Jalkoja särkee makuuasennossa – syyt & hoito

Kun jalkoja särkee makuuasennossa, voi syynä olla vaiva, jos toinenkin. Jalkasärky makuuasennossa on inhottavaa ja voi pahimmillaan aiheuttaa vaikeaa unettomuutta sekä muita lisäongelmia. Yksi asia on kuitenkin varmaa; jalkasärkyyn löytyy aina helpotusta, jopa helposti kotihoitona. Jalkasärky levossa on ikävä vaiva, jota pystyt hoitamaan seuraavasti.

Jalkoja särkee makuuasennossa & pakottaa levossa

Jalkojen särky esimerkiksi rasituksen jälkeen on monille normaalia, eikä tähän tule välttämättä edes kiinnittäneeksi huomiota. Jos jalkoja sitten särkee ja pakottaa makuuasennossa ilman tiedossa olevaa syytä, voi tämä usein säikäyttää ja aiheuttaa hämmennystä. Pitkittyessään jalkojen särky voi vaikuttaa myös unensaantiin, aiheuttaa unettomuutta ja lisätä kesken unen heräilyä. Uniongelmat puolestaan voivat vaikuttaa mielialaan ja keskittymiseen, eikä lievästäkään jalkasärystä tulisi siis koskaan kärsiä kauaa. Jos jalkoja särkee makuuasennossa, voi tämä usein olla hoidettavasti helposti kotona esimerkiksi luontaistuotteiden avulla. Jotkin syyt voivat kuitenkin vaatia sairaalahoitoa.

Suositut tuotteet nivelten hyvinvointiin ja särkyyn
(Artikkeli jatkuu tarjousten jälkeen…)
Flex Repair
 • Flex Repair
  VitaLivin laadukas Flex Repair tuote parantaa nivelien hyvinvointia tehokkaasti.
  Tutustu tuotteeseen alta. -50% TARJOUS!
Vitamail - Flex
 • Vitamail Flex
  Vitamailin Flex -tuote pitää sisällään kaikki tarvittavat ravintoaineet lihaksille ja nivelille.
  Katso kampanjatarjous!
Collagen Body & Joint Formulation
 • Body & Joint Formulation
  Edistyksellinen ravintolisä, joka pitää huolta terveydestäsi sekä tukee nivelten ja rustojen toimintaa.
  Katso tuotteen tiedot!
Tens-laite
 • TENS-kivunlievityslaite
  Niveliä tukeva laite hyödyntää kivuttomia sähköimpulsseja, jotka auttavat nivelkipuihin ja epämukavaan oloon ilman kalliita lääkkeitä tai pitkiä fysioterapia-visiittejä.
  Katso tuotteen tiedot!

Mistä jalkojen särky levossa johtuu?

Jos jalkoja särkee makuuasennossa yhä vain useammin tai voimakas kipu iskee yllättäen, on aika ottaa oireet vakavasti. Jalkojen särky voi johtua monista eri sairauksista, mutta myös täysin luonnollisista, elämänvaiheeseen liittyvistä, syistä.

Rasituksen lisäksi syynä jalkasärkyyn voi olla:

 • Pintalaskimoiden vajaatoiminta
 • Ääreisvaltimotauti
 • Veritulppa
 • Diabetes, eli sokeritauti
 • Hermostolliset kivut
 • Kasvukivut
 • Vaihdevuodet, tai
 • Levottomat jalat

Vitamail Flex
Jos jalkoja särkee makuuasennossa ollessa häiritsevästi, on aika toimia. Syynä voi olla monia asioita, ja aina on paras konsultoida lääkäriä varmistuakseen omasta vaivastaan. Esimerkiksi pintalaskimoiden vajaatoiminta, ääreisvaltimotauti ja sokeritauti jalkasäryn aiheuttajina tulee ottaa vakavasti, sillä ne usein vaativat sairaala- tai lääkehoitoa. Veritulppa jalassa puolestaan on äkillinen, erittäin voimakas kipu, joka vaatii aina poikkeuksetta sairaalahoitoa välittömästi kivun ilmaannuttua.

Veritulppaa lukuun ottamatta suurin osa jalkasärystä on usein helpotettavissa, ja jopa kokonaan hoidettavissa ihan kotikonstein.

Helpotusta särkyyn kotikonstein

Jalkojen hieronta auttaa jalkasärkyynJalkasäryn johtuessa pintalaskimoiden vajaatoiminnasta, hermostollisista syistä tai vaihdevuosista, monet voivat helpottaa särkyjä harrastamalle kevyttä liikuntaa, kuten kävelyä. Myös veritulpan muodostumista esimerkiksi pitkillä lennoilla voi ennaltaehkäistä liikuttelemalla jalkoja aktiivisesti. Pintalaskimoiden vajaatoiminnasta kärsiviä voi auttaa myös jalkojen ylös nostaminen verenkierron parantamiseksi.

Erityisesti ääreisvaltimotaudista tai levottomien jalkojen oireyhtymästä kärsivät henkilöt, ovat kokeneet makuulla ilmaantuvaan jalkasärkyyn hyväksi kotihoidoksi kylmä/kuumahauteet. Hieronta on myös miellyttävä kivunlievitys keino, jos jalkoja särkee makuuasennossa. Kevyt jalkojen hieronta sopii hoitomenetelmäksi erityisesti kasvukivuista kärsiville lapsille. Diabeetikon paras kotihoito jalkasärkyyn taas on tarkistaa jalkansa säännöllisesti haavojen ja rakkuloiden varalta, ja hoidattaa mahdolliset haavaumat välittömästi podologilla tai tavan lääkärissä kuntoon.

Aina kylmät tai kuumat hauteet, liikunta ja hieronta eivät kuitenkaan auta, ja tällöin on hyvä hetki harkita tehokkaiksi todettuja luontaistuotteita.

BioBalance
BioBalance

Kokeile luontaistuotteita jalkasärkyyn

Luontaistuotteet ovat nimensä mukaisesti luonnollinen apu vaivaan ja toiseenkin. Jos jalkoja särkee jatkuvasti makuuasennossa, on tämä useimmilla henkilöillä hoidettavissa helposti kotikonstien ja luontaistuotteiden yhteisvaikutuksen avulla. On olemassa muun muassa luontaistuotteita, joiden luonnolliset ainesosat auttavat suojelemaan ja vahvistamaan sekä lihaksia että niveliä. Tällaiset luontaistuotteet ennaltaehkäisevät ja auttavat jo ilmaantuneisiin kipuihin, ja mikä parasta tekevät sen luonnollisin keinoin! Enää ei siis tarvitse välttämättä napsia vatsaa ja elimistöä rasittavia kipulääkkeitä, kun luonnollisilla ainesosilla on sama teho ilman lääkkeiden ikäviä haittavaikutuksia.

Luontaistuotteissa on aina se etu, että ne eivät sisällä mitään voimakkaita ainesosia, jotka olisi lääketieteellisesti kehitetty. Tästä syystä niitä voidaan myydä ilman reseptiä. Ne eivät myöskään aiheuta riippuvuutta tai sivuoireita lääkkeiden lailla. Myös jalkasärkyyn, ja särkyyn ylipäätään löytyy apua luontaistuotteista.

Oslo Skin Lab
Oslo Skin Lab