Löydä itsellesi maailman paras partahöylä

Jokainen huonolla partahöylällä karvojaan ajellut mies tietää, että terällä on todellakin väliä. Huono partahöylä ei ole vain hidas, se voi myös ärsyttää ihoa. Mutta mikä on paras partahöylä? Mihin asioihin höylää ostaessa kannattaa kiinnittää huomiota?

Kun kävelet kauppaan, voi partahöylän osto yhtäkkiä tuntua monimutkaiselta. Hyllyt ovat täynnä erilaisia teriä ja mainoslauseet jokaisen kohdalla kuulostavat kauniilta. Valitako se kallein malli vai ostaa jotain halvempaa?

Tämän hetken suosituimmat partahöylät
(Artikkeli jatkuu tarjousten jälkeen…)
Gillette Fusion 5
 • Gillette Fusion ProGlide
  Gillette Fusion ProGlide on todella suosittu partahöylä, jolla saa upan ajotuloksen.
  Katso tuotteen tiedot! SUOSITELTU!
Gillette ProGlide
 • Gillette ProGlide Power
  Tämä paristoilla toimiva partahöylä sopii herkemmällekin iholle. Flexball-teknologia mahdollistaa miellyttävän ajon.
  Katso tuotteen tiedot!
Gillette Mach3
 • Gillette Mach3 Turbo
  Kolmen terävä Mach3 Turbo on hyvä valinta partahöyläksi. Comfort-geelityyny kestää terässä pitkään.
  Katso tuotteen tiedot!
Philips OneBlade Pro
 • Philips OneBlade Pro
  Philipsin OneBlade Pro hyödyntää uutta tekniikkaa parranajoon. 200 kierrosta sekunnissa liikkuva terä varmistaa halutun lopputuloksen.
  Katso tuotteen tiedot!

Mihin kiinnittää huomiota höylää ostaessa?

Paras partahöylä auttaa sinua saavuttamaan halutun lopputuloksen nopeasti ja ilman ärsytystä. Karvojen ajelun jälkeen ihon ei pidä olla punainen ja ärsyyntynyt, vaan sileä ja pehmeä – ja niiden karvojenkin kuuluu kadota!

Markkinoilla on monenlaisia teriä ja oikeaa terää ostaessa sinun tulee kiinnittää huomiota:

 • Terän liikkumiseen – Mukaileeko höylän pää ihoasi vai onko se jäykästi kiinni höylän varressa? Mukaileva pää takaa usein paremman lopputuloksen.
 • Terien määrä – Onko teriä yksi vai useampi? Sileyteen voi helposti vaikuttaa terien lukumäärä, eikä vain terävyys. Monet vannovat viisiteräisten höylien nimeen, kun taas osa on yhden terän kannalla.

Paras partahöylä löytyy usein erilaisia teriä testaamalla. Syy siihen on hyvinkin yksinkertainen – jokaisen miehen parranlaatu ja ihon tuntemus ovat erilaisia. Sinulle soveltuva höylä ei siis aina välttämättä ole kaverisi valinta.

T-Max

Paras partahöylä 2019 – klassikon paluu vai moderni valinta?

Vaikka parasta partahöylää ei siis voikaan suorilta käsin nimetä, on markkinoilla selkeästi hyviä merkkejä, joihin voi aina luottaa. Tänä vuonna, eräs suurimmista trendeistä on valita klassinen partahöylä yhdellä terällä. Tällainen höylä on esimerkiksi Feather AS-D2 tai Navaja Dovo Prima, jotka ovat suhteellisen hintavia, mutta kestäviä tuotteita. Kestohöylää ei olekaan tarkoitus vaihtaa kuukauden välein.

Yhden terän klassinen höylä voi kuitenkin tuntua vaikeammalta käyttää kuin moniteräinen höylä. Se vaatii harjoittelua ja tarkkuutta – siksi paras partahöylä voikin olla moniteräinen ja moderni.

Tunnettuihin ja suosittuihin partahöylämerkkeihin lukeutuu muun muassa:

 • Gillette Fusion
 • WIlkinson Sword
 • Dorco Classic

Vaikka moniteräiset höylät kestävätkin usein kymmeniä käyttökertoja, on tuotteet yleensä tarkoitettu vaihdettaviksi käytöstä riippuen muutamasta viikosta kuukauteen. Lähtökohtaisesti nämä partahöylät ovat kuitenkin hieman halvempia ostaa, vaikka terän vaihtaminen ja uusiminen voikin pidemmän päälle tulla kalliimmaksi.

Muista myös nämä vinkit tärkeät vinkit

Sileä ja nopea viimeistely ei tietenkään riipu vain täysin partahöylästä. Paras partahöylä ei paljon ilahduta, jos et pidä huolta parrasta ja ihostasi. Höylää käyttäessä kannattaa aina muistaa kosteuttaa ihonalue lämpimällä vedellä ja käyttää hajusteetonta partavaahtoa tai geeliä. Höylää ei myöskään pidä painaa voimakkaasti ihoa vasten ja iho kannattaa kosteuttaa ajelun jälkeen.

ProstaCare
ProstaCare

Terästä kannattaa myös pitää huolta. Se lisää partahöylän tehokkuutta ja ikää. Huuhtele höylä huolellisesti käytön jälkeen ja säilytä sitä kotelossa – terä voi tylsyä nopeammin mikäli pidät sitä vain lavuaarin reunalla!

Paras partahöylä kannattaa löytää siis erivaihtoehtoja kokeilemalla ja omat parranajo tottumukset mielessä pitäen. Yksiteräinen sopii tarkoille ja huolellisille parranajelijoille, kun taas moderni moniteräinen höylä on nopean ajelijan valinta.

Oslo Skin Lab
Oslo Skin Lab