Tihentynyt virtsaamistarve miehellä on usein merkki eturauhasen ongelmista

Tihentynyt virtsaamistarve miehellä on usein merkki eturauhasen häiriöistä. Miten ongelmaa voi hoitaa turvallisesti ja milloin sinun kannattaa mennä lääkäriin.

Eturauhasvaivat alkavat yleensä miehen lähestyessä keski-ikää. Jatkuva pissahädän tunne miehellä on yleisimpiä oireita, jotka liittyvät eturauhasen toimintaan. Tihentynyt virtsaamistarve miehellä voi olla merkki hyvänlaatuisesta liikakasvusta, mutta eturauhasoireet voivat kieliä lisäksi pahimmassa tapauksessa esimerkiksi syövästä.

Eturauhasen hyvänlaatuinen liikakasku

Eturauhasen liikakasvu kehittyy normaalisti noin 40-ikävuoden paikkeilla, mutta se voi alkaa oireilla jo huomattavasti aiemmin. Sen taustalta löytyy miessukuhormonin eli testosteronin määrän lasku. Eturauhasen suurentuessa virtsatiet tulevat ahtaimmiksi ja tämä voi johtaa tunteeseen, että sinulla on koko ajan pissahätä.

Suositut tuotteet eturauhasen hyvinvointiin
(Artikkeli jatkuu tarjousten jälkeen…)
Eturauhastesti
 • Eturauhastesti
  Mikäli sinulla on jonkinlainen muutos eturauhasessa, prostataspesifisen antigeenin (PSA) pitoisuus veressäsi nousee. Tämän PSA-pitoisuuden voi itse mitata vaivattomasti kotona Quicktestin eturauhastestillä.
  Tilaa testi kotiin! SUOSITELTU!
Prostacure X12
 • ProstaCure x12
  ProstaCure X12 sisältää kaksitoista tehokasta ja tutkittua ainesosaa eturauhasen hyvinvointiin.
  Kokeile postikulujen hintaan!
ShytoBuy
 • ShytoBuy
  Tuotevalikoima kattaa yli 500 laadukasta tuotetta erilaisiin tarpeisiin, kuten eturauhasen hyvinvointiin.
  Katso kaupan valikoima!
Apteekkituotteet
 • Apteekki
  tuotteet.fi

  Apteekki verkossa - parhaat edut ja aina ajankohtainen laaja valikoima.
  Katso kaupan valikoima!
Voimia
 • Voimia
  Voimia.com on kotimainen kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin verkkokauppa.
  Katso kaupan valikoima!

Tihentynyt virtsaamistarve miehellä on juuri niitä yleisimpiä oireita, mutta näiden lisäksi hyvänlaatuinen eturauhasen liikakasvu voi aiheuttaa lisäksi:

 • Heikentynyt virtsasuihku
 • Virtsaamisen jälkitiputtelu
 • Kivun tunne virtsatessa

Hoitamattomana eturauhasen hyvänlaatuinen liikakasvu voi estää virtsaamisen ja aiheuttaa ongelmia munuaisissa. Hoito voidaan aloittaa usein luonnollisten lääkkeiden ja luontaistuotteiden avulla. Ne ovat usein tehokkaita ja turvallisia parantamaan ongelmia. Mikäli ne eivät toimi, voi lääkäri määrätä antibiootteja sekä suositella vaikeimmissa tapauksissa myös eturauhasen poistoleikkausta.

Voit todeta eturauhasen mahdolliset ongelmat myös kotona tehtävän eturauhastestin avulla, jonka voit tilata täältä >>

Lääkkeet helposti ja turvallisesti eturauhasen hoitoon verkkoapteekkimme kautta Katso hoidot tästä

Tihentynyt virtsaamistarve miehellä voi johtua myös näistä syistä

Eturauhasen kasvun lisäksi jatkuva pissahätä miehellä voi johtua muistakin syistä. Tässä ne yleisimmät, jotka pitää mielessä.

Krooninen tai akuutti tulehdus

Eturauhanen voi tulehtua ja tämä voi johtua joko kroonisesta tai akuutista tulehduksesta. Akuutti on bakteerien aiheuttamaa ja siihen liittyy usein kipua ja kuumeilua. Akuutti tulehdus hoidetaan aina antibiooteilla.

Krooninen eturauhasen tulehdus on herkästi uusiutuva ongelma, joka oireilee kuin virtsatulehdus. Se pahenee yleensä kylmästä ja stressistä. Kroonista tulehdusta voi hoitaa pukeutumalla lämpimästi ja ottamalla esimerkiksi lämpökylpyjä.

Diabetes

Lisääntynyt virtsaamisen tarve voi johtua myös diabeteksesta. Sairaus saa monet lisäämään juomista, minkä johdosta sinulla voi olla koko ajan vessahätä. Siksi kannattaa kiinnittää huomiota juuri siihen, oletko herkemmin janoinen.

Erilaiset sairaudet ja lääkkeet

Jatkuva pissahätä miehellä voi johtua joidenkin lääkkeiden syömisestä. Esimerkiksi sydänvaivoihin määrätyt nesteenpoistajat voivat aiheuttaa virtsaamisen tarpeen kasvua. Jotkin sairaudet kuten MS –tauti ja Parkinsonin tauti voivat johtaa tihentyneeseen virtsaamistarpeeseen miehillä ja naisilla.

Eturauhasen syöpä

Tihentynyt virtsaamistarve miehellä voi johtua eturauhasen pahanlaatuisesta kasvaimesta eli syövästä. Syöpätapaukset todetaan yleensä yli 65-vuotiailla miehillä. Syitä ei tiedetä, mutta viidesosa niistä on periytyviä.

Syöpä ei oireile alussa juurikaan ja monesti jatkuva pissahätä miehellä yhdistetään vain iän tuomiin ongelmiin, ei niinkään syöpään. Syöpä todetaan usein magneettikuvien ja erilaisten kokeiden avulla. Mitä aiemmin syöpä todetaan, sitä todennäköisemmin se voidaan parantaa.

Milloin lääkäriin?

Eturauhasen vaivat ja tihentynyt virtsaamistarve miehellä ei välttämättä ole merkki mistään vakavammasta. Oireita voi hoitaa luontaistuotteilla sekä harmittomilla reseptilääkkeillä. Mutta hoitamattomina oireet voivat johtaa ongelmiin, joten niiden kanssa ei pidä oppia elämään ilman hoitoa.

Tihentynyt virtsaamistarve miehellä on aina hyvä tarkistuttaa lääkärillä, varsinkin jos luontaisista keinoista ei ole apua. Näiden lisäksi lääkäriin tulee olla yhteydessä heti jos kärsit seuraavista oireista:

 • Virtsassa tai ulosteissasi on verta.
 • Et voi virtsata kivun takia.
 • Kärsit korkeasta kuumeesta.

Avuksi tarvitaan silloin usein antibiootteja sekä lisätutkimuksia. Tihentynyt virtsaamistarve miehellä on yleistä eikä siitä kannata pelästyä, mutta oiretta ei myöskään tule jättää hoitamatta.

Suositut tuotteet testosteronin nostoon ja mieskuntoon
T-Max
 • T-Max®
  Antaa energiaa ja auttaa jaksamaan. Parantaa lihasmassan kehitystä. Lisää halukkuutta.
  Lunasta -50% alennus!
  SUOSITELTU!
Male Testosterone
 • Male Testosterone
  Kohota miehisyytesi uudelle tasolle extravahvalla Male Testosterone lisäravinteella.
  Kokeile postikulujen hinnalla!
TestoPlus
 • TestoPlus
  TestoPlus-ravintolisä päivittäin nautittuna auttaa miehisyyden ylläpidossa. TestoPlus koostuu luontaisista ainesosista.
  Kokeile postikulujen hinnalla!
Extenze
 • Extenze
  Nyt voit parantaa seksielämääsi, suurentaa penistäsi ja tyydyttää kaikkien osapuolten toiveet sängyssä.
  Kokeile täysin ilmaiseksi!
Erozon
 • Erozon Max
  Tee erektiosta vahvempi ja pidennä sitä jopa 48 minuuttia. Luonnollinen menetelmä!
  Lunasta alennus alta!
Jaa tämä artikkeli:

Vinkit kuinka valita hyvä verenpainemittari

Vinkit kuinka valita hyvä verenpainemittari

Verenpaineongelmat ovat monen suomalaisen päänvaiva. Miten valita hyvä verenpainemittari helpottamaan sen tarkkailua? Verenpainetta on hyvä seurata kotona, varsinkin jos verenpaineen
Harmaat hiukset piiloon luonnollisesti näillä keinoilla

Harmaat hiukset piiloon luonnollisesti näillä keinoilla

Haluatko harmaat hiukset piiloon? Tähän on olemassa monia keinoja, eivätkä kaikki tarkoita hiusten värjäämistä. Hiusten harmaantuminen alkaa monesti keski-iässä, mutta
Kuinka saada selluliitti pois kotikonstein?

Kuinka saada selluliitti pois kotikonstein?

Selluliitti on jokaisen naisen vihollinen. Mutta lähteekö selluliitti pois kotikonstein? Selluliitti, eli niin sanottu appelsiini-iho, ei ole kenenkään suosikki. Selluliittia