Testosteronin puute miehillä – kiusallinen mutta yleinen ongelma

Testosteroni eli mieshormoni on monelle miehelle miehisyyden mittari. Hormoni ei kuitenkaan ole naurun asia, sillä testosteronin puutteet ja vaikutukset miehen hyvinvointiin ovat mittavat. Testosteronin puute miehillä voi olla kiusallinen ongelma, jota voi kuitenkin hoitaa helposti.

Testosteroni on hormoni, joka muodostuu kiveksissä, siirtyen verenkiertoon ja muualle elimistöön. Kehon testosteroni on kehon miesominaisuuksien kehittymisen takana, sen vaikuttaessa muun muassa sukuelinten kehittymiseen, äänenmurrokseen ja parrankasvuun. Jokainen punttisaleja kiertänyt mies tietää hormonin myös vaikuttavan lihasmassaan.

Testosteroni on tärkeä hormoni, eikä sen vaikutukset liity vain hauiksen kokoon. Normaali testosteroni takaa terveen sukupuolivietin, normaalin siittiökannan sekä hyvinvoivan luuston ja lihaksiston. Pitkään jatkuneet ongelmat voivat esimerkiksi johtaa lapsettomuuteen.

Testomax -lisä

Testosteronin puute miehillä

Ongelmat testosteronin tuotannossa voivat esiintyä erilailla, syistä riippuen. Testosteronin puute johtuu usein joko:

 • Kivesten tuotantohäiriöistä, jotka voivat johtua kiveksiä vahingoittavista sairauksista kuten kivessyövästä ja kivestulehduksista.
 • Aivolisäkkeen häiriöistä, jotka johtavat kivesten toimintahäiriöihin.

Ongelmat testosteronin tuotannossa voivat alkaa jo teini-iässä tai vasta vanhemmiten. Häiriön vakavuudesta riippuen ongelmat voivat olla hankalia huomata. Onkin tärkeää hoitaa testosteronin puute nopeasti.

Testosteronitasot kehossa voidaan todeta helposti verikokeen avulla. Normaalin miehen testosteronitason tulisi olla noin 1000-1200 nanogramma per desilitra. Alle 300 nanogramman tasot veressä ovat yleensä merkki muustakin kuin iän tuomasta hormonituotannon laskemisesta.

Ei vain vanhojen miesten ongelma

Yleinen harhaluulo on, että testosteronin puute on vain vanhojen miesten ongelma. Vaikka hormonin tuotanto hidastuukin iän myötä, myös nuoret miehet voivat kärsiä ongelmasta. Testosteronin puute nuorella miehellä voi tuntua erityisen kiusalliselta, vaikka ongelma ei olekaan harvinainen.

Mikäli testosteronin puute nuorella alkaa jo teini-iässä, on tärkeä mennä tutkimuksiin pikimmiten. Aikuisen miehen kannattaa myös keskustella lääkärin kanssa mikäli sukupuolihalut alenevat normaalista tai erektiohäiriöitä esiintyy yllättäen.

Testosteronin puutteen vaikutukset miehen hyvinvointiin

Testosteronin puute miehillä voi esiintyä hyvinkin erilaisina oireina. Yleisimmät vaikutukset näkyvät yleensä:

 • Sukupuolihalujen vähentymisenä
 • Erektiohäiriönä ja orgasminsaamisen vaikeuksissa
 • Nestehukkana
 • Sukupuolialueen tunnottomuutena
 • Väsymyksenä ja energisyyden tippumisena
 • Mielialojen vaihteluna ja ärtyneisyytenä
 • Lihasmassan vähentymisenä
 • Rasvamassan lisääntymisenä kehossa
 • Kivesten pienentymisenä

Testosteronin puutetta ei monesti yhdistetä varsin yleisiin ongelmiin, kuten esimerkiksi väsymykseen. Moni mies voi kuvitella väsymyksen ja parisuhteen ongelmien johtuvan aivan muista syistä ja siten ratkaisun löytäminen voi olla hankalaa, pahentaen ongelmia pitkässä juoksussa.

Tutkimuksissa on myös huomattu kuinka testosteronin puute miehellä voi lisätä diabeteksen, osteoporoosin, ja sydän- ja verenkiertotautien lisääntymistä. Ongelma on siis syytä korjata ajoissa hyvän elämänlaadun takaamiseksi.

Apua testosteronilisistä


Testosteronin puute miehillä on yleistä ja sen haittavaikutukset monimuotoisia.
Siitä huolimatta ongelmaan on monissa tapauksissa olemassa helppo ja nopea ratkaisu – testosteronilisän nauttiminen.

Mieshormonin puutetta voi hoitaa monenlaisilla testosteronivalmisteilla. Apuun voi löytää testosteronivalmisteita ilman reseptiä, niin pillereinä, jauheina kuin rasvoinakin. Vaikeimmissa tapauksissa lääkäri voi myös määrätä erinäisiä testosteronihoitoja, kuten pistoksia.

Oikein käytettynä testosteronivalmisteet palauttavat kehon normaalin hormonintuotannon. Miesominaisuuksien normaali kehittyminen korjaantuu nuorilla miehillä, ja aikuisilla potenssi ja sukuvietti ongelmat korjaantuvat.

Testomax -lisä

Jaa tämä artikkeli:

Tutkimukset puoltavat: Sinkki flunssan hoidossa toimii todella!

Tutkimukset puoltavat: Sinkki flunssan hoidossa toimii todella!

Flunssa ei ole kiva juttu ja flunssakauden lähestyessä kannattaa ryhtyä miettimään keinoja flunssan ehkäisyyn ja sen hoitoon. Yksi helpoin ja
Yleisimpiä syitä mistä johtuu hiustenlähtö

Yleisimpiä syitä mistä johtuu hiustenlähtö

Jos harjaan jää paljon hiuksia tai hiukset näyttävät ohenevan, on tärkeä tarkkailla tilannetta. Mistä johtuu hiustenlähtö ja voiko hupenevia hiuksia
Lääke ahdistukseen ja unettomuuteen löytyy usein luonnon omista antimista

Lääke ahdistukseen ja unettomuuteen löytyy usein luonnon omista antimista

Joskus lääke ahdistukseen ja unettomuuteen voi tuntua ainoalta vaihtoehdolta hoitaa näitä ikäviä oireita. Mutta näitä elämää rajoittavia oireita ei tarvitse

Vastaa