Hoida nilkkojen turvotus näillä 6 vinkillä

Nilkkojen turvotus on niin yleistä, että jopa kolmannes työikäisistä on joskus kärsinyt tästä ongelmasta. Nilkan turvotus ilman kipua voi olla merkki monesta eri syystä ja tästä löydät parhaat vinkit tämän kiusallisen ongelman hoitoon.

Nilkkojen turvotus ei todellakaan aina kipuile, vaikka turvonneet nilkan ja jalat voivatkin aiheuttaa epämukavan olon. Turvonneet nilkat voivat myös tuntua levottomilta ja pohkeet voivat paikoittain kärsiä krampeista. Nilkan turvotus ja kutina eivät myöskään ole outo yhdistelmä, vaan kutinaa esiintyy verenkierron häiriöiden yhteydessä.

Suositut tuotteet nivelten hyvinvointiin
(Artikkeli jatkuu tarjousten jälkeen…)
Nivel C10
 • Nivel C10
  Nivel C10 on uusi yhdistelmävalmiste nivelille. Se sisältää kaikkiaan kymmentä eri tehoainetta. Nivel C10 -valmiste on suunniteltu laajan tutkimustiedon pohjalta pohjoismaisena yhteistyönä.
  Lunasta -20% alennus! SUOSITELTU!
Proflexen
 • ProFlexen
  ProFlexen on tehokas tuota nivelten ja ruston hyvinvointiin. Jos et ole tyytyväinen tuloksiin, niin saat rahat takaisin.
  Täysi tyytyväisyystakuu!
Protocol Collagen
 • Proto-col
  Kollageenipohjainen ravintolisä, joka pitää huolen nivelten ja rustojen hyvinvoinnista.
  Katso tuotteen tiedot!
Quinine Sulphate
 • Quinine Sulphate
  Quinine Sulphate lääkettä käytetään jalkakramppien hoitoon. Actaviksen tuotteeseen on mahdollista hakea reseptiä netissä.
  Hae reseptiä!

Mistä nilkkojen turvotus johtuu?

Kun nilkat turpoavat, ilmiö johtuu nesteen kertymisestä nilkan ja jalan solujen välitilaan. Nesteen kertyminen taas johtuu yleensä siitä, ettei kehosi pumppaa verta takaisin normaalisti vaan paine laskimoissa kasvaa. Tällöin laskimot täyttyvät siis nopeammin ja ylimääräinen neste laskimoissa alkaa tihkua kudoksiin, jolloin kudosten välit alkavat pikku hiljaa turvota.

Yleisin nilkkojen turvotus johtuu siis laskimoiden vajaatoiminnasta. Nilkkojen turvotus iltaisin on yleinen vaiva varsinkin istuma- ja seisomatyötä tekevillä. Tällöin verenkierto voi heiketä liiallisen passiivisuuden seurauksena istumatyössä ja taas vähäisestä levosta heillä, jotka seisovat päivät pitkät.

Nilkkojen turvotus helteellä on myös monelle kesän inhottavin vaiva. Tällöin keho tarvitsee runsaasti nestettä, jotta turvotusta ei pääse syntymään.

Nilkkojen turvotus on yleisempää myös mikäli:

 • Olet raskaana
 • Kuukautisten aikaan
 • Kärsit ylipainosta

Turvotus ei siis monesti ole välttämättä merkki mistään vakavammasta, vaan kyse voi olla nestehukasta, muuttuneesta hormonitoiminnasta naisilla, ylipainosta tai liikunnan ja levon epätasapainosta. Sen esiintyminen myös lisääntyy ihmisen ikääntyessä.

Milloin nilkkojen turvotus on sitten huolestuttavaa? Mikäli nilkkojen turvotus ei laske hoidonkaan jälkeen tai siihen liittyy erityisen paljon kipua voi kyseessä olla jotakin vakavampaa. Jatkuva turvotus kannattaa myös tutkituttaa, sillä häiriöt laskimoiden toiminnassa voivat joskus olla merkki maksa- ja munuaissairauksista tai erilaisista verenkiertohäiriöistä. Mene siis lääkäriin mikäli turvotus on jatkuvaa, eivätkä seuraavat hoitokeinot auta jalkoja palautumaan normaaliin tilaan.

Nilkkojen turvotus: hoito

Yleisesti ottaen nilkkojen turvotus hoituu helposti. Jalkojen turvotusta voi ennaltaehkäistä ja vähentää seuraavin keinoin:

 • Tukisukkien käyttö, varsinkin silloin kun tiedät istuvasi tai seisovasi paljon.
 • Tasapohjaisten ja tukevien kenkien käyttö.
 • Istuma- tai seisoma-asennon muutokset päivän aikana, jotta verenkierto stimuloituu.
 • Riittävä nesteensaanti varsinkin helteellä tai liikuntasuorituksen yhteydessä.
 • Säännöllinen liikunta ja painonhallinta, mikäli olet ylipainoinen.
 • Apteekista tai netistä tilattavat valmisteet, jotka parantavat verenkiertoa ja poistavat nestettä.

Näiden vinkkien avulla voit vältellä nesteen kertymistä nilkkoihin ja parantaa jalkojesi jaksamista päivän aikana.

Mikäli turvotus kuitenkin pääsee tapahtumaan, voi sitä hoitaa tehokkaasti. Nopein ja helpoin tapa lievittää turvotusta on mennä selälleen makaamaan ja kohottaa nilkat vähintään sydäntäsi korkeammalle. Tämä tehostaa verenkiertoa ja muutamien minuuttien kuluttua turvotuksen tulisi laskea. Kohotukseen voi käyttää avuksi tyynyjä tai hakea tukea esimerkiksi seinästä tai huonekaluista.

Kylmä tepsii myös, joten turvonneet nilkat voi upottaa kylmään veteen tai niihin voi voidella kylmägeeliä. Tämä tehostaa verenkiertoa ja vähentää turvotusta nopeasti.

Pieni liikunta stimuloi myös turvonneita nilkkoja. Kokeile nousta varpaille ja laskeudu heti alas. Tee liikettä muutama kerta ja pyörittele sitten nilkkoja. Tällainen pumppausliike parantaa verenkiertoa ja nopeuttaa imusuoniston toimintaa.

Nilkkojen turvotus kannattaa siis kokeilla hoitaa kotikeinoin yllä olevien vinkkien avulla. Mikäli nämä vinkit eivät kuitenkaan tehoa tai turvotukseen liittyy kipua, kannattaa asiasta jutella lääkärin kanssa.


Cialis (Tadalafiili) – Tietoa erektiolääkkeestä ja sen tilaamisesta

Cialis (Tadalafiili) – Tietoa erektiolääkkeestä ja sen tilaamisesta

Cialis on yksi suosituimmista erektiolääkkeistä. Alla kattava katsaus siihen kuinka lääke toimii, kenelle se soveltuu ja kuinka lääke on mahdollista
Mistä tunnistaa B12-vitamiinin puute?

Mistä tunnistaa B12-vitamiinin puute?

B12-vitamiinin puute voi aiheuttaa joukon erilaisia oireita ja muutoksia kehon hyvinvoinnissa. Lue tästä, mitkä ovat tämän vitamiinin puutostilan yleisimmät oireet.
Onnistuuko verenpaineen mittaus makuulla?

Onnistuuko verenpaineen mittaus makuulla?

Verenpaineen seuranta kotona on paras tapa pysyä selvillä verenpainearvoista. Mutta onnistuuko verenpaineen mittaus makuulla? Kotiseuranta on ehdottoman tärkeää, jos kärsit