Mistä lääke tupakoinnin lopettamiseen?

Etusivu » Mistä lääke tupakoinnin lopettamiseen?
Sisältö ei ole tarkoitettu korvaamaan lääkärin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen neuvoja. Sinun ei tule käyttää tällä sivustolla julkaistua sisältöä sairauden tai terveysongelman diagnosoimiseksi. Sivu saattaa sisältää mainoslinkkejä.

Pelkkä tahdonvoima harvoin riittää, kun haluat eroon tupakasta. Lääke tupakoinnin lopettamiseen voikin olla keino päästä vihdoin tupakasta eroon.

Sinun on mahdollista päästä tupakasta eroon lääkkeillä. Tahdonvoima ei nimittäin usein riitä, sillä tupakoinnin lopettamiseen kuuluu joukko inhottavia sivuvaikutuksia. Kivut, pahoinvointi ja ärsyyntyneisyys eivät ole mukavia asioita ja ne voivat helposti saada sinut palaamaan tupakan pariin – siitäkin huolimatta, että tiedostat tupakoinnin vaarat. Mutta mikä lääke tupakoinnin lopettamiseen kannattaa valita?

Mikä lääke auttaa tupakoinnin lopettamiseen?

Markkinoilla on runsaasti erilaisia lääkkeitä, jotka auttavat tupakoinnin lopettamisessa. Näistä monet nikotiinivalmisteet ovat reseptittömiä lääketuotteita, jotka auttavat hillitsemään nikotiinin tarvetta sekä vieroitusoireita. Tämänkaltaisia tuotteita on saatavilla laastareina, tabletteina ja erilaisin suihkeina. Nikotiininkorvaushoidot ovat todella suosittuja ja ne tehoavatkin monen henkilön tupakanhimoon, tehden lopettamisesta helpompaa. Nikotiininkorvaushoitoja kokeillaan yleensä ensimmäiseksi kun tupakasta halutaan eroon, varsinkin siksi ettei niihin tarvita lääkärin reseptiä.

Joskus nekään eivät kuitenkaan toimi. Tällöin reseptilääkkeet ovat tehokas lääke tupakoinnin lopettamiseen. Yksi suosituimmista vaihtoehdoista on Champix. Tämä lääke tupakoinnin lopettamiseen on tutkitusti esimerkiksi nikotiinikorvaushoitoja tehokkaampi. Sen vaikuttavana aineena on varenikliini, joka stimuloi aivoissa samoja ainesosia kuin nikotiini. Se siis antaa samankaltaisen hyvänolon tunteen ja siten vähentää tupakanhimoa. Champixin käyttö kannattaa aloittaa jo hieman ennen tupakoinnin aiottua lopettamista, jotta se tehoaa parhaiten.

Eräs uusi lääke tupakoinnin lopettamiseen on Zyban. Sen vaikuttava ainesosa on bupropionihydrokloridi. Tämä lääke tupakoinnin lopettamiseen toimii myös stimuloimalla aivojen eri kemikaaleja, vähentäen tupakanhimoa ja lopettamiseen liitettyjä sivuvaikutuksia. Zyban on hyvinkin pitkävaikutteinen lääke, joten sen avulla voit saada helpotusta tupakanhimoon jopa yhden päivän ajaksi.

Molemmat lääkkeet ovat kuuriluontoisia tabletteja. Niitä voidaan syödä tarvittava aika, jonka jälkeen tupakan vieroitusoireet ovat jo hävinneet ja lääkehoidon lopettaminen ei aiheuta vieroitusoireita.

Sinulle paras lääke tupakoinnin lopettamiseen löytyy yleensä kokeilemalla. Koska molempien lääkkeiden vaikuttava ainesosa on eri, kannattaa molempia kokeilla vaikka toisesta ei olisikaan apua.

Mistä ostaa lääke tupakoinnin lopettamiseen?

Lääke tupakoinnin lopettamiseen on mahdollista hankkia nettiapteekista. Ne tarjoavat tupakoinnin lopettamisessa auttavia lääkkeitä, kuten juuri yllämainittuja tuotteita. Ostaminen netistä on helppoa, prosessin ollessa seuraavanlainen:

  • Valita haluamasi tuote ja kuurin kesto.
  • Tee tilaus ja täytä sen yhteydessä oleva kyselylomake.
  • Sen jälkeen lääkäri tutkii tilauksesi ja hyväksyy sen.
  • Tuotteet postitetaan kotiisi.

Molemmat lääkkeet ovat edullisia, hinnan riippuessa hieman kuurin kestosta. Aloituspakkauksen hinta on yleensä 150 euron paikkeilla. Netistä tilattuna toimitusmaksut kuuluvat yleensä tuotteen hintaan. Nettitilaukset ovat lisäksi todella tehokas keino saada tuote käyttöösi nopeasti, sillä toimitus on mahdollista jo seuraavaksi päiväksi!

Mikä muu avuksi?

Lääke tupakoinnin lopettamiseen on siis tehokas ja turvallinen tapa päästä tupakasta lopullisesti eroon. Lääkehoidon lisäksi kannattaa myös muistaa, että tupakanhimoa ja vieroitusoireita voi lievittää pienillä elintapamuutoksilla. Sinun tulisi pyrkiä:

  • Syömään terveellisesti sekä juomaan runsaasti vettä.
  • Nukkua riittävästi ja antaa itsellesi luvan rentoutua.
  • Harrastaa riittävästi liikuntaa ja korvata esimerkiksi tupakkatauot happihyppelyllä.
  • Keksiä mielekästä tekemistä – kokeile vaikka uutta harrastusta!

Kehon hyvinvointia kannattaa siis parantaa muutenkin, kuin vain tupakoinnin lopettamisella. Tämän lisäksi tupakoinnin tilalle on hyvä keksiä muuta tekemistä. Tähän mukaan sitten vielä lääke tupakoinnin lopettamiseen ja menestys on taattu.

Jätä kommentti