Näin onnistuu nivelrikon hoito ruokavaliolla

Nivelrikko on kivulias vaiva, eikä sitä oikein ole mahdollista parantaa. Mutta onko nivelrikon hoito ruokavaliolla kuitenkin mahdollista?

Nivelrikkoa voi esiintyä kenellä vain, vaikka se onkin yleisesti ikääntymiseen liitettävä vaiva. Nivelrikko aiheuttaa ruston heikentymistä, jonka johdosta nivelen alue muuttuu ja tämä aiheuttaa kipua. Koska siihen liittyy myös tulehduksen kaltaisia oireita, voi nivelrikon hoito ruokavaliolla olla mahdollista.

Suositut tuotteet nivelten hyvinvointiin
(Artikkeli jatkuu tarjousten jälkeen…)
Nivel C10
 • Nivel C10
  Nivel C10 on uusi yhdistelmävalmiste nivelille. Se sisältää kaikkiaan kymmentä eri tehoainetta. Nivel C10 -valmiste on suunniteltu laajan tutkimustiedon pohjalta pohjoismaisena yhteistyönä.
  Lunasta -20% alennus! SUOSITELTU!
Proflexen
 • ProFlexen
  ProFlexen on tehokas tuota nivelten ja ruston hyvinvointiin. Jos et ole tyytyväinen tuloksiin, niin saat rahat takaisin.
  Täysi tyytyväisyystakuu!
Protocol Collagen
 • Proto-col
  Kollageenipohjainen ravintolisä, joka pitää huolen nivelten ja rustojen hyvinvoinnista.
  Katso tuotteen tiedot!
Quinine Sulphate
 • Quinine Sulphate
  Quinine Sulphate lääkettä käytetään jalkakramppien hoitoon. Actaviksen tuotteeseen on mahdollista hakea reseptiä netissä.
  Hae reseptiä!

Ruokavalion vaikutus niveliin

Vaikka nivelrikkoa ei voi parantaa, voi sen oireita lievittää eri tavoin. Nivelrikon hoito kotikonstein on usein suositelluin vaihtoehto, sillä esimerkiksi liikunta ja ruokavalio voivat helpottaa oireita, eivätkä ne ole yhtä vaativia kuin leikkaus- tai lääkehoidot.

Ruokavaliolla on suuri merkitys kehon hyvinvoinnin kannalta. Oikeanlainen ruokavalio:

Esimerkiksi nivelrikon hoito lonkassa voi olla mahdotonta, mikäli henkilöllä esiintyy runsaasti ylipainoa. Painon aiheuttama rasitus vahingoittaa heikentynyttä hermokudosta entisestään ja siten yksi ensimmäisiä lonkan nivelrikon hoitomuotoja on varmistaa, että henkilön paino on terveellinen.

Nivelrikon hoito ruokavaliolla onnistuu näillä vinkeillä

Millainen nivelrikkoa hoitava ruokavalio sitten on? Nivelrikon hoito ruokavaliolla on muutakin kuin laihduttamista. Tervepainoisenkin henkilön tulee lisätä tiettyjä ruokia lautaselleen, jotta nivelrikon aiheuttamat kivut vähenevät. Ruokavaliolla pyritään vähentämään kehon kolesterolia ja tulehdustiloja.

Tässä seitsemän ruoka-ainetta, joita sinun kannattaa kokeilla:

Rasvainen kala

Rasvaiset kalat kuten lohi ovat täynnä tärkeitä omega-3-rasvahappoja. Näillä on tutkimuksissa todettu olevan tulehdusta vähentäviä taipumuksia. Lohen lisäksi sinun kannattaa syödä makrilleja, sardiineja ja tuoretta tonnikalaa. Myös omega-3 ravintolisät ovat suositeltu lisä päivittäiseen ruokavalioon.

Erilaiset öljyt

Oliivi-, avokado ja sahramiöljyn on todettu vähentävän kolesterolin määrää kehossa. Nivelrikon hoito ruokavaliolla esimerkiksi oliiviöljyn avulla voi helpottaa kehon oireita hyvin samalla tavoin, kuin monet käytössä olevat tulehduskipulääkkeet.

Maitotuotteet

Maitotuotteet ovat hyvä lisä ruokavalioon, sillä ne sisältävät runsaasti kalsiumia ja D-vitamiinia. Molemmat parantavat luuston terveyttä, vahvistaen siten nivelten ympäristöä ja vähentäen rasituskipua.

Lehtivihannekset

D-vitamiinia ja antioksidantteja saa runsaasti lehtivihanneksista. Ne parantavat kehon immuniteettia ja suojaavat tulehduksilta. Hyviä vihervihanneksia ovat muun muassa:

 • Pinaatti
 • Vihreät kaalit
 • Lehtikaali
 • Parsakaali

Vihreä tee

Nivelrikon hoito ruokavaliolla onnistuu, kun lisäät vihreän teen päivääsi. Se on täynnä antioksidantteja, jotka vähentävät tulehdusta ja suojaavat ruston katoamiselta.

Pähkinät

Pähkinät ovat hyvä lisä, kun nivelrikon hoito kotikonstein on haaveissa. Ne sisältävät nimittäin runsaasti kalsiumia, magnesiumia, sinkkiä, kuitua ja E-vitamiinia. Nämä ovat kaikki tärkeitä niin hermoston kuin nivelkudoksenkin hyvinvoinnin kannalta.

Valkosipuli

Nivelrikon hoito ruokavaliolla sisältää usein myös suosituksen valkosipulista. Valkosipulin uskotaan olevan tehokas ruston vahvistamisen kannalta, mutta tutkittua tietoa tästä on vielä hyvin vähän.

Nivelrikon hoito luontaistuotteilla

Ruokien lisäksi nivelrikon hoito onnistuu luontaistuotteilla. Monia yllä mainittuja hivenaineita ja vitamiineja saa nimittäin luontaistuotteista. Esimerkiksi Nivel C10 sisältää runsaasti vitamiineja ja hivenaineita, jotka vahvistavat niveliä ja vähentävät kehon tulehdustiloja. Mikäli nivelrikon hoito ruokavaliolla mietityttää, kannattaa kokeilla luontaistuotteita. Ne takaavat myös riittävän vitamiinien saannin, jos ruokavaliosi on hyvin yksipuolinen.

Älä unohda liikunnan merkitystä

Muista myös, että nivelrikon hoito ruokavaliolla onnistuu parhaiten kun lisäät oikeanlaista liikuntaa ohjelmaasi. Moni unohtaa liikunnan merkityksen, sillä kivut voivat vähentää haluja liikkua. Varsinkin nivelrikon hoito sormissa vaatii sormien lihasten venyttelyä ja vahvistamista eri liikesarjojen avulla.

Nivelrikon hoito ruokavaliolla ja liikunnalla ei tarkoita ongelman häviämistä, mutta niillä voi lievittää oireita ja parantaa kehon hyvinvointia!

Lue lisää aiheesta:

Tästä löytyy paras luontaistuote nivelkipuihin Nivelkipuja voi hoitaa monin eri tavoin, mutta ravinto ja ravinnelisät ovat ehdottomasti yksi parhaita keinoja taltuttaa kivut. Mutta mikä on se paras...
Jalkojen särky ja voimattomuus voivat johtua vakav... Valvottaako jalkojen särky öisin? Oletko huomannut jaloissasi voimattomuuden tunnetta? Taustalta voi löytyä vakavakin sairaus. Aina jalkavaivat eivät ...
Hoida nilkkojen turvotus näillä 6 vinkillä Nilkkojen turvotus on niin yleistä, että jopa kolmannes työikäisistä on joskus kärsinyt tästä ongelmasta. Nilkan turvotus ilman kipua voi olla merkki ...
Jalkoja särkee makuuasennossa – syyt & hoito... Kun jalkoja särkee makuuasennossa, voi syynä olla vaiva, jos toinenkin. Jalkasärky makuuasennossa on inhottavaa ja voi pahimmillaan aiheuttaa vaikeaa ...
Paras lääke nivelkipuun – vaihtoehdot puntarissa... Jos niveliä kolottaa ja särkee, voi paras lääke nivelkipuun löytyä yllättävän läheltä. Tässä vinkit, joiden avulla nivelkivun hoito onnistuu taatusti....