Mistä raju hiustenlähtö naisilla voi johtua?

Raju hiustenlähtö naisilla on melko yleinen ongelma, johon voi olla monta eri syytä. Tässä yleisimmät syyt äkilliseen hiustenlähtöön ja keinot hillitä hiustenlähtöä.

Hiustenlähtö on sinänsä normaalia, sillä meistä jokainen tiputtaa noin 80 hiusta päivässä. Mutta joskus kyseessä voi olla äkillinen raju hiustenlähtö ja hiuksia jää käteen normaalia runsaammin. Raju hiustenlähtö naisilla voi johtua monesta eri syystä ja sen oikeanlainen ja tehokas hoito kannattaa aloittaa mahdollisimman pian.

Suositut tuotteet hiustenlähtöön
(Artikkeli jatkuu tarjousten jälkeen…)
Provexin miehille
 • Provexin miehille
  Reseptivapaa Provexin on Ruotsissa kehitetty lääketieteellinen valmiste, joka auttaa perinnöllisestä kaljuuntumisesta kärsiviä lisäämään hiustenkasvua. Kliinisesti todistettu.
  Lunasta -20% alennus!
  SUOSITELTU!
Spectral naisille
 • Spectral CSF naisille
  Spectral CSF on reseptivapaa täydellinen tuote naiselle, joka kärsii hiusten harvenemisesta. Tuote vahvistaa hiuksia ja estää niiden lähtöä.
  Tutustu tuotteeseen alta!
  SUOSITELTU NAISILLE!
TRX2
 • TRX2 Hiusravinne
  TRX2 hiuskapelit ovat luonnollisia ja turvallisia, jotka on kehitetty vaikuttamaan hiustenlähtöön!
  Katso tuotteen tiedot!
Profolan
 • Profolan
  Profolan sisältää Grow3 yhdistelmän, joka perustuu luonnollisiin aineosiin, kuten nokkoseen ja l-kysteeniin.
  Katso tuotteen tiedot!

Yleisimmät syyt naisten hiustenlähtöön

Mikäli hiuksia tuntuu irtoilevan tavallista enemmän, kannattaa pohtia voisiko joku alla olevista syistä olla hiuskadon taustalla.

Vitamiinien ja hivenaineiden puutostilat tai niiden liiallinen saanti

Vitamiinit ja hivenaineet ovat tärkeässä roolissa kehon ja myös hiusten hyvinvoinnissa. Mikäli vitamiinien saanti ei ole tasapainossa niiden tarpeiden kanssa, voi siitä seurata äkillinen hiustenlähtö. Vitamiinien kannalta on tärkeää:

 • Saada tarpeeksi B-vitamiinia. Sitä on runsaasti esimerkiksi kalassa, tärkkelyspitoisissa vihanneksissa sekä erilaisissa B-vitamiinivalmisteissa.
 • Varmistaa raudan saanti. Anemia, eli raudanpuute, voi johtaa hiustenlähtöön. Rautaa saa helposti lihasta, mutta anemian hoitoon kannattaa yleensä ottaa rautavalmisteet.
 • Välttää liiallista A-vitamiinin saantia. Äkillinen raju hiustenlähtö voi johtua liiallisesta A-vitamiinin saannista.

Geenit

Valitettavasti naisten äkillinen hiustenlähtö voi johtua myös geeneistä. Niin kutsuttu naistyyppinen kaljuuntuminen on hyvinkin yleistä, eikä sitä voi välttää, mutta sen hoitoon on onneksi lääkkeitä. Naistyyppinen kaljuuntuminen johtaa yleensä hiusten harventumiseen päälaelta, toisin kuin miestyyppisessä kaljuuntumisessa, jossa hiusraja tahtoo vetäytyä ohimoilta.

Stressi

Hyvin pitkäkestoinen ja voimakas stressi voi aiheuttaa hiustenlähtöä. Varsinkin jos stressi on seurausta äkillisestä tapahtumasta, kuten avioerosta, läheisen kuolemasta ja vaikkapa onnettomuudesta.

Tarvitsetko hiustenlähtöön reseptilääkkeitä? Voit hakea reseptiä verkossa ja tilata alla olevat lääkkeet suoraan kotiin 24h toimituksella.
(Artikkeli jatkuu tarjousten jälkeen...)

Finasteride
Finasteride

Erilaiset sairaudet ja lääkkeet

Raju hiustenlähtö naisilla voi olla seurausta myös sairaudesta tai eräiden lääkkeiden jatkuvasta käytöstä. Sairaudet voivat altistaa kehon fyysiselle ja henkiselle rasitukselle, sekoittaa hormonitoimintaa ja aiheuttaa kehon ravinteiden imeytymisongelmia.

Naisten äkillinen hiustenlähtö voi johtua esimerkiksi:

 • Kilpirauhasen vajaatoiminnasta
 • Anemiasta
 • Autoimmuunisairauksista, kuten punahukasta

Näiden lisäksi erilaiset syöpä- sekä masennus- ja verenohennuslääkkeet voivat sivuoireina aiheuttaa hiustenlähtöä.

Raskaus

Raju hiustenlähtö naisilla voi olla seurausta raskaudesta. Raskauden aikana naisen keho kokee melkoisen rankkaa fyysistä rasitusta ja kehon hormonitoiminta muuttaa rutkasti. Hiustenlähtö on erityisen yleistä varsinkin raskauden jälkeen, jolloin moni nainen menettää runsaasti hiuksia yhtäkkiä.

Vääränlainen hiustenhoito

Oma toiminta voi heikentää hiustenlähtöä ja hiustenhoitoon kannattaa kiinnittää huomiota. Mikäli muotoilet hiuksiasi jatkuvasti ja käytät paljon vahvoja kemikaaleja, voit heikentää hiuksen kuntoa. Pesuun kannattaakin käyttää mahdollisimman luonnollisia hoitotuotteita, eikä hiuksia pidä pestä liian usein. Hiusten liiallista rasittamista kannattaa rajoittaa ja antaa hiusten levätä välillä.

Provexin

Raju hiustenlähtö naisilla voidaan hoitaa tehokkaasti

Äkillinen hiustenlähtö naisilla voidaan hoitaa monin eri keinoin. Oikeanlainen ravinteiden saanti kannattaa varmistaa esimerkiksi vitamiinilisien avulla, stressin määrää kannattaa pyrkiä vähentämään ja erilaisten sairauksien osuutta hiustenlähtöön kannattaa tutkia lääkärin kanssa.

Tämän lisäksi varsinkin naistyyppistä kaljuuntumista voi hoitaa erilaisten lääkkeiden avulla. Näistä esimerkiksi Provexin on kliinisesti tutkittu ja monet naiset ovat saaneet siitä apua hiustenlähtöön. Ilman reseptiä saatava lääke voi olla hyvä ottaa kokeiluun, sillä niissä on usein vähemmän sivuoireita kuin reseptilääkkeissä.

Raju hiustenlähtö naisilla on kiusallinen vaiva, johon voi olla monta syytä. Onneksi hiustenlähtöä voi kuitenkin hillitä ja hoitaa tehokkaasti ja turvallisesti.

Oslo Skin Lab
Oslo Skin Lab