Mistä apua kuorsaukseen?

Etusivu » Mistä apua kuorsaukseen?
Sisältö ei ole tarkoitettu korvaamaan lääkärin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen neuvoja. Sinun ei tule käyttää tällä sivustolla julkaistua sisältöä sairauden tai terveysongelman diagnosoimiseksi. Sivu saattaa sisältää mainoslinkkejä.

Kuorsaus on varmasti jokaiselle suomalaiselle tuttu ääni. Se saattaa muodostua todelliseksi vaivaksi sen jatkuessa pitkään ja voi jopa olla merkki jonkinlaisesta sairaudesta, kuten uniapneasta. Apua kuorsaukseen on onneksi olemassa.

Kuorsauksen taustalla voi olla useita eri syitä. Ääni muodostuu, kun ilma virtaa rentoutuneen kurkun kudoksen läpi. Se saattaa olla hiljainen ja tasainen tai todella kova ja häiritsevä. Kumppanin kovaääninen kuorsaus on erittäin yleinen vaiva.

Suositut tuotteet kuorsaukseen
(Artikkeli jatkuu tarjousten jälkeen…)

Kuorsauksen syitä

Kuorsaus saattaa johtua monesta eri tekijästä, kuten ylipainosta. Ylipainon aiheuttama ylimääräinen kudos rajoittaa ilman kulkua, joten se saattaa tehostaa kuorsauksesta lähtevää ääntä. Pelkästään painonpudotus saattaa itsessään viedä vaivan pois.

Nukkuma-asento

Nukkuma-asento voi vaikuttaa kuorsauksen syntymiseen. Selällään nukuttaessa ihmisen kurkun lihakset rentoutuvat enemmän ja näin ollen altistavat kuorsauksen syntymiselle. Jos nukut selälläsi, niin koita vaihtaa nukkuma-asentoa kyljelleen, jolloin kuorsaus saattaa loppua.

Ikä

Keski-ikää lähestyttäessä ihmisen kurkku kapenee ja lihastiheys pienentyy. Näin ollen ilma ei enää pääse, niin vapaasti kulkemaan.

Sukupuoli

Miehillä on luonnostaan kapeammat ilmateiden kanavat, jolloin miehet kuorsaavat naisia helpommin. Vaikka omaan ikään ja sukupuoleen ei voi vaikuttaa, niin elämäntapamuutoksilla ja nukkumatavoilla voi saada apua kuorsaukseen.

Kuorsauksen haitat

Kuorsaamisessa on ihan konkreettisia terveydellisiä haittoja myös sinulle itsellesi, että kumppanillesikin. Unenlaatu kärsii kuorsatessa, sillä saatat herätä itse ja ainakin herättää kumppanisi useita kertoja yössä, jolloin uni katkeaa. Heräämisen jälkeen on vaikea enää vaipua takaisin syvään uneen, jolloin paras lepo tapahtuu.

Kuorsaaminen rasittaa myös sydäntä ja hoitamatta jättämättä se saattaa aiheuttaa korkeaa verenpainetta. Tämän lisäksi kuorsaajat usein kärsivät muita enemmän päänsäryistä. Päänsäryt johtuvat hapen ja hiilidioksidin epätasapainosta veressä.

Kuorsaus on siis syytä hoitaa, sillä se saattaa ennen pitkää muodostua todelliseksi vaivaksi. Kuorsauksen hoito kotikonstein on onneksi tehokasta, jolloin järeämpiin toimenpiteisiin ei tarvitse ryhtyä. Kuorsaus on inhottava vaiva sekä itselle, että myös kumppanille.

Kuorsauksen hoito

Apua kuorsaukseenKuorsausta on mahdollista hoitaa kotikonstein. Erilaisilla suun ja kurkun harjoituksilla on mahdollista vahvistaa kurkkua ympäröiviä kaulan lihaksia. Laulaminen on esimerkiksi todettu todella hyväksi harjoitteeksi, sillä sen avulla oppii kontrolloimaan näitä lihaksia ja samalla vahvistaa niiden toimintaa. Lauluäänellä näissä harjoitteissa ei ole merkitystä.

Muita kotikonsteja, joista saattaa olla apua kuorsauksen estoon, ovat säännöllinen liikunta, tupakoinnin ja alkoholin lopettaminen/vähentäminen ja säännöllinen unirytmi. Säännöllinen liikunta ehkäisee/vähentää ylipainoa, jolloin hapenottokyky paranee ja hengitys ei ole enää niin raskasta. Tupakointi taas ärsyttää ja saattaa tukkia kurkun ilmateitä, jolloin kuorsaus muodostuu helpommin. Säännöllinen unirytmi parantaa unenlaatua ja helpottaa nukkumista, joka itsessään jo saattaa olla apu kuorsaukseen.

Mistä apua kuorsaukseen?

Jos näillä keinoilla ei tunnu löytyvän kuorsaukseen estoa, niin on kehitetty erilaisia hoitokeinoja, joilla kuorsauksen saa minimoitua ja parhaassa tapauksessa kokonaan pois.

Kuorsauksen estämiseksi on esimerkiksi laastareita, jotka pitävät hengitystiet avoinna, jolloin nenän kautta hengittäminen helpottuu. Toinen erittäin suosittu tapa ehkäistä kuorsausta on kuorsauskisko. Se on muovinen laite, joka pitää huolen, että alaleuka pysyy tukevassa asennossa koko yön, jolloin hengittäminen on helpompaa ja ilma kulkee vapaammin.

Yksi erittäin tehokas hoito kuorsaukseen on myös melatoniinilisä. Melatoniini auttaa sinua saavuttamaan tasaisemman unen, jolloin kuorsaus ei tapahu niin herkästi. Kuorsaus on saattanut johtaa myös univaikeuksiin, jolloin melatoniinia olisi hyvä myös kokeilla. Se on halpa, luonnollinen ja tehokas apu kaikenlaisiin univaikeuksiin. Voit tutustua tuotteeseen paremmin alta.

Tässä listattuna erilaisia tuotteita, joista useat suomalaiset ovat saaneet apua kuorsaukseen.

Jätä kommentti