Kunto Plus

Kuinka laihtua nopeasti – vinkit kestävään painonpudotukseen

Etusivu » Laihdutus » Kuinka laihtua nopeasti – vinkit kestävään painonpudotukseen
Sisältö ei ole tarkoitettu korvaamaan lääkärin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen neuvoja. Sinun ei tule käyttää tällä sivustolla julkaistua sisältöä sairauden tai terveysongelman diagnosoimiseksi. Sivu saattaa sisältää mainoslinkkejä.

Vaikka vaaka ei olekaan tie onneen, on laihdutus yksi tapa saavuttaa terveellisempi keho. Kuinka laihtua nopeasti mutta turvallisesti, on kysymys, johon suurin osa laihduttajista on törmännyt. Vastaus ei todellakaan ole hurja liikunnan lisääminen ja itsensä nälkiinnyttäminen.

Laihduttaminen ei yksinkertaistettuna ole ydinfysiikkaa. Jokainen tietää miten laihduttaminen käytännössä tapahtuu, ja harva uskoo, että hampurilaisia syömällä saavuttaisi samat tulokset kuin porkkanoilla. Ongelma yleensä on, kuinka laihtua nopeasti ja pysyvästi – paino nimittäin putkahtaa nopeasti takaisinkin.

Ruokavalion ja liikunnan harmonia

Kaikki lähtee aina ruokavaliosta ja liikunnasta. Liikunnan lisääminen päivään ei tarkoita salille juoksemista, vaan kyse voi olla pienistä teoista. Voit polttaa kaloreita ja kiihdyttää aineenvaihduntaasi esimerkiksi:

 • Kävelemällä raput hissin sijasta.
 • 15-minuutin reippaalla kävelylenkillä päivittäin.
 • Aloittamalla voimaharjoittelun.

Liikunta ei kuitenkaan ole ainut avain onneen. Ruokavaliollasi on paljon suurempi merkitys laihduttamiseen ja hoikempana säilymiseen. Jos haluat kestäviä tuloksia, täytyy sinun tehdä muutoksia, jotka pitävät. Hampurilaiset ja sipsit eivät valitettavasti muutu terveysruuaksi, vaikka painosi tippuisikin.

Tämä kaikki on monelle tuttua. Liiku enemmän tai syö ainakin terveellisemmin. Siihen yhdistyy yleensä se tuttu lause ”hiljaa hyvä tulee”. Mutta mitä jos sinulla ei ole viikkoja tai vuosia? Mitä jos haluat turvotuksesta eroon nopeasti? Kuinka laihtua ilman liikuntaa nopeasti?

Kuinka laihtua nopeasti – tärpit ruokavalioon

Miten laihtua nopeasti ilman lenkillä käymistä ja kuukausien vaihtumista? Kuinka laihtua nopeasti 10kg, jotta olosi paranisi? Pienillä ruokavalion muutoksilla voit laihduttaa poistamalla ylimääräisen nesteen ja pöhötyksen kehosta. Tässä tärpit ruokavalioon:

 • Karsi sokeri minimiin. Huomaa, että einekset ja valmisruuat ovat usein suuria sokeripommeja.
 • Vähennä hiilihydraattien saantia. Vaihda peruna ja riisi kasviksiin. Syö munakas aamulla leivän tai puuron sijaan.
 • Juo pääasiassa vettä. Vesi on tehokas nälänpoistaja. Jätä sokerittomat mehut ja limsat pois ruokavaliosta. Nauti kuitenkin kuppi kahvia aamulla ja puolituntia ennen liikuntasuoritusta.
 • Älä välttele hyviä rasvoja. Lisää hyvät rasvat, kuten kookosöljy ja oliiviöljy ruokavalioosi.
 • Lisää mausteita ruokaasi. Chili, inkivääri ja kumina ovat kaikki hyviä mausteita laihdutuksen kannalta.

Yllä olevat muutokset voivat kuulostaa pieniltä, mutta niiden avulla voi laihtua nopeasti ja turvallisesti.

Ruokatärppien lisäksi voit myös laihtua nopeammin tekemällä muutoksia siihen kuinka ja milloin syöt. Paastoamisen on todettu nopeuttavan aineenvaihduntaa ja sitä kannattaa kokeilla. Kyse ei siis ole nälkiintymisestä vaan siitä, että jätät hieman suuremman välin terveellisten aterioiden väliin. Voit esimerkiksi yrittää olla syömättä 16 tunnin ajan ja sitten syödä normaalit ateriasi seuraavan 12 tunnin aikana.

Tällaisiin tilanteisiin voi avuksi tulla myös erilaiset luontaiset laihdutusvalmisteet. Ne usein takaavat riittävän ravintoaineiden saannin, mutta hillitsevät nälän tunnetta.

Huomioi myös muut elämäntapamuutokset

Laihduttaminen ei suinkaan aina ole kiinni vain oikeasta ruuasta ja liikunnan saannista. Mikäli mielesi voi hyvin, voi kehosi myös paremmin. Laihtumista voikin nopeuttaa seuraavilla yllättävillä asioilla:

 • Nuku vähintään seitsemän tuntia yössä.
 • Kirjoita ylös kaikki syömisesi.
 • Älä jää murehtimaan huonoa valintaa vaan pohdi mitkä syyt johtivat siihen ja kuinka voit estää seuraavan ”retkahduksen”.

On aivan oikein yrittää parantaa elintapoja ja pyrkiä eron liikapainosta. Mutta älä rankaise itseäsi tai syyttele itseäsi painostasi. Opi hyväksymään itsesi sellaisena kuin olet samalla kun tavoittelet parempaa terveyttä. ”Kuinka laihtua nopeasti” ei siis pitäisi olla tavoitekysymyksesi vaan sen, kuinka pystyt saavuttamaan terveemmän ja hoikemman kehon.

Jätä kommentti