Testosteronin lasku: oireet ja hoito

Testosteronin lasku voi johtaa monenlaisiin ongelmiin. Tässä tietoa, mistä testosteronin puute voi johtua ja kuinka sitä voidaan hoitaa.

Jos olo tuntuu väsyneeltä, kehossa on kipuja ja seksin harrastaminen ei kiinnosta tai onnistu, voi kyseessä olla testosteronin lasku. Tämä yleinen vaiva voi olla ongelmallinen, mutta testosteronin vähentymisen hoitamiseksi on olemassa runsaasti erilaisia vaihtoehtoja. Vaikka testosteronivaje ei ole varsinaisesti vaarallinen, ei sitä kannata ohittaa olankohautuksella.

Miksi testosteroni laskee miehillä?

Testosteroni on miehille tärkeä hormoni. Se säätelee muun muassa kehon karvoitusta ja vähentää rasvakudoksen kertymistä. Sen pitoisuus vaihtelee miehestä toiseen ja onkin mahdollista kärsiä testosteronivajeesta, vaikka hormonilukemat olisivatkin normaalien viitearvojen sisällä.

Suositut tuotteet testosteronitasojen ja halukkuuden nostoon
(Artikkeli jatkuu tarjousten jälkeen…)
T-Max
 • T-Max®
  Antaa energiaa ja auttaa jaksamaan. Parantaa lihasmassan kehitystä. Lisää halukkuutta.
  Lunasta -50% alennus!
  SUOSITELTU!
Male Testosterone
 • Male Testosterone
  Kohota miehisyytesi uudelle tasolle extravahvalla Male Testosterone lisäravinteella.
  Kokeile postikulujen hinnalla!
Viagro
 • Viagro
  Viagro auttaa sinua nostamaan erektiosi kokoa ja kovuutta sekä parantamaan seksuaalista suorituskykyäsi.
  Kokeile postikulujen hintaan!
  (kaupan päälle penisrengas)
Extenze
 • Extenze
  Nyt voit parantaa seksielämääsi, suurentaa penistäsi ja tyydyttää kaikkien osapuolten toiveet sängyssä.
  Kokeile täysin ilmaiseksi!

Testosteroni laskee luonnostaan miesten ikääntyessä. Hyvin moni keski-iän ylettänyt mies kärsii testosteronivajeesta. Hormonin tuotanto voi kuitenkin häiriintyä kenellä tahansa, eikä testosteronin puute nuorilla miehillä ole ollenkaan ihmeellistä, vaikka se onkin harvinaisempaa. Tällöin taustalla voi olla jokin sairaus, kuten diabetes. Hormonitasoihin vaikuttavia tekijöitä ovat lisäksi:

 • Geenit
 • Elintavat
 • Elinympäristö

Esimerkiksi pitkäkestoinen stressi voi vahingoittaa testosteronintuotantoa. Tämä puolestaan voi johtaa oireisiin, jotka lisäävät ongelmia testosteronin tuotannossa. Testosteronin lasku voi esimerkiksi johtaa masentumiseen, joka taas hidastaa testosteronin tuotantoa entisestään. Testosteronivaje onkin usein monen syyn summa ja oireiden sivuuttaminen voi pahentaa ongelmia entisestään. Voit joutua melkoiseen kierteeseen, josta pois pääseminen voi tuntua vaikealta.

Testosteronin lasku voi johtaa monenlaisiin ongelmiin

Kun testosteroni laskee, voi mies kärsiä monenlaisista oireista. Oireita ei esiinny kaikilla, joilla on testosteronivaje, eivätkä ne ilmaannu aina samaan aikaan tai samalla tavalla. Usein oireet kehittyvät pikku hiljaa, minkä johdosta moni mies ei hoida ongelmaa hyvissä ajoin.

Testosteronin laskun mahdollisia oireita ovat:

 • Vähentynyt seksuaalinen halu ja erektiohäiriöt
 • Lihasmassan ja voimien vähentyminen
 • Nivel- tai lihaskipu
 • Masentuneisuus
 • Väsymys ja univaikeudet
 • Huonontunut muisti
 • Keskittymisvaikeudet

Testosteronivaje oireilee siis hyvin eri tavoin, eivätkä kaikki oireet ilmaannu kaikille miehille. Yllä mainitut yleiset oireet voivat liittyä muihinkin sairauksiin tai ongelmiin, joten kannattaa miettiä, mikä todellinen syy voisi olla. Esimerkiksi alkoholin liikakäyttö ja muut epäterveelliset elintavat voivat olla syynä juuri sinun kohdallasi. Testosteronitasot kannattaa kuitenkin tarkistaa lääkärissä mikäli epäilet testosteronioireita. Pidä kuitenkin mielessä, että testosteronitasot vaihtelevat miehestä toiseen, joten voit silti kärsiä testosteronivajeesta vaikka olisitkin viitearvojen sisällä.

Paras tapa hoitaa testosteronivajetta

Testosteronin puute voidaan onneksi hoitaa. Itse testosteronihoitoa ei usein suositella miehille, sillä sen tehokkuudesta ja turvallisuudesta ei ole täyttä varmuutta. Tämän sijaat lääkärit suosittelevat aluksi potilaille luonnonmukaisia tuotteita, jotka voivat parantaa kehon omaa testosteronintuotantoa sekä lievempiä hoitomuotoja.

Markkinoilla on runsaasti hyviä testosteronivalmisteita. Näistä esimerkiksi T-max sisältää täysin luonnollisia ainesosia, jotka auttavat kehoa rentoutumaan. Se ja monet muut luontaistuotteet parantavat lisäksi kehon verenkiertoa ja auttavat siten esimerkiksi erektio-ongelmissa. Koska kyseessä on luontaistuotteet, niihin ei sisälly samalla tavalla sivuoireita – ota siis tuotteet avuksi, jotta voit paremmin!

Luontaistuotteiden lisäksi testosteronin lasku voidaan pysäyttää ravinnelisien ja vitamiinien avulla. Testosteronin kannalta hyviä vitamiineja ja mineraaleja ovat:

 • Sinkki
 • D- ja B-vitamiinit
 • Omega-3 rasvahapot
 • D-asparato aminohappo

Kiinnitä huomiota lisäksi elintapoihisi. Kuten todettu, stressi voi esimerkiksi johtaa testosteronin laskuun, joten sitä vähentämällä voit hoitaa testosteronivajetta. On siis elintärkeä varmistaa riittävä unen saanti, noudattaa hyviä ruokailutottumuksia, vältellä liiallista alkoholin käyttöä sekä harrastaa riittävästi liikuntaa.

Lue lisää aiheesta:

Parhaat mieskuntoa parantavat luontaistuotteet ja ... Mieskunnosta puhuttaessa viitataan yleensä miehen seksuaaliseen suorituskykyyn. Mieskunto onkin yksi eniten miesten itsetuntoon vaikuttavista seikoist...
Sarviapilan käyttö – miksi ja miten nauttia tätä p... Sarviapilan käyttö on monitahoista, sillä sitä voi käyttää mausteena, ravintona ja kasvilääkkeenä. Tässä kaikki, mitä sinun tulee tietää tästä mainios...
Testosteronin puute voi olla yllättävä nuorten mie... Sukupuolihormoneista testosteroni on paremmin tunnettu myös nimellä mieshormoni. Yleensä testosteronin puute yhdistetäänkin vain miesten, ja yleensä v...
Testosteronin nosto onnistuu luonnollisesti näillä... Testosteronia eli ns. mieshormonia pidetään yleisesti miehisyyden mittana, vaikkakin sitä erittyy myös naisilla. Testosteronin tuotanto alkaa 30 ikävu...
Testosteroni pillerit parantavat seksuaalista suor... Mies, oletko huomannut seksuaalisen halukkuutesi vähentyneen? Onko lihasmassan ylläpitäminen hankalaa? Onko kiloja tullut vääriin paikkoihin tai vaiva...