Näin onnistuu nivelrikon hoito ruokavaliolla

Nivelrikko on kivulias vaiva, eikä sitä oikein ole mahdollista parantaa. Mutta onko nivelrikon hoito ruokavaliolla kuitenkin mahdollista?

Nivelrikkoa voi esiintyä kenellä vain, vaikka se onkin yleisesti ikääntymiseen liitettävä vaiva. Nivelrikko aiheuttaa ruston heikentymistä, jonka johdosta nivelen alue muuttuu ja tämä aiheuttaa kipua. Koska siihen liittyy myös tulehduksen kaltaisia oireita, voi nivelrikon hoito ruokavaliolla olla mahdollista.

Parhaat tuotteet nivelkipuihin ja nivelten hoitoon

Artikkeli jatkuu tuotteiden jälkeen...
Suosituin
VitaLiv - FlexRepair
FlexRepair
FlexRepair sisältää aktiivisia ainesosia, jotka auttavat lihaksia, rustoa ja immuunijärjestelmää!
-50% alennus!
Osta täältä »
Glukosamiini ja Kondroitiini
Glukosamiini ja Kondroitiini
Tavoitteena on tukea luonnollista prosessia, jonka avulla ylläpidät nivelten terveyttä.
Korkealuokkainen!
Osta täältä »

Ruokavalion vaikutus niveliin

Vaikka nivelrikkoa ei voi parantaa, voi sen oireita lievittää eri tavoin. Nivelrikon hoito kotikonstein on usein suositelluin vaihtoehto, sillä esimerkiksi liikunta ja ruokavalio voivat helpottaa oireita, eivätkä ne ole yhtä vaativia kuin leikkaus- tai lääkehoidot.

Ruokavaliolla on suuri merkitys kehon hyvinvoinnin kannalta. Oikeanlainen ruokavalio:

Esimerkiksi nivelrikon hoito lonkassa voi olla mahdotonta, mikäli henkilöllä esiintyy runsaasti ylipainoa. Painon aiheuttama rasitus vahingoittaa heikentynyttä hermokudosta entisestään ja siten yksi ensimmäisiä lonkan nivelrikon hoitomuotoja on varmistaa, että henkilön paino on terveellinen.

Nivelrikon hoito ruokavaliolla onnistuu näillä vinkeillä

Millainen nivelrikkoa hoitava ruokavalio sitten on? Nivelrikon hoito ruokavaliolla on muutakin kuin laihduttamista. Tervepainoisenkin henkilön tulee lisätä tiettyjä ruokia lautaselleen, jotta nivelrikon aiheuttamat kivut vähenevät. Ruokavaliolla pyritään vähentämään kehon kolesterolia ja tulehdustiloja.

Tässä seitsemän ruoka-ainetta, joita sinun kannattaa kokeilla:

E-kontakti

Rasvainen kala

Rasvaiset kalat kuten lohi ovat täynnä tärkeitä omega-3-rasvahappoja. Näillä on tutkimuksissa todettu olevan tulehdusta vähentäviä taipumuksia. Lohen lisäksi sinun kannattaa syödä makrilleja, sardiineja ja tuoretta tonnikalaa. Myös omega-3 ravintolisät ovat suositeltu lisä päivittäiseen ruokavalioon.

Erilaiset öljyt

Oliivi-, avokado ja sahramiöljyn on todettu vähentävän kolesterolin määrää kehossa. Nivelrikon hoito ruokavaliolla esimerkiksi oliiviöljyn avulla voi helpottaa kehon oireita hyvin samalla tavoin, kuin monet käytössä olevat tulehduskipulääkkeet.

Maitotuotteet

Maitotuotteet ovat hyvä lisä ruokavalioon, sillä ne sisältävät runsaasti kalsiumia ja D-vitamiinia. Molemmat parantavat luuston terveyttä, vahvistaen siten nivelten ympäristöä ja vähentäen rasituskipua.

Lehtivihannekset

D-vitamiinia ja antioksidantteja saa runsaasti lehtivihanneksista. Ne parantavat kehon immuniteettia ja suojaavat tulehduksilta. Hyviä vihervihanneksia ovat muun muassa:

  • Pinaatti
  • Vihreät kaalit
  • Lehtikaali
  • Parsakaali

Vihreä tee

Nivelrikon hoito ruokavaliolla onnistuu, kun lisäät vihreän teen päivääsi. Se on täynnä antioksidantteja, jotka vähentävät tulehdusta ja suojaavat ruston katoamiselta.

Pähkinät

Pähkinät ovat hyvä lisä, kun nivelrikon hoito kotikonstein on haaveissa. Ne sisältävät nimittäin runsaasti kalsiumia, magnesiumia, sinkkiä, kuitua ja E-vitamiinia. Nämä ovat kaikki tärkeitä niin hermoston kuin nivelkudoksenkin hyvinvoinnin kannalta.

Valkosipuli

Nivelrikon hoito ruokavaliolla sisältää usein myös suosituksen valkosipulista. Valkosipulin uskotaan olevan tehokas ruston vahvistamisen kannalta, mutta tutkittua tietoa tästä on vielä hyvin vähän.

Vitamail Flex

Nivelrikon hoito luontaistuotteilla

Ruokien lisäksi nivelrikon hoito onnistuu luontaistuotteilla. Monia yllä mainittuja hivenaineita ja vitamiineja saa nimittäin luontaistuotteista. Esimerkiksi Nivel C10 sisältää runsaasti vitamiineja ja hivenaineita, jotka vahvistavat niveliä ja vähentävät kehon tulehdustiloja. Mikäli nivelrikon hoito ruokavaliolla mietityttää, kannattaa kokeilla luontaistuotteita. Ne takaavat myös riittävän vitamiinien saannin, jos ruokavaliosi on hyvin yksipuolinen.

Älä unohda liikunnan merkitystä

Muista myös, että nivelrikon hoito ruokavaliolla onnistuu parhaiten kun lisäät oikeanlaista liikuntaa ohjelmaasi. Moni unohtaa liikunnan merkityksen, sillä kivut voivat vähentää haluja liikkua. Varsinkin nivelrikon hoito sormissa vaatii sormien lihasten venyttelyä ja vahvistamista eri liikesarjojen avulla.

Nivelrikon hoito ruokavaliolla ja liikunnalla ei tarkoita ongelman häviämistä, mutta niillä voi lievittää oireita ja parantaa kehon hyvinvointia!

Oslo Skin Lab
Oslo Skin Lab