OmaLaina

Miten laihtua viikossa useampia kiloja? 5 vinkkiä

Ovatko viikon päästä kauan odotetut pikkujoulut, joissa haluaisit näyttää häikäisevältä? Ruokavalio on vain yksi osa sitä, miten laihtua viikossa jopa useampi kilo. Ruoka on olennainen osa nopeaa laihduttamista, mutta myös liikunnan merkitys on kiistelemätön. Nappaa ylös tärkeimmät tärpit ja tsemppaa itsesi onnistumaan!

Sano EI huonoille hiilihydraateille

Ruokavalio on suuri osa laihduttamisprosessia. Moni usein jo tietääkin, mitä ei missään nimessä tule syödä. Jos nimenomaan nopea laihtuminen on tavoitteena, on hiilihydraatit hyvä laittaa tarkkailuun.

Hiilihydraatteihin lukeutuvat tärkkelys, sokeri ja kuidut. Lisäksi hiilihydraatit jakautuvat niin sanotusti hyviin ja huonoihin hiilihydraatteihin. Mitä tulee vältettäviin ravintoaineisiin, huonot hiilihydraatit erityisesti ovat etenkin ehdoton ei.

Valkoisia jauhoja sisältävät ruuat, kuten vaalea pasta, riisi ja leipä, sekä sokeri, lukeutuvat huonoihin hiilihydraatteihin. Hiilihydraatit ovat kuitenkin tärkeä energianlähde, minkä vuoksi niiden saanti on välttämätöntä. Muista siis nauttia sopivasti hyviä hiilihydraatteja, kuten vihanneksia, pähkinöitä, siemeniä, palkokasveja, täysjyväriisiä tai vaikkapa kvinoaa.

Suositut laihdutustuotteet
(Artikkeli jatkuu tarjousten jälkeen…)
Green Coffee
 • Vihreä Kahvi
  Auttaa sinua laihtumaan vaivattomasti, turvallisesti ja terveellisesti ilman lisäaineita.
  Kokeile 1€ hintaan! Kokeile ilman postikuluja! - SUOSITELTU!
Coffee Zero
 • Coffee Zero
  Norjassa kehitetty Coffee Zero terveyskahti, jota on myyty lähes 100 000kpl.
  Katso tuotteen tiedot!
Piperinox
 • Piperinox
  Patentoitua BioPerine®-koostumusta sisältävä Piperinox on tehokas tuote painonpudotukseen.
  Katso tuotteen tiedot - Täysi tyytyväisyystakuu!
Aktiivi T5 Plus + Vadelmaketoni
 • WeightWorld.fi
  Laaja valikoima eri laihdutustuotteita. Ota näistä apua painonpudotukseesi.
  Katso kaupan valikoima!

Kokkaa itse ja tarkkaile annoskokojasi

Hiilihydraattien tarkkailu ei riitä nopealle laihduttajalle, vaan myös itse omien ruokien kokkaaminen on tärkeää. Toisia taas voi auttaa kaloreiden tiukka tarkkailu. Myös annoskokojen merkitys voi olla avain siihen, miten laihtua viikossa mahdollisimman paljon.

Coffee Zero

Nykyisin on yhä vain helpompaa ostaa kokonaisia aterioita valmiina suoraan ruokakaupan eineshyllystä. Tämä ei kuitenkaan ole suositeltavaa laihduttajalle. Salaisuus solakkaan ulkomuotoon nimittäin ovat puhtaat, käsittelemättömät, ruuat.

Kokkaa siis ruokasi itse, että tiedät täsmälleen mitä syöt. Osta tuoreita raaka-aineita ja valmista kaikki alusta asti itse. Tällä tavoin myös kalorien saannin kontrolloiminen on helppoa. Moni yllättyy, kuinka nopeasti omien ruokien valmistaminen näkyy vyötäröllä positiivisesti.

Yksi merkittävä asia nopeassa laihduttamisessa ovat myös annoskoot. Ruuan terveellisyys ei ole tie hoikkaan ulkomuotoon, jos annoskoot ovat liian suuria. Pienet annoskoot ja säännöllinen ruokailu 3-4 tunnin välein ovat oikeaoppinen tapa karistaa kiloja, mikä jokaisen laihduttajan tulisi muistaa.

Vaihda kaikki juomat veteen

Usein puhutaan itsensä syömisestä takaisin toivottuihin linjoihin, mutta myös juomien merkitys on vähintään yhtä tärkeä. Joskus esimerkiksi yhden kokonaisen päivän kalorinsaanti voi täyttyä täysin erilaisilla sokerisilla juomilla aivan huomaamatta. Muun muassa tästä syystä kaikki juomat tulisi vaihtaa veteen. Vesi pistää aineenvaihdunnan vauhtiin ja nopeuttaa laihtumista entisestään.

Aiemmin puhuttiin huonojen hiilihydraattien välttelemisestä. Sokerit ovat yksi ns. huonojen hiilihydraattien muoto, jonka saanti tulisi pitää minimissä. Sokerin saanti on erityisen runsasta juuri erilaisten limsojen, mehujen ja makuvesien muodossa. Nämä juomat tulisikin vaihtaa täysin veteen, ilman poikkeuksia.

Sokeripitoisuutensa lisäksi erilaiset juomat tavallisesti sisältävät happoja. Hapot tavallisesti turvottavat ja voivat saada kropan näyttämään tavallista turpeammalta. Myös alkoholin käyttö tulee jättää kokonaan, sillä alkoholi turvottaa kehoa jopa hapollisia juomia voimakkaammin.

Miten laihtua viikossa? – Kokeile laihdutusvalmisteita

Etenkin kun laihtumisella on kiire, voivat laihdutusvalmisteet olla täydellinen lisä ruokavalion ja liikunnan rinnalle. Laihdutusvalmisteet tavallisesti tehostavat aineenvaihduntaa ja/tai keskittyvät rasvanpolttoon. Laihdutustuotteet voivat myös estää rasvaa imeytymästä.

Laihdutusvalmisteet ovat lähes poikkeuksetta luonnontuotteita, minkä vuoksi niillä harvoin on lääkkeiden tuomia haittavaikutuksia. Laihdutustuotteita on myös monipuolisesti saatavilla aina patukoista erilaisiin jauheisiin ja tabletteihin. Yksi laihdutustuotteiden parhaimmista ominaisuuksista on kuitenkin se, että ne toimivat liikunnan lisäksi jopa levossakin!

Vadelmaketoni

Pyhitä 30 minuuttia päivässä liikunnalle

Vaikka vapaa-aikaa olisi vähän ja aikataulu kiireinen, etsi aikaa liikunnalle päivittäin edes 30 minuuttia. Vain lyhyt 30 minuutin aerobinen liikunta voi tehdä suuren eron sen suhteen, mitä peilistä viikon kuluessa näkyy. Tehokas, hien pintaan saava, liikunta polttaa rasvaa ja nopeuttaa laihtumisprosessia huomattavasti.

Myös hyötyliikunta on usein hyvä apu laihduttamiseen. Kävele tai pyöräile lyhyet matkat, jotka kuljit ennen autolla. Siivoa koko talo lattiasta kattoon. Jumppaa puolison kanssa makuuhuoneen puolella. Mikä tahansa aktiviteetti, missä syke nousee, voi olla yllättävänkin tehokas keino napata muutama syöty kalori pois päivänä kokonaiskalorimäärästä.

Lue lisää aiheesta:

Laihduttajan ruokavalio naiselle – helppo painonpu... Laihduttajan ruokavalio naiselle on täynnä pienempiä ja suurempia kikkoja. Helppo ja nopea painonpudotus ei ole nykypäivänä urbaanilegenda, vaan vaati...
Kuidun lähteet ja tehtävät Kuidut ovat hiilihydraatteja, joita keho ei pilko tai käsittele. Vaikka kuidut eivät imeydykään elimistöön, niin ne ovat silti erittäin tärkeitä kehon...
Laihduttajan ruokavalio viikoksi – ateriat ja esim... Laihduttaminen on helppoa, kun perillä on oikeanlaisesta ruokavaliosta. Sallitut ruoka-aineet, ateriavälit, annoskoot ja kalorit, ovat kaikki yhtä lai...
Keskivartalon kiinteytys – Parhaat harjoituk... Kapea vyötärö on yksi tämän päivän kauneusihanteista, johon lähes jokainen koittaa tähdätä dieettiä aloittaessa. Lehtien kansissa olevat laihat mallit...
Rasvaa polttava salitreeni on yhdistelmä harjoituk... Useimpien kuntosalilla huhkivien liikkujien tavoitteena on nimenomaan rasvanpoltto. Jokainen antaa erilaisia neuvoja nopeaan rasvanpolttoon ja pian se...

Rahalaitos