Ripsien kasvatus – 5 luonnollista keinoa

Tuuheat ja pitkät ripset ovat monen naisen unelma. Ripset kasvavat koko eliniän ja vaihtelevat henkilöstä riippuen paljon, ihan niin kuin hiustenkin kasvu. Ripsiä tulee hoitaa ja kohdella samalla tavalla kuin hiuksia, sillä niillä on muutakin kuin ulkonäöllisiä tehtäviä. Silmäripset suojaavat silmiä sekä estävät niiden kuivumisen. Ripsien kasvatus on varmasti asia, josta moni nainen haaveilee. Ripsien kasvun nopeuttaminen hoituu tietyillä valmisteilla, ja myös ihan elämäntapamuutoksilla.

Monet käyvät laittamassa ripsiä kauneushoitoloissa ja huoltavat niitä säännöllisesti, joka saattaa käydä erittäin kalliiksi. Ripsien ylläpitoa pystyy tekemään myös kotona, ja ripsien kasvatus on myös mahdollista kotikonstein.

Suositut tuotteet ripsien kasvatukseen ja hyvinvointiin
(Artikkeli jatkuu tarjousten jälkeen…)
Queenlash
 • Queenlash
  Queenlash ripsiseerumi tuuheuttaa, pidentää ja tummentaa 100% luonnollisella tavalla.
  Kokeile tarjoushintaan 9,90€!
  SUOSITELTU!
Lash XLR8
 • Lash XLR8
  Lash XLR8 ripsiseerumi antaa ripsiin ja kulmakarvoihin enemmän volyymia. Ripsiseerumi antaa sinulle täyteläisemmät ripset.
  Katso tuotteen tiedot!

Ripsien kasvatus

Ripsien kasvatus on mahdollista monilla eri tavoilla. Nykyään on paljon erilaisia tuotteita, kuten ripsiseerumia, joka auttaa ripsien kasvussa. Myös ruokavalion muutoksilla on mahdollista vaikuttaa ripsien kasvuun, ja samalla parantaa myös hiusten kasvua sekä laatua.

Moni on varmasti epätoivoisesti kokeillut todella monia eri tapoja saada ripsiä kasvamaan erilaisilla öljyillä, seerumeilla, geeleillä, vaseliinilla ja vaikka millä. Ripsien kasvatus vinkkejä löytyy netistä pilvin pimein, mutta mitkä ovat ne oikeasti toimivat asiat?

Biotiini

Biotiini eli H-vitamiini kiihdyttää hiusten, ja samalla myös ripsien kasvua. Ripsien kasvu on hyvin sidottu hiusten kasvuun, eli yleensä ripsiä huoltamalla saa myös parannuksia aikaan hiuksissa. Biotiinia on todella monissa eri hiustenhoitotuotteissa. Sitä löytyy myös luonnollisesti esimerkiksi kananmunan keltuaisesta.

Ripsiseerumi

Ripsiseerumeita on myös nykyään saatavilla, ja ne auttavat kasvattamaan ripsiä sekä tekemään niistä tuuheampia. Seerumi myös tummentaa ripsiä ja näin tekee niistä näyttävämmät. Säännöllisellä seerumin käytöllä on mahdollista saavuttaa pysyviä tuloksia. Ripsien kasvatus seerumi aktivoi ripsien kasvua tehden niistä tuuheammat ja vahvemmat. Näillä tuotteilla saat tuuheammat ripset kotikonstein.

Ripsiseerumi

Vitamiinit

C- ja E-vitamiinit pitävät huolen ripsien laadusta ja estävät niiden kuivumisen. Vitamiinit huolehtivat myös samalla koko kehon hyvinvoinnista ja esimerkiksi E-vitamiini on erittäin tehokas hoitamaan kuivaa päänahkaa.

Kalsium

Kalsium on kehon tärkeimpiä mineraaleja, jota saa esimerkiksi maidosta. Kalsium tukee ripsien pidennystä ja kasvatusta sekä ehkäisee hiustenlähtöä. Kalsiumin muita hyviä lähteitä ovat juusto, parsakaali, kananmunat sekä mantelit. D-vitamiinia kannattaa myös syödä kalsiumin ohella, sillä se auttaa kalsiumia imeytymään paremmin elimistöön.

Risiiniöljy

Ripsien pidentämisen yhteydessä puhutaan usein myös risiiniöljystä. Riisiöljyä on kauan käytetty ripsien, mutta myös kulmien kasvun nopeuttamiseen. Risiiniöljyä levitetään päivittäin ripsiin, jolloin säännöllisellä käytöllä voidaan saavuttaa näkyviä tuloksia. Voit ostaa risiiniöljyä esim. täältä.

Oliiviöljy

Oliiviöljy on myös yksi yleinen ainesosa, joka tulee esille, kun puhutaan ripsien hyvinvoinnista. Oliiviöljyllä on mahdollista vaikuttaa omien ripsien laatuun. Kokeile levittää ja hieroa oliiviöljyä ripsien tyviosaan silmäluomen pinnalle. Helpoiten levitys tapahtuu topsipuikolla. Ja kuten muissakin edellämainituissa tavoissa, niin myös tässä kannattaa antaa aikaa vaikuttaa. Muutamassa päivässä et ripsissä huomaa mitään eroa, mutta viikkojen säännöllisellä käytöllä pitäisi eroa alkaa näkymään.

GreatSkin
GreatSkin

Ripsien kasvu

Ripsien kasvu vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä, joka useilla puuttuu. Hoitokeinoja pitää jatkaa säännöllisesti usean viikon ja kuukauden ajan ennen kuin pysyviä näkyviä tuloksia on havaittavissa.

Yllämainituilla hoitotavoilla ripsien kasvatus on mahdollista, mutta se vaatii säännöllistä käyttöä. Biotiinilla, C- ja E-vitamiineilla sekä kalsiumilla hoidat samassa myös hiustesi hyvinvointia. Vaikka näkyviä tuloksia ei heti saisikaan, niin pidät näillä tavoilla huolen ripsiesi sekä hiusten hyvinvoinnista ja ehkäiset niiden kuivumista sekä lähtöä. Terveet ja tuuheat ripset suojaavat tehokkaasti silmiä erilaisilta bakteereilta ja roskilta, jotka saattavat aiheuttaa erilaisia tulehduksia silmiin.

Ota yksi tai useampi ripsien kasvatus vinkki kokeiluun useaksi viikoksi, niin löydät itsellesi toimivat hoitokeinot. Pidemmät ripset kotikonstein on halpa ja luonnollinen keino saada omista ripsistä tuuheammat ja voimakkaammat.

Oslo Skin Lab
Oslo Skin Lab