Kollageenin imeytyminen & parhaat lähteet

Etusivu » Kollageenin imeytyminen & parhaat lähteet
Sisältö ei ole tarkoitettu korvaamaan lääkärin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen neuvoja. Sinun ei tule käyttää tällä sivustolla julkaistua sisältöä sairauden tai terveysongelman diagnosoimiseksi. Sivu saattaa sisältää mainoslinkkejä.

Kollageeni yhdistetään sekä ihon että nivelten hyvinvointiin. Tässä artikkelissa on keskitytty nimenomaan ihon kollageeniin, sen imeytymiseen ja lähteisiin. Kollageenin imeytyminen on aiheuttanut paljon spekulaatiota, mutta oikeat lähteet takaavat kollageenin toimivuuden.

Kollageeni iholle

Kollageeni on tukikudosten proteiini, mutta mitä eroa on ihon ja nivelten kollageenilla? Kollageenia on olemassa yli kahtakymmentä eri tyyppiä. Näistä tyypeistä osa esiintyy nivelissä, rustoissa ja jänteissä. Suuri osa kollageenista kuitenkin löytyy ihostamme.

Elimistömme tuottaa kollageenia luonnollisesti. Tämä luonnollinen tuotanto kuitenkin heikkenee vuosi vuodelta 25 ikävuodesta alkaen. Ihon kollageenin tuotannosta tulee siis iän myötä alkaa huolehtimaan ryppyjen juonteiden minimoimiseksi ja ihon kimmoisuuden maksimoimiseksi.

Kollageenin lähteet

Koska elimistömme tuottaa luonnostaan kollageenia, ei moni tule kiinnittäneeksi asiaan sen suurempaa huomiota. Kollageenin tuotannon lisääminen on kuitenkin tärkeää etenkin, kun 30 vuoden ikä alkaa lähestyä. Kollageenia voi saada luonnollisista lähteistä.
Tunnetuimpia lähteitä, joissa kollageenia luvataan olevan, ovat

  • Kollageeni luontaistuotteet
  • Erilaiset voiteet
  • Erilaiset ruoka-aineet, kuten liha, kala ja liivate

Vaikka monet lähteet lupaavat joko lisätä kollageenin tuotantoa tai kollageenin määrää iholla, ei tämä välttämättä pidä paikkaansa. Kysymys kuuluukin, onko kollageenin imeytyminen samanlaista kaikista näistä lähteistä?

Kollageenin imeytyminen ulkoisesti

Kollageeni on molekyylikooltaan hyvin poikkeuksellinen. Kollageenimolekyylit ovat nimittäin hyvin suuri kokoisia. Tämä on merkittävä tieto, kun aletaan keskustelemaan kollageenin imeytymisestä.

Monet niin sanotut ryppyvoiteet mainostavat, että voide sisältää kollageenia. Kollageeni kyllä vaikuttaa oikein toimiessaan nimenomaan ryppyihin, mutta valitettavasti tämä ei voiteiden muodossa ole mahdollista. Kollageenin imeytyminen ulkoisesti on siis hankalaa.

Kollageenimolekyylien suuri koko tarkoittaa sitä, että ne eivät pysty läpäisemään ihon kerroksia. Tästä seuraa, että ulkoisesti levitetty kollageeni ei pääse vaikuttamaan siellä, missä sen pitäisi. Tästä syystä parempi vaihtoehto on nauttia kollageeni sisäisesti.

Kollageenin imeytyminen sisäisesti

Kollageenin syöminen on edelleen monelle aivan uusi juttu. Kollageenin tuotannon lisääminen tällä tavoin on kuitenkin kaikista tehokkainta. Nopeimmin kollageenin imeytyminen tapahtuu kollageeni ravintolisien avulla.

Kollageenilisät ovat edullinen, yksinkertainen ja tehokas keino lisätä kollageenin tuotantoa luonnollisesti. Kollageenilisät sisältävät hydrolysoitua kollageenia. Tämä tarkoittaa sitä, että kollageeni on pilkottu pienemmäksi ja takaa kollageenin imeytymisen.

Yksi erittäin tehokas kollageenilisä on kollageenijauhe. Kollageenijauhe imeytyy todella nopeasti ja sen syöminen on todella helppoa. Kollageenijauhe on sekoitettavissa haluttuun ruokaan tai nesteeseen, eikä niissä tavallisesti ole edes minkäänlaista sivumakua.

Tuloksien näkyminen

Kun kollageenin syöminen on aloitettu, alkaa kuumeinen tuloksien odottelu. Kollageenin imeytymistä ei erityisemmin kuitenkaan pysty tuntemaan. Mistä siis voi tietää, toimiiko itselle mieluisin kollageenin lähde halutulla tavalla?

Kollageenin oikeaoppisen imeytymisen pystyy huomaamaan parhaimmillaan jopa vain muutamassa viikossa. Tavallisimmin kollageenilisien vaikutus alkaa näkyä noin kuukaudessa. Kun kollageenin käyttö on säännöllistä ja kollageeni imeytyy oikein, näkyy tämä kimmoisampana ja juonteettomampana ihona.

Kollageenin imeytyminen – muistilista

  • Kollageenimolekyylit ovat suurikokoisia
  • Kollageeni ei pysty läpäisemään ihoa ja ei siis imeydy ulkoisesti
  • Kollageenin syöminen on paras tapa lisätä kollageenin tuotantoa
  • Kollageenilisät imeytyvät tehokkaasti, kollageenin hydrolysoinnin ansiosta

Jätä kommentti