Lääke ahdistukseen ja unettomuuteen löytyy usein luonnon omista antimista

Joskus lääke ahdistukseen ja unettomuuteen voi tuntua ainoalta vaihtoehdolta hoitaa näitä ikäviä oireita. Mutta näitä elämää rajoittavia oireita ei tarvitse heti hoitaa reseptilääkkeillä. Hyvä lääke unettomuuteen ja ahdistukseen on usein luonnollinen ja turvallinen.

Unettomuus ja ahdistus kulkevat usein käsi kädessä. Joskus paha unettomuus johtaa myös ahdistukseen, kun taas toisilla ahdistuneisuus aiheuttaa unettomuutta. Niitä kannattaa siis pyrkiä hoitamaan yhdessä, jotta molemmista ongelmista pääsee eroon tehokkaasti.

Luonnollinen lääke ahdistukseen ja unettomuuteen

Maailma on täynnä luonnollisia keinoja, joiden avulla ahdistusta ja unettomuutta voi kokeilla hoitaa. Tässä muutama luonnon oma lääke ahdistukseen ja unettomuuteen.

Melatoniini

Melatoniini on luonnon oma unihormoni ja sen määrä kehossa säätelee nukahtamista. Melatoniinin tuotanto voi kuitenkin hidastua iän myötä sekä erinäisten sairauksien ja elintapojen johdosta. Näitä ovat muun muassa:

 • Stressi
 • Ylipaino ja vääränlainen ruokavalio.
 • Runsas alkoholin tai eräiden lääkkeiden käyttö.
 • Vähäinen liikunta.

Melatoniinivalmisteet ja sitä sisältävät luontaistuotteet voivat kuitenkin lisätä tämän hormonin määrää kehossa ja siten nopeuttaa ja helpottaa nukahtamista. Parempi unenlaatu voi siten myös ehkäistä ahdistusta, joten melatoniini on hyvä lääke myös ahdistuksen hoitoon.

Suositut tuotteet uniongelmiin ja unenlaadun parantamiseen
(Artikkeli jatkuu tarjousten jälkeen…)
Melatoniinilisä
 • STR Melatoniini
  Suomen Terveysravinto Oy:n melatoniini on valmistettu ISO22000 standardin mukaan.
  Lunasta -20% alennus!
  SUOSITELTU!
Melaton+
 • Melaton+
  Markkinoiden vahvimmat 1.8 mg Melaton+ kapselit auttavat sinua nukahtamaan nopeasti.
  Rajoitettu erä - lunasta tarjous!
Calmixin
 • Calmixin
  Calmixin sisältää humalakasvia, jolla voi olla rauhoittava ja hyvää unta edistävä vaikutus.
  Lunasta -50% tarjous!
Apteekkituotteet.fi
 • Apteekkituotteet.fi
  Apteekki verkossa - parhaat edut ja aina ajankohtainen laaja valikoima!
  Katso kaupan valikoima!

Ravintorikas ruoka

Ruokavaliolla on myös suuri merkitys ahdistuksen ja unettomuuden hoidossa. Tutkimukset ovat osoittaneet, että tulehdusta vähentävät ruuat voivat myös helpottaa ahdistuksen oireita.

Näihin ruokiin lukeutuvat B-vitamiini, magnesium ja omega-3 rasvahapot. Niitä voit saada syömällä:

 • Kalaa, kuten lohta ja tonnikalaa.
 • Kananmunia
 • Jugurttia
 • Vihreitä vihanneksia kuten pinaattia ja lehtikaalia
 • Terveellisiä rasvoja kuten kookos- ja oliiviöljyä
 • Erilaisia pähkinöitä

Ravintorikkaan ruuan ollessa tärkeä, voit varmaankin arvata, kuinka pahasta ravintoköyhä ruoka on ongelmien hoidossa. Lääke ahdistukseen ja masennukseen ei siis todellakaan löydy alkoholin tai sokerinamujen avulla.

Kehon pitäminen lämpimänä

Suomalaiset ovat aina vannoneet saunan nimeen eikä suotta. Japanissa tehdyssä tutkimuksessa nimittäin huomattiin, että koehenkilöt olivat saunomisen jälkeen vähemmän ahdistuneita. Kehon lämpötilalla on vaikutusta kehon mielialaa säätelevän seratoniinin tuotantoon ja kehoa lämmittämällä voit usein paremmin. Mikäli et pääse saunaan, niin kokeile lisätä mustikansiemeniä kylpyveteen tai hanki itsellesi kunnollinen lämmitettävä viltti!

Liikunta

Liikunta on myös tehokas lääke ahdistukseen ja masennukseen. Liikunta vapauttaa kehon hyvänolon hormoneja, vahvistaa immuniteettia ja nopeuttaa monia kehon omia hormonitoimintoja.

Tutkimuksissa on todettu muun muassa joogan vähentävän ahdistuksen oireita ja stressiä. Joogan on huomattu parantavan aivojen toimintaa ja kehon omaa hormonintuotantoa, jonka johdosta ahdistuneisuus vähentyy.

Joogan lisäksi hyviä liikuntamuotoja ovat muun muassa juokseminen tai kävely, patikointi, painonnosto ja tanssiminen. Liikuntaa ei myöskään tarvitse lisätä aivan mahdottomasti. Jo 15-minuutin reipas kävely voi alentaa verenpainetta ja saada mielen rauhoittumaan.

Milloin sinun tulisi valita reseptilääke?

Kannattaako reseptilääkkeitä sitten vältellä kokonaan? Olisi suositeltavaa, että unettomuutta ja ahdistusta pyrittäisiin hoitamaan luonnollisesti ennen lääkityksen aloitusta. Näihin melko vahvoihin reseptilääkkeisiin kuuluu melkein aina sivuoireita, eikä niistä eroon pääseminen ole aina helppo prosessi.

Joskus reseptilääkkeet ovat toki hyödyksi, eikä niitä kannata vältellä loputtomiin. Mikäli nämä vinkit ja luontaiset lääkkeet ahdistukseen ja unettomuuteen eivät auta, kannattaa mahdollisesta lääkehoidosta keskustella lääkärin kanssa.

Lääke ahdistukseen ja unettomuuteen löytyy usein juuri luonnosta. Oireita kannattaa pyrkiä ensisijaisesti hoitamaan luontaistuotteille ja elintapamuutoksilla – näin vältyt sivuoireilta ja voit paremmin turvallisesti!

Suositut tuotteet mielialan ja energiatasojen kohentamiseen
(Artikkeli jatkuu tarjousten jälkeen…)
Safrosan
 • Safrosan
  Safrosan-tabletit perustuvat sahramista uutettuihin, mielialaan vaikuttaviin ainesosiin. Sahramista voi olla apua, kun haluat ylläpitää hyvää mielialaa.
  Lunasta -50% alennus! SUOSITELTU!
WeightWorld
 • WeightWorld
  Laadukkaat ja monipuoliset tuotteet mielialaan. Pidä mielesi hyvinvoinnista ja energiatasoista huolta näillä tuotteilla.
  Katso kaupan valikoima!
ShytoBuy
 • ShytoBuy
  Tuotevalikoima kattaa yli 500 laadukasta tuotetta erilaisiin tarpeisiin, kuten mielialan kohentamiseen.
  Katso kaupan valikoima!
Fitnesstukku
 • Fitnesstukku
  Pohjoismaiden johtavana lisäravinteiden ja terveysalan verkkokauppa. Tuotteita mielialaan ja energiaan.
  Katso kaupan valikoima!
Melatoniinilisä
 • STR Melatoniini
  Suomen Terveysravinto Oy:n melatoniini pitää huolen, että nukut yösi kunnolla. Pidä yöunista ja mielestäsi huolta.
  Lunasta -20% alennus!
Jaa tämä artikkeli:

K-vitamiinin puutos: syyt, oireet ja puutoksen korjaaminen

K-vitamiinin puutos: syyt, oireet ja puutoksen korjaaminen

K-vitamiini ei ole se tunnetuin vitamiini. Mutta K-vitamiinin puutos voi johtaa moniin ongelmiin, joten sen saanti kannattaa varmistaa. Vitamiinit ovat
Löydä tästä paras silmänympärysvoide rypyille

Löydä tästä paras silmänympärysvoide rypyille

Markkinat ovat täynnä erilaisia ryppyvoiteita. Mutta mikä on se paras silmänympärysvoide rypyille? Silmänympärysalueen iho altistuu melkoisella rasitukselle pitkin päivää. Tämän
Sinkin puute miehillä voi johtaa monenlaisiin vaivoihin

Sinkin puute miehillä voi johtaa monenlaisiin vaivoihin

Sinkki on miehille yksi tärkeimmistä hivenaineista. Sinkin puute miehillä voi johtaa aina erektio-ongelmista hiustenlähtöön. Sinkkiä tarvitaan lukuisiin kehon eri toimintoihin

Vastaa