Sinkin puute miehillä voi johtaa monenlaisiin vaivoihin

Sinkki on miehille yksi tärkeimmistä hivenaineista. Sinkin puute miehillä voi johtaa aina erektio-ongelmista hiustenlähtöön.

Sinkkiä tarvitaan lukuisiin kehon eri toimintoihin ja tämä hivenaine on tärkeä erityisesti miehille. Jos et saa sinkkiä tarpeeksi, ei kehosi yksinkertaisesti pysty tuottamaan riittävästi uusia ja terveitä soluja. Mitä sinkin puute aiheuttaa sitten miehillä?

Sinkin puutoksen oireet

Sinkin puute oireet vaihtelevat runsaasti miehestä toiseen, mutta on olemassa monia eri oireita, joita kannattaa tarkkailla. Mikäli kärsit seuraavista oireista, voi syy olla juurikin sinkin puutteessa:

Hiustenlähtö

Sinkin puute miehillä näkyy varsin useasti juuri hiustenlähtönä tai ohentumisena. Koska kaljuuntuminen on usein juuri miesten ongelma, ei moni edes ajattele, että taustalla voisi olla hivenainevaje, eikä vain huonot perimägeenit.

Hampaiden lohkeilu

Sinkin puute aiheuttaa usein hammasongelmia, sillä vahvat hampaat tarvitsevat tätä hivenainetta. Hampaiden lohkeilu tai kiillottomuus voivatkin olla merkki sinkin puutteesta.

Heikko maku- tai hajuaisti

Sinkkiä esiintyy syljessä, mikä puolestaan vaikuttaa ihmisen maku- ja hajuaistiherkkyyteen. Jos kehossasi ei ole tarpeeksi sinkkiä, et välttämättä maista tai haista enää yhtä tehokkaasti.

Seksuaalinen haluttomuus ja impotenssi

Sinkin puute miehillä ilmenee usein juuri seksuaalisena haluttomuutena ja impotenssina. Sinkki nostaa testosteronia ja mikäli et saa tarpeeksi sinkkiä, testosteronivaje voi johtaa erektio-ongelmiin.

Sairastelu

Yleisesti ottaen, sinkillä on tärkeä rooli kehon hyvinvoinnissa. Kehon puolustusmekanismit tarvitsevat sinkkiä toimiakseen ja sen puute voikin aiheuttaa:

 • Jatkuvaa sairastelua
 • Haavojen parantumisen hidastumista
 • Infektioiden ja tulehdusten esiintymistä

Luuston haurastuminen

Luuston haurastuminen voi olla merkki sinkin puutteesta. Luut tarvitsevat sinkkiä solujen kasvuun ja luuston muodostumiseen ja murtumat ja luusärky voivatkin olla merkki sen puutteesta.

Sinkin puute miehillä voi johtua näistä syistä

Mistä sinkin puute miehillä voi sitten johtua?  Usein syy on hyvin yksinkertainen ja johtuu siitä, ettei henkilön ravinto ole tarpeeksi sinkkipitoinen. Sinkkiä on helppo saada ravinnon kautta, mutta yksipuolinen ravinto voi johtaa siihen, ettei hivenainetta saa tarpeeksi. Erityisruokavalioita noudattavat, varsinkin vegaanit ja kasvissyöjät, ovat varsin usein riskiryhmässä saada liian vähän sinkkiä.

Sinkin puute voi miehillä johtua toisaalta erilaisista sairauksista ja imeytymishäiriöistä. Tällaisia ovat muun muassa:

 • Diabetes
 • Tulehduksellinen suolistosairaus
 • Anoreksia
 • Syöpä
 • Maksasairaus

Valitettavasti alkoholinkäytölläkin on osuutta asiaan. Runsas ja jatkuva alkoholin käyttö nimittäin heikentää sinkin imeytymistä ja alkoholismi on usein syy, kun sinkin puute miehillä puhuttaa.

Vinkit sinkin puutoksen korjaamiseksi

Sinkin puute miehillä korjaantuu kuitenkin helposti. Mikäli ongelmana on vain yksipuolinen ravinto, voit lisätä sinkin saantia nauttimalla runsaammin sinkkipitoisia ruokia. Näihin lukeutuvat muun muassa:

 • Ruisleseet
 • Osterit
 • Kurpitsansiemenet
 • Naudanfilee
 • Poronpaisti
 • Maksa
 • Savustettu muikku

Miehen tulisi nauttia vähintään noin 9 mikrogrammaa sinkkiä vuorokaudessa. 100 grammaa ruisleseitä antaa esimerkiksi 8 mikrogrammaa sinkkiä, kun taas 100 grammassa naudanlihaa on noin 7,5 mikrogrammaa sinkkiä.

Mikäli näitä ruokia ei kuitenkaan tule nautittua tai kärsit yllä mainituista sairauksista, kannattaa sinkkiä ottaa ravinnelisän avulla. Monissa multivitamiineissa esiintyy sinkkiä ja sitä on saatavilla miehille suunnatuissa ravinnelisissä, jotka ovat suunnattu esimerkiksi erektio-ongelmien tai hiustenlähdön hoitoon.

Jos siis kärsit yllä mainituista oireista tai sairauksista, kannattaa riittävään sinkin saantiin kiinnittää huomiota. Sinkin puute miehillä on hyvin yleinen, mutta helposti hoidettavissa oleva ongelma.

Suositut tuotteet testosteronin nostoon ja mieskuntoon
T-Max
 • T-Max®
  Antaa energiaa ja auttaa jaksamaan. Parantaa lihasmassan kehitystä. Lisää halukkuutta.
  Lunasta -50% alennus!
  SUOSITELTU!
Male Testosterone
 • Male Testosterone
  Kohota miehisyytesi uudelle tasolle extravahvalla Male Testosterone lisäravinteella.
  Kokeile postikulujen hinnalla!
TestoPlus
 • TestoPlus
  TestoPlus-ravintolisä päivittäin nautittuna auttaa miehisyyden ylläpidossa. TestoPlus koostuu luontaisista ainesosista.
  Kokeile postikulujen hinnalla!
Extenze
 • Extenze
  Nyt voit parantaa seksielämääsi, suurentaa penistäsi ja tyydyttää kaikkien osapuolten toiveet sängyssä.
  Kokeile täysin ilmaiseksi!
Erozon
 • Erozon Max
  Tee erektiosta vahvempi ja pidennä sitä jopa 48 minuuttia. Luonnollinen menetelmä!
  Lunasta alennus alta!
Jaa tämä artikkeli:

Vinkit kuinka valita hyvä verenpainemittari

Vinkit kuinka valita hyvä verenpainemittari

Verenpaineongelmat ovat monen suomalaisen päänvaiva. Miten valita hyvä verenpainemittari helpottamaan sen tarkkailua? Verenpainetta on hyvä seurata kotona, varsinkin jos verenpaineen
Harmaat hiukset piiloon luonnollisesti näillä keinoilla

Harmaat hiukset piiloon luonnollisesti näillä keinoilla

Haluatko harmaat hiukset piiloon? Tähän on olemassa monia keinoja, eivätkä kaikki tarkoita hiusten värjäämistä. Hiusten harmaantuminen alkaa monesti keski-iässä, mutta
Kuinka saada selluliitti pois kotikonstein?

Kuinka saada selluliitti pois kotikonstein?

Selluliitti on jokaisen naisen vihollinen. Mutta lähteekö selluliitti pois kotikonstein? Selluliitti, eli niin sanottu appelsiini-iho, ei ole kenenkään suosikki. Selluliittia