Kuinka nostaa testosteronitasoa luonnollisesti ja tehokkaasti?

Testosteroni yhdistetään usein vain miehiin ja teini-ikään. Sillä on varsinainen machoilumaine, mutta tämä mieshormoniksikin kutsuttu hormoni on elintärkeä niin miehille kuin naisille. Kuinka nostaa testosteronitasoa ja varmistaa, että elimistösi voi hyvin?

Testosteroni on tärkeä teini-iässä, sille se on kasvuhormoni, joka auttaa lihaksistoa kehittymään normaalisti. Mutta testosteroni säätelee myös muita kehon toimintoja ja sen vähentyminen elimistössä voi johtaa erilaisiin ongelmiin.

TestoMax lisäravinne

Yleisimmät testosteronitason puutokset voivat näkyä:

  • Hiustenkasvun hidastumisena tai kaljuuntumisena
  • Lihasten heikkoutena
  • Luun tiheyden heikentymisenä
  • Seksuaalisten halujen vähentymisenä
  • Erektio-ongelmina
  • Mielialahäiriöinä ja keskittymisvaikeuksina

Heikentyneen testosteronitason voi todeta helposti verikokeella. Erilaiset lääkärin määräämät reseptit ovatkin yksi keino miten nostaa testosteronitasoja. Mutta vähäistä testosteronia ja sen aiheuttamia oireita voi hoitaa myös monin luonnollisin keinoin ja ilman reseptiä.

Kuinka nostaa testosteronitasoa ilman lääkkeitä?

Testosteronitasoa voi siis kohentaa ilman tarvetta lääkärin reseptiin. Siihen on olemassa monia keinoja, joista tässä tehokkaimmat elintapamuutokset.

Liikunnan lisääminen

Terve ja liikkuva keho voi paremmin ja liikunnan avulla voit kohentaa testosteronin tuotantoa luontaisesti. Nopea ja raskastempoinen liikunta on erityisen tehokas tapa kuinka nostaa testosteronitasoa. Ota viikko-ohjelmaasi siis tarpeeksi intervallityylistä treeniä ja perinteistä painonnostoa.

Painon pudottaminen

Testosteronitasot eivät pidä ylipainosta. Ylimääräinen rasvakudos tarkoittaa myös korkeampia aromataasi-entsyymitasoja ja nämä muuttavat kehon testosteronia estrogeeniksi. Jo muutaman kilon tiputtaminen voi kohentaa testosteronitasoa.

Stressinsietokyvyn parantaminen

Stressi on myös pahaksi kehon testosteronitasoille. Stressi nopeuttaa kehon kortisolintuotantoa ja tämä häiritsee testosteronin tuotantoa. Mikäli kärsit stressistä, kokeile parantaa stressinsietokykyäsi erilaisten meditaatioharjoitusten avulla. Myös rentoutumisharjoitukset voivat helpottaa oloasi ja parantaa kykyäsi selviytyä stressaavista tilanteista.

Nukkumalla enemmän

Lepo noin yleisesti ottaen on tärkeää. Riittävä uni on tehokas keino kuinka nostaa testosteronitasoa ilman poppakonsteja. Erään tutkimuksen mukaan kehon testosteronitasot voivat laskea peräti 15%, jos nukut vain viisi tuntia yössä. Vaikka olemassa ei olekaan yhtä totuutta siihen, kuinka paljon sinun tulisi nukkua, on kahdeksan tunnin yöunet hyvä mittaria, johon tukeutua.

Miten lisätä testosteronia ravinnon avulla?

Koska testosteronia on luonnon oma hormoni, voi sen määrää kehossa lisätä myös luontaistuotteiden avulla. Edellä mainittujen keinojen lisäksi kannattaa myös kokeilla erilaisia ravinnelisiä, joiden käyttöön ei tarvita lääkärin reseptiä.

Tässä vinkit, joiden avulla nostaa testosteronitasoa ravinnelisien ja ravinnon avulla.

Testosteronilisät

Testosteronilisät ovat turvallinen ja tehokas tapa kuinka saada lisää testosteronia elimistöön. Tuotteita on olemassa runsaasti markkinoilla ja näistä muun muassa Testomax on laajalti tutkittu ja suositeltu ravinnelisä. Tuotteen voi tilata netistä helposti ja edullisesti.

TestoMax lisäravinne

Vitamiinit ja hivenaineet

Ravinnelisien lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota ravinnon laatuun. On tärkeä varmistaa, että saat tarpeeksi vitamiineja ja hivenaineita ravinnosta. Testosteronin kannalta tärkeintä on taata riittävä:

  • Magnesiumin saanti, jota voit saada ravinnelisistä.
  • D-vitamiinin saanti, joten altista ihosi auringonvalolle riittävän usein.
  • Sinkin saanti, jota voi helposti saada syömällä lihaa, kalaa ja maitotuotteita.

Nämä vitamiinit ja hivenaineet ovat keinot kuinka nostaa testosteronia turvallisesti ja ilman tarvetta reseptilääkkeiden käyttöön. Kannattaa myös vältellä liiallista alkoholin ja sokerin käyttöä. Nämä heikentävät testosteronin tuotantoa.

Edellä mainitut keinot ovat luonnollinen ja tehokas tapa kuinka nostaa testosteronitasoa. Kokeile siis pieniä elämäntapamuutoksia ja nauti luontaistuotteita testosteronitasojen kohentamiseen ja voit pian paremmin!

Jaa tämä artikkeli:

Tutkimukset puoltavat: Sinkki flunssan hoidossa toimii todella!

Tutkimukset puoltavat: Sinkki flunssan hoidossa toimii todella!

Flunssa ei ole kiva juttu ja flunssakauden lähestyessä kannattaa ryhtyä miettimään keinoja flunssan ehkäisyyn ja sen hoitoon. Yksi helpoin ja
Yleisimpiä syitä mistä johtuu hiustenlähtö

Yleisimpiä syitä mistä johtuu hiustenlähtö

Jos harjaan jää paljon hiuksia tai hiukset näyttävät ohenevan, on tärkeä tarkkailla tilannetta. Mistä johtuu hiustenlähtö ja voiko hupenevia hiuksia
Lääke ahdistukseen ja unettomuuteen löytyy usein luonnon omista antimista

Lääke ahdistukseen ja unettomuuteen löytyy usein luonnon omista antimista

Joskus lääke ahdistukseen ja unettomuuteen voi tuntua ainoalta vaihtoehdolta hoitaa näitä ikäviä oireita. Mutta näitä elämää rajoittavia oireita ei tarvitse

Vastaa