Onko selkäkipu munuaisten kohdalla merkki munuaisongelmista?

Selkäkipu munuaisten kohdalla voi joskus olla merkki munuaisongelmista. Tässä vinkit kuinka tunnistat selkäkivun syyt.

Munuaiset sijaitsevat kylkiluiden alla, hieman selän puolella, joten joskus on vaikea erottaa tavallinen selkäkipu munuaisongelmista. Selkäkipu munuaisten kohdalla on tärkeä tunnistaa ja sen syy paikantaa, sillä munuaisongelmat tulee hoitaa ajoissa, ettei suurempaa vahinkoa pääse tapahtumaan.

Suositut tuotteet nivelten hyvinvointiin
(Artikkeli jatkuu tarjousten jälkeen…)
Flex Repair
 • Flex Repair
  VitaLivin laadukas Flex Repair tuote parantaa nivelien hyvinvointia tehokkaasti.
  Tutustu tuotteeseen alta. -50% TARJOUS!
Vitamail - Flex
 • Vitamail Flex
  Vitamailin Flex -tuote pitää sisällään kaikki tarvittavat ravintoaineet lihaksille ja nivelille.
  Katso kampanjatarjous!
Collagen Body & Joint Formulation
 • Body & Joint Formulation
  Edistyksellinen ravintolisä, joka pitää huolta terveydestäsi sekä tukee nivelten ja rustojen toimintaa.
  Katso tuotteen tiedot!
Tens-laite
 • TENS-kivunlievityslaite
  Niveliä tukeva laite hyödyntää kivuttomia sähköimpulsseja, jotka auttavat nivelkipuihin ja epämukavaan oloon ilman kalliita lääkkeitä tai pitkiä fysioterapia-visiittejä.
  Katso tuotteen tiedot!

Millaiset ovat selkäkivun oireet normaalista?

Selkäkipua voi esiintyä koko selän alueella, mutta kivun tunteet kohdistuvat yleisimmin alaselän alueelle. Selkäkipu johtuu normaalisti ongelmista:

 • Lihaksistossa
 • Luustossa
 • Hermostossa
Coffee Zero

Selkäkipuun voi yhdistyä myös lihaskramppeja, turvotusta ja kosketusarkuutta, sekä lihasten heikkoutta. Kivun tunne voi pahentua liikkeestä tai jos joudut istumaan tai seisomaan pitkään yhdessä asennossa. Kipu voi olla hetkellistä tai kroonista ja kivun luonne riippuu paljolti selkäkivun pohjimmaisesta syystä.

Selkäkipu voi ilmentyä esimerkiksi yllättävän ja äkkinäisen liikkeen seurauksena. Mikäli selkäsi on jatkuvan rasituksen alla, voi kipua esiintyä useastikin. Joissakin tapauksissa selkäkipu voi olla merkki myös luuston ongelmista, kuten osteoporoosista. Hyvin harvinaisissa tapauksissa kyseessä voi olla selän alueen sisäelimissä esiintyvä syöpä tai kasvain.

Onko selkäkipu munuaisten kohdalla merkki munuaisongelmista?

Joskus selkäkipu esiintyy munuaisten kohdalla ja tällöin kyseessä voi olla myös joko munuaistulehdus tai munuaiskivet. Selkäkipu munuaisten kohdalla tuntuu usein vain yhdellä puolen kehoa hyvinkin paikallisesti, vaikka kipu voikin levitä myös lantion alueelle.

Munuaistulehdus ja munuaiskivet eroavat toisistaan kivun tuntemuksina. Terävä ja voimakas selkäkipu munuaisten kohdalla on usein merkki munuaiskivien oireilusta. Kipu on usein aaltoilevaa ja se pahenee munuaiskivien liikkuessa kehossasi. Munuaiskivet voivat joissakin tapauksissa hävitä itsessään, vaikkakin usein kipujen lievittämiseen tarvitaan lääkärin apua.

Selkäkipu ja munuaisten vajaatoiminta tai tulehdus aiheuttaa lievempää ja jatkuvampaa kipua. Kipu ei pahene liikkuessa, mutta tulehduksesta johtuva kipu ei myöskään parane ilman hoitoa.

Mikäli selkäkipu munuaisen kohdalla johtuu juuri munuaisongelmista, liittyy kipuun yleensä myös muita oireita, joita ei juurikaan ilmene jos kyseessä on vain lihaksistosta tai hermostosta johtuva selkäkipu. Näihin oireisiin kuuluvat muun muassa:

 • Kuume
 • Pahoinvointi ja oksentaminen
 • Tumma ja sumea virtsa sekä lisääntynyt virtsaamisen tarve
 • Veri virtsassa tai kipu virtsatessa

Milloin sinun tulee mennä lääkäriin?

Selkäkipu munuaisten kohdalla ei ole leikin asia ja mikäli sinulla esiintyy yllä mainittuja oireita kivun lisäksi, kannattaa sinun varata aika lääkäriin. Myös kroonisesti jatkuvan selkäkivun kanssa on hyvä käydä keskustelemassa ongelmista ja mahdollisista hoitomuodoista lääkärin kanssa.

Vitamail Flex

Voiko oireita lievittää kotikonstein?

Mikäli epäilet kyseessä olevan vain lihaksistollisen tai hermostollisen selkäkivun, ovat apteekista saatavat kipulääkkeet sekä lepo usein riittäviä hoitomuotoja. Selkäkipuun auttaa myös venyttely sekä hieronta. Kivun jatkuessa tai pahetessa selän oireet kannattaa tietenkin tarkistuttaa lääkärissä.

Selkäkipu munuaisten kohdalta voidaan hoitaa yleensä antibioottien ja levon avulla. Joskus varsinkin munuaiskivien hoidossa leikkaushoito on ainoa vaihtoehto. Tulehdusta voi ennen lääkärissä käyntiä hoitaa kipulääkkeillä ja geeleillä sekä juomalla runsaasti nesteitä. Myös lämpö voi lievittää akuuttia kipua.

Kuuntele kehoasi ja hakeudu hoitoon ajoissa

Kipu on aina merkki jostakin epänormaalista. Vaikka kivun esiintyminen ei välttämättä ole merkki mistään vakavammasta, on selkäkipu munuaisten kohdalla aina syytä ottaa vakavasti. Kuuntele ja seuraa kehoasi ja tarkkaile mitä muita oireita kohdallasi mahdollisesti esiintyy. Kipua ei kannata kuunnella pitkään, joten hakeudu lääkärin puheille mikäli oireet eivät tunnu helpottavan!

Oslo Skin Lab
Oslo Skin Lab