Jatkuva pissahädän tunne miehellä voi johtua näistä

Onko sinulla koko ajan pissahätä? Jatkuva pissahädän tunne miehellä voi olla seurausta näistä yleisistä vaivoista.

Virtsaamisongelmat alkavat monella miehellä aikaisemmin kuin moni luulee. Niitä pidetään usein vanhusten ongelmina, mutta jatkuva pissahätä miehellä voi esiintyä jo heti 30-vuoden kieppeillä. Syynä on usein ongelmat eturauhasessa, mutta jotkin sairaudet voivat ilmoittaa olemassa olostaan jatkuvalla pissaamisen tarpeella.

Ongelmat eturauhasessa

Kaikista yleisin syy jatkuvaan pissahädän tunteeseen miehillä on usein ongelmat eturauhasessa. Tämä virtsarakon alapuolella sijaitseva rauhanen on noin neljän sentin mittainen. jonka lukuisten rauhasten eritteet laskeutuvat virtsaputkeen normaalisti. Häiriöitä voi kuitenkin esiintyä. Eturauhasen hyvinvoinnin voi helposti testata kotona tehtävällä eturauhastestillä.

Suositut tuotteet eturauhasen hyvinvointiin
(Artikkeli jatkuu tarjousten jälkeen…)
Eturauhastesti
 • Eturauhastesti
  Mikäli sinulla on jonkinlainen muutos eturauhasessa, prostataspesifisen antigeenin (PSA) pitoisuus veressäsi nousee. Tämän PSA-pitoisuuden voi itse mitata vaivattomasti kotona Quicktestin eturauhastestillä.
  Tilaa testi kotiin! SUOSITELTU!
Prostacure X12
 • ProstaCure x12
  ProstaCure X12 sisältää kaksitoista tehokasta ja tutkittua ainesosaa eturauhasen hyvinvointiin.
  Kokeile postikulujen hintaan!
ShytoBuy
 • ShytoBuy
  Tuotevalikoima kattaa yli 500 laadukasta tuotetta erilaisiin tarpeisiin, kuten eturauhasen hyvinvointiin.
  Katso kaupan valikoima!
Apteekkituotteet
 • Apteekki
  tuotteet.fi

  Apteekki verkossa - parhaat edut ja aina ajankohtainen laaja valikoima.
  Katso kaupan valikoima!
Voimia
 • Voimia
  Voimia.com on kotimainen kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin verkkokauppa.
  Katso kaupan valikoima!

Eturauhanen voi olla jatkuvan pissahädän tunteen taustalla kahdella eri tavalla: liikakasvuna tai tulehduksena.

Eturauhasen hyvänlaatuinen liikakasvu

Ikääntyminen johtaa eturauhasen kasvamiseen ja tästä hyvänlaatuisesta liikakasvusta seurauksena voi olla tihentynyt virtsaamisen tarve. Virtsaaminen voi tuntua ponnistelulta ja hoidoksi tarvitaan usein reseptilääkkeitä tai joskus myös kirurgisia toimenpiteitä.

Eturauhasen tulehdus

Monella nuoremmalla ongelmana saattaa kuitenkin olla eturauhasen tulehdus. Noin 5-15% maapallon miehistä esiintyy eturauhasen tulehdusta. Tämän sairauden oireita ovat:

 • Tihentynyt virtsaamisen tarve
 • Vaikeudet virtsaamisen aloittamisessa
 • Katkeileva virtsaamissuihku ja tiputtelu sen jälkeen
 • Jomottava kipu kiveksissä tai peniksessä
 • Hankaluudet istua

Tulehdus voi esiintyä usein muutamiakin kertoja vuodessa ja se on usein seurausta kylmettymisestä tai sairastumisesta.

Hoito riippuu siitä onko jatkuva pissahädän tunne miehellä seurausta bakteeri vai ei-bakteeriperäisestä tulehduksesta. Bakteeriperäinen tulehdus hoituu antibiooteilla. Ei-bakteeriperäinen tulehdus voi helpottua lämpöhoidoilla, liikunnalla tai erilaisilla eturauhasta hoitamaan kehitetyillä luontaistuotteilla.

Tarvitsetko eturauhasen hoitoon reseptilääkkeitä? Voit hakea reseptiä verkossa ja tilata alla olevat lääkkeet suoraan kotiin 24h toimituksella.
(Artikkeli jatkuu tarjousten jälkeen...)

Finasteride
Finasteride

Jatkuva pissahädän tunne miehellä – mahdolliset syyt

Toki eturauhanen ei ole aina se ainut syy miksi jatkuva pissahädän tunne voi ilmaantua. Mikäli sinulla on jatkuvasti kova tarve pissata, voi taustalla olla myös jokin sairaus. Tässä yleisimmät syyt eturauhasen lisäksi jatkuvaan pissahätään.

Virtsatulehdus

Virtsatulehdukset mielletään usein naistenvaivoiksi, mutta sitä voi esiintyä myös miehellä. Jos sinulla on jatkuva pissahätä mutta mitään ei tule, voi syynä olla juuri virtsarakontulehdus. Ongelma korjaantuu usein riittävällä nesteen saannilla ja antibioottikuurilla. Virtsatietulehduksen voi myös testata itse kotona tehtävällä testillä.

Diabetes

Jatkuva tarve virtsata voi olla diabeteksen ensioireita. Koska diabeteksessa veressä on liikaa sokeria, munuaisesi joutuvat ottamaan osan tästä sokerista, mikä sitten erittyy virtsaan ja aiheuttaa jatkuvan virtsaamisen tarpeen. Diabetes vaatii usein lääkitystä ja se tulee todeta lääkärissä.

Virtsarakkosyöpä

Hyvin harvinaisissa tapauksissa jatkuva pissahädän tunne miehellä voi olla merkki virtsarakonsyövästä. Tämä on kuitenkin hyvin harvinainen ja mikäli virtsassasi ei esiinny verta, ei sinun kannata liikaa huolestua syövän mahdollisuudesta. Mikäli virtsassa tai ulosteessasi on verta, vieraile heti lääkärin vastaanotolla.

T-Max

Milloin lääkäriin?

Jatkuva pissahädän tunne miehellä ei siis ole aina merkki mistään vakavammasta. Ongelman kanssa ei kuitenkaan kannata jäädä painimaan. Mikäli kyseessä voi olla juuri yleinen eturauhasen tulehdus, voit kokeilla:

 • Nauttia runsaammin nesteitä
 • Pukeutua lämpimästi ja antaa alavatsan alueelle lämpöhoitoja

Jos ongelmat eivät häviä, kannattaa asiasta keskustella lääkärin kanssa. Tällöin voidaan sulkea pois tietyt sairaudet ja tutkia onko eturauhanen kasvanut. Sopiva hoito voidaan sitten miettiä yhdessä lääkärin kanssa, käyttäen hyödyksi luontaistuotteita ennen mahdollisia kirurgisia toimenpiteitä.

Mikäli kivut virtsatessa ovat kuitenkin kovat ja verta esiintyy virtsassa, tulee sinun ottaa heti yhteyttä lääkäriin.

Oslo Skin Lab
Oslo Skin Lab