Kuinka laihtua nopeasti – helpot vinkit kestävään painonpudotukseen

Vaikka vaaka ei olekaan tie onneen, on laihdutus yksi tapa saavuttaa terveellisempi keho. Kuinka laihtua nopeasti mutta turvallisesti, on kysymys, johon suurin osa laihduttajista on törmännyt. Vastaus ei todellakaan ole hurja liikunnan lisääminen ja itsensä nälkiinnyttäminen.

Laihduttaminen ei yksinkertaistettuna ole ydinfysiikkaa. Jokainen tietää miten laihduttaminen käytännössä tapahtuu, ja harva uskoo, että hampurilaisia syömällä saavuttaisi samat tulokset kuin porkkanoilla. Ongelma yleensä on, kuinka laihtua nopeasti ja pysyvästi – paino nimittäin putkahtaa nopeasti takaisinkin.

Suositut laihdutustuotteet
(Artikkeli jatkuu tarjousten jälkeen…)
Green Coffee
 • Vihreä Kahvi
  Auttaa sinua laihtumaan vaivattomasti, turvallisesti ja terveellisesti ilman lisäaineita.
  Kokeile 1€ hintaan! Kokeile ilman postikuluja! - SUOSITELTU!
Coffee Zero
 • Coffee Zero
  Norjassa kehitetty Coffee Zero terveyskahti, jota on myyty lähes 100 000kpl.
  Katso tuotteen tiedot!
Piperinox
 • Piperinox
  Patentoitua BioPerine®-koostumusta sisältävä Piperinox on tehokas tuote painonpudotukseen.
  Katso tuotteen tiedot - Täysi tyytyväisyystakuu!
Aktiivi T5 Plus + Vadelmaketoni
 • WeightWorld.fi
  Laaja valikoima eri laihdutustuotteita. Ota näistä apua painonpudotukseesi.
  Katso kaupan valikoima!

Ruokavalion ja liikunnan harmonia

Kaikki lähtee aina ruokavaliosta ja liikunnasta. Liikunnan lisääminen päivään ei tarkoita salille juoksemista, vaan kyse voi olla pienistä teoista. Voit polttaa kaloreita ja kiihdyttää aineenvaihduntaasi esimerkiksi:

 • Kävelemällä raput hissin sijasta.
 • 15-minuutin reippaalla kävelylenkillä päivittäin.
 • Aloittamalla voimaharjoittelun.

Liikunta ei kuitenkaan ole ainut avain onneen. Ruokavaliollasi on paljon suurempi merkitys laihduttamiseen ja hoikempana säilymiseen. Jos haluat kestäviä tuloksia, täytyy sinun tehdä muutoksia, jotka pitävät. Hampurilaiset ja sipsit eivät valitettavasti muutu terveysruuaksi, vaikka painosi tippuisikin.

Tämä kaikki on monelle tuttua. Liiku enemmän tai syö ainakin terveellisemmin. Siihen yhdistyy yleensä se tuttu lause ”hiljaa hyvä tulee”. Mutta mitä jos sinulla ei ole viikkoja tai vuosia? Mitä jos haluat turvotuksesta eroon nopeasti? Kuinka laihtua ilman liikuntaa nopeasti?

Kuinka laihtua nopeasti – tärpit ruokavalioon

Miten laihtua nopeasti ilman lenkillä käymistä ja kuukausien vaihtumista? Kuinka laihtua nopeasti 10kg, jotta olosi paranisi? Pienillä ruokavalion muutoksilla voit laihduttaa poistamalla ylimääräisen nesteen ja pöhötyksen kehosta. Tässä tärpit ruokavalioon:

 • Karsi sokeri minimiin. Huomaa, että einekset ja valmisruuat ovat usein suuria sokeripommeja.
 • Vähennä hiilihydraattien saantia. Vaihda peruna ja riisi kasviksiin. Syö munakas aamulla leivän tai puuron sijaan.
 • Juo pääasiassa vettä. Vesi on tehokas nälänpoistaja. Jätä sokerittomat mehut ja limsat pois ruokavaliosta. Nauti kuitenkin kuppi kahvia aamulla ja puolituntia ennen liikuntasuoritusta.
 • Älä välttele hyviä rasvoja. Lisää hyvät rasvat, kuten kookosöljy ja oliiviöljy ruokavalioosi.
 • Lisää mausteita ruokaasi. Chili, inkivääri ja kumina ovat kaikki hyviä mausteita laihdutuksen kannalta.

Yllä olevat muutokset voivat kuulostaa pieniltä, mutta niiden avulla voi laihtua nopeasti ja turvallisesti.

Ruokatärppien lisäksi voit myös laihtua nopeammin tekemällä muutoksia siihen kuinka ja milloin syöt. Paastoamisen on todettu nopeuttavan aineenvaihduntaa ja sitä kannattaa kokeilla. Kyse ei siis ole nälkiintymisestä vaan siitä, että jätät hieman suuremman välin terveellisten aterioiden väliin. Voit esimerkiksi yrittää olla syömättä 16 tunnin ajan ja sitten syödä normaalit ateriasi seuraavan 12 tunnin aikana.

Tällaisiin tilanteisiin voi avuksi tulla myös erilaiset luontaiset laihdutusvalmisteet. Ne usein takaavat riittävän ravintoaineiden saannin, mutta hillitsevät nälän tunnetta.

Vadelmaketoni

Huomioi myös muut elämäntapamuutokset

Laihduttaminen ei suinkaan aina ole kiinni vain oikeasta ruuasta ja liikunnan saannista. Mikäli mielesi voi hyvin, voi kehosi myös paremmin. Laihtumista voikin nopeuttaa seuraavilla yllättävillä asioilla:

 • Nuku vähintään seitsemän tuntia yössä.
 • Kirjoita ylös kaikki syömisesi.
 • Älä jää murehtimaan huonoa valintaa vaan pohdi mitkä syyt johtivat siihen ja kuinka voit estää seuraavan ”retkahduksen”.

On aivan oikein yrittää parantaa elintapoja ja pyrkiä eron liikapainosta. Mutta älä rankaise itseäsi tai syyttele itseäsi painostasi. Opi hyväksymään itsesi sellaisena kuin olet samalla kun tavoittelet parempaa terveyttä. ”Kuinka laihtua nopeasti” ei siis pitäisi olla tavoitekysymyksesi vaan sen, kuinka pystyt saavuttamaan terveemmän ja hoikemman kehon.

Lue lisää aiheesta:

Tästä terveellisiä ruokia laihduttajalle – K... Laihduttajat tietävät, että kaikki ruoka-aineet eivät ole samalla viivalla mitä tulee niiden terveellisyyteen. Jotkut ruuat pitävät sinut kylläisempän...
Millainen on rasvanpoltto ruokavalio? Rasvanpoltto ja laihdutus on todella usein nykyään esillä otsikoissa, ja jatkuvasti tulee uusia dieettisuunnitelmia, laihdutusohjelmia, superfoodeja j...
Dieetti-ruokavalio naiselle kuka haluaa onnistua! Jos painonpudotus on haaveissasi, täytyy sinun kiinnittää katseesi ruokalautasellesi. Totuus nimittäin on, että noin 70% laihduttamisesta on kiinni ru...
Rasvanpoltto vatsasta ei vaadi ihmeitä Ylipaino ja lihavuus ei aina tarkoita välttämättä epäterveellisyyttä. Monilla ihmisillä rasvaa voi kertyä eri tavalla kehoon ihon alle, jolloin siitä ...
Markkinoiden paras rasvanpolttaja vuonna 2018 Rasvanpolttajat voivat olla iso apu ajoittain melko tuskallisessa painonpudotusprojektissa. Markkinoiden paras rasvanpolttaja myös vuonna 2018 toimii ...