Miesten vaihdevuodet – Ei pelkästään naisten elämänvaihe

Naisille yksi merkittävimmistä elämänvaiheista ovat vaihdevuodet. Monen kuitenkin yllättää tieto, että myös todella useat miehet kärsivät vaihdevuosista. Miesten vaihdevuodet syntyvät testosteronin tuotannon heikentymisen seurauksena ja poikkeavatkin paljon naisten vaihdevuosista.

Mitä tarkoittavat miesten vaihdevuodet?

Naisilla vaihdevuodet tarkoittavat muun muassa sitä, että kuukautiset loppuvat, nainen ei voi tulla enää raskaaksi ja estrogeenin tuotanto hiipuu. Miesten vaihdevuodet puolestaan ovat käsite, jolla tarkoitetaan testosteronin tuotannon hiipumisesta seuranneita oireita. Toisin kuin naisilla, miesten vaihdevuodet voivat kehittyä hyvin hiljalleen ja kestää kauan aikaa.

Suositut tuotteet testosteronitasojen ja halukkuuden nostoon
(Artikkeli jatkuu tarjousten jälkeen…)
T-Max
 • T-Max®
  Antaa energiaa ja auttaa jaksamaan. Parantaa lihasmassan kehitystä. Lisää halukkuutta.
  Lunasta -50% alennus!
  SUOSITELTU!
Male Testosterone
 • Male Testosterone
  Kohota miehisyytesi uudelle tasolle extravahvalla Male Testosterone lisäravinteella.
  Kokeile postikulujen hinnalla!
TestoPlus
 • TestoPlus
  TestoPlus-ravintolisä päivittäin nautittuna auttaa miehisyyden ylläpidossa. TestoPlus koostuu luontaisista ainesosista.
  Kokeile postikulujen hinnalla!
Extenze
 • Extenze
  Nyt voit parantaa seksielämääsi, suurentaa penistäsi ja tyydyttää kaikkien osapuolten toiveet sängyssä.
  Kokeile täysin ilmaiseksi!
Erozon
 • Erozon Max
  Tee erektiosta vahvempi ja pidennä sitä jopa 48 minuuttia. Luonnollinen menetelmä!
  Lunasta alennus alta!

Miesten vaihdevuosista puhuttaessa, testosteronin määrä on huvennut nimenomaan ikääntymisen seurauksena. Testosteronin tuotannon heikentyminen tapahtuu vuosien mittaan ikää tullessa lisää, kun taas naisilla vaihdevuodet käsittävät vain noin yhden vuoden mittaisen jakson.

Miehillä testosteroni ja vaihdevuodet siis liittyvät suoraan toisiinsa. Miesten vaihdevuodet tuovat erilaisia kokemuksia jokaiselle, vaikka useimmiten vaihdevuodet huomataankin fyysisten oireiden seurauksena. Tavallisimmat miesten vaihdevuosien oireet ovat

 • Seksuaalinen haluttomuus
 • Masentuneisuus
 • Erektio-ongelmat
 • Lisääntynyt kehon rasva ja
 • Heikkouden tunne etenkin lihaksissa

Nämä ovat vain muutamia monista miesten vaihdevuosien oireista. Toisilla miehillä fyysiset oireet ovat selkeästi voimakkaammat, kun taas toisilla miehillä psyykkinen puoli oireilee voimakkaammin. Olivatpa merkit vaihdevuosista mitkä tahansa, on miesten vaihdevuosiin olemassa helpotusta.

Miesten vaihdevuosien toteaminen

Miesten vaihdevuodet voidaan todeta useammalla eri tavalla. Joskus tilanne on hyvin selkeä ja perusterve mies voi omista oireistaan hoksata kärsivänsä vaihdevuosista. Toisinaan vaaditaan käynti lääkärissä ja vaihdevuosien toteaminen tapahtuu erinäisillä testeillä.

Usein mies hakeutuu lääkäriin yhden tai useamman miesten vaihdevuosien oireen vuoksi, ilman pienintäkään epäilyä vaivojen alkuperästä. Lääkäri aloittaa tutkimukset aina kysymyksillä. Ennen vaihdevuosiepäilyä tulee sulkea pois muut mahdolliset sairaudet, jotka voivat oireita aiheuttaa.

Jos miehellä ei todeta muita oireisiin liittyviä sairauksia, voi lääkäri määrätä verikokein testattavaksi testosteronitasot. Alhaiset testosteronitasot voivat vahvistaa epäilyn miesten vaihdevuosista. Tämän jälkeen laaditaan hoitosuunnitelma.

Miesten vaihdevuosien hoito

Miesten vaihdevuosien hoitoon on olemassa monia eri vaihtoehtoja. Yleisimpiin hoitokeinoihin lukeutuvat muun muassa

Elämäntavoilla voidaan vaikuttaa monien sairauksien muodostumiseen. Vaikka miesten vaihdevuodet eivät olekaan sairaus, voivat vaihdevuosien oireet olla ikäviä. Myös miesten vaihdevuosia voidaan lievittää elämäntapojen keinoin.

Elämäntavoista painonhallintaan keskittyminen on hyvä ensi askel. Myös stressin lievittäminen on äärimmäisen tärkeää. Jos elämäntapojen muutos ei riitä, hoitona voivat toimia luontaistuotteet tai joskus jopa tietyt lääkkeet.

Paras tapa selättää miesten vaihdevuodet ovat luontaistuotteet. Testosteroni luontaistuotteet kuten TestoMax parantavat luonnollista testosteronin tuotantoa ja helpottavat vaihdevuosien oireita. Lääkkeitä miesten vaihdevuosien hoidossa tarvitaan yleensä vain, jos esimerkiksi vaihdevuosista johtuvan pahaksi äityneen masennuksen hoitoon tarvitaan väliaikaisesti mielialalääkkeitä.

Mies, kärsitkö vaihdevuosista?

Miesten vaihdevuodet voivat tuoda monenlaisia kokemuksia, tuntemuksia ja oireita. Usein tiedostamattomia vaihdevuosia voidaan nimittään jopa keski-iän kriisiksi. Kyseessä ei kuitenkaan ole miehen keski-iän kriisi, vaan hoidettavissa olevat alhaisen testosteronin mukanaan tuomat vaivat.

Miehen ei tarvitse turhaan kärsiä vaihdevuosivaivoista, sillä oireisiin on olemassa tehokkaita hoitomuotoja. Katso siis läpi alla olevat kysymykset ja selvitä, voitko mahdollisesti kärsiä miesten vaihdevuosista.

 • Oletko keski-ikäinen tai jopa yli 70 vuotias?
 • Oletko huomannut olevasi tavallista haluttomampi seksuaalisesti?
 • Oletko kohdannut viime aikoina, jopa vuosina, ajoittaisia tai säännöllisiä erektio-ongelmia?
 • Onko mielialasi aiempaa apeampi?
 • Kertyykö kroppaasi tavallista helpommin rasvaa?
 • Onko fyysinen kuntosi selittämättömästä syystä heikentynyt?
 • Oletko jatkuvasti voipunut ja uuvuksissa?

Jos vastasit ensimmäiseen sekä tämän jälkeen yhteen tai useampaan kysymykseen kyllä, saattaa vaivojesi syynä olla kuin ollakin miesten vaihdevuodet.

Suositut tuotteet erektioiden vahvistamiseen
Extenze
 • Extenze
  Nyt voit parantaa seksielämääsi, suurentaa penistäsi ja tyydyttää kaikkien osapuolten toiveet sängyssä.
  Kokeile täysin ilmaiseksi!
Viagro
 • Viagro
  Viagro auttaa sinua nostamaan erektiosi kokoa ja kovuutta sekä parantamaan seksuaalista suorituskykyäsi.
  Kokeile postikulujen hintaan!
Erozon
 • Erozon Max
  Tee erektiosta vahvempi ja pidennä sitä jopa 48 minuuttia. Luonnollinen menetelmä!
  Lunasta alennus alta!
Penirium
 • Penirium
  Suurentaa penistä.Täysin luonnonmukaiset ja tarkoin valitut korkeapitoisena uutetiivisteenä kapselissa.
  Lunasta alennus alta!
Viagris
 • Viagris
  Viagris on markkinoiden paras luonnollinen tuote peniksen suurentamiseen sekä miehen halujen että kestävyyden lisäämiseen.
  Kokeile postikulujen hinnalla!
Jaa tämä artikkeli:

K-vitamiinin puutos: syyt, oireet ja puutoksen korjaaminen

K-vitamiinin puutos: syyt, oireet ja puutoksen korjaaminen

K-vitamiini ei ole se tunnetuin vitamiini. Mutta K-vitamiinin puutos voi johtaa moniin ongelmiin, joten sen saanti kannattaa varmistaa. Vitamiinit ovat
Löydä tästä paras silmänympärysvoide rypyille

Löydä tästä paras silmänympärysvoide rypyille

Markkinat ovat täynnä erilaisia ryppyvoiteita. Mutta mikä on se paras silmänympärysvoide rypyille? Silmänympärysalueen iho altistuu melkoisella rasitukselle pitkin päivää. Tämän
Sinkin puute miehillä voi johtaa monenlaisiin vaivoihin

Sinkin puute miehillä voi johtaa monenlaisiin vaivoihin

Sinkki on miehille yksi tärkeimmistä hivenaineista. Sinkin puute miehillä voi johtaa aina erektio-ongelmista hiustenlähtöön. Sinkkiä tarvitaan lukuisiin kehon eri toimintoihin

Vastaa