ohenee helpommin kuin toisilla. Myös hiusten kasvunopeudessa voi olla isojakin eroja.

Hiusten kasvua pystyy kuitenkin edistämään, kun valitset oikeat vitamiinit hiuksille, noudatat terveellisiä elämäntapoja sekä hoidat hiuksia säännöllisesti.

Mitkä vitamiinit auttavat hiusten kasvuun?

Yllä mainituilla vitamiineilla on kaikille yhteyksiä hiusten hyvinvointiin sekä kasvuun. Hiuksille tärkeät vitamiinit ja hivenaineet varmistavat sen, että hiuksesi pysyvät vahvoina ja hyväkuntoisina. Esimerkiksi hiusten käsittely, kuten värjääminen rasittaa hiuksia, jolloin on vielä tärkeämpää pitää huoli niiden hyvinvoinnista.

Tiivistettynä näillä vitamiineilla ja hivenaineilla on vaikutus hiusten kasvuun: A, C, D, biotiini ja sinkki. Voisi siis sano, että nämä ovat ne hiusten kasvu vitamiinit. Hanki itsellesi kaikki edellä mainitut tuotteet, ja kokeile syödä niitä säännöllisesti kuukauden ajan, niin huomaat varmasti eron hiustesi hyvinvoinnissa. Nämä ovat ne tärkeimmät vitamiinit hiuksille. D-vitamiini on esimerkiksi myös yksi vitamiini mikä auttaa hiustenlähtöön.

Vahvista hiuksia

Jaa tämä artikkeli:

Tutkimukset puoltavat: Sinkki flunssan hoidossa toimii todella!

Tutkimukset puoltavat: Sinkki flunssan hoidossa toimii todella!

Flunssa ei ole kiva juttu ja flunssakauden lähestyessä kannattaa ryhtyä miettimään keinoja flunssan ehkäisyyn ja sen hoitoon. Yksi helpoin ja
Yleisimpiä syitä mistä johtuu hiustenlähtö

Yleisimpiä syitä mistä johtuu hiustenlähtö

Jos harjaan jää paljon hiuksia tai hiukset näyttävät ohenevan, on tärkeä tarkkailla tilannetta. Mistä johtuu hiustenlähtö ja voiko hupenevia hiuksia
Lääke ahdistukseen ja unettomuuteen löytyy usein luonnon omista antimista

Lääke ahdistukseen ja unettomuuteen löytyy usein luonnon omista antimista

Joskus lääke ahdistukseen ja unettomuuteen voi tuntua ainoalta vaihtoehdolta hoitaa näitä ikäviä oireita. Mutta näitä elämää rajoittavia oireita ei tarvitse

Vastaa